Miért nem enged az anyám kollégiumba? 14/L (nem, nem lovászfiú :D)
Lehet, hogy korainak tartja, hogy elmenj otthonról. Nem szórakozás a kollégium! Fel tudsz időben kelni, hogy ne késs el? Tudsz magadról gondoskodni? Étkezés, mosás, takarítás stb.
Tanulsz-e felszólítás nélkül? Este milyen sokáig maradsz ébren, ha nem küldenek ágyba? Megírod-e magadtól a házi feladatokat? Ezek ugyanis alapvető dolgok. Térj vissza egy kis idő múlva, még őszig sok minden történhet.
Mert fiatalnak tart/nincs rá pénz.
Gondolom hetente hazajárnál, nem? Én is így voltam. Nem a szíved akarom fájdítani, de imádtam.
De tényleg "elzüllöttem", ott szoktattuk rá egymást a cigire is. Mindenesetre mindig jó szívvel fogok visszagondolni rá.
Szerintem, ha van 30percre is suli, akkor felesleges direkt messzebbi iskolába menni.
Ha van külön szak ami érdekel, pl biosz-kémia tagozatra akarsz menni, de az csak 100km-re van. Akkor azt válaszd. De ha nincs ilyen elképzelésed, akkor inkább menj a közeli suliba. Ráérsz még egyetem mellett kolisnak lenni, ha az akarsz lenni. Akkor nagyobb buli is.
Anyagilag meg sokba van a koli, kaja, utazási költség, bérlet az új városba.
Végzős vagyok. A négy év alatt a kolis osztálytársaim száma a felére csökkent. Aki teheti inkább bejárós lett, vagy albérletbe ment. Vannak jó kolis pillanatok szerintük, de azt mondták jobb lenne ha itt laknának a közelben, és nem kéne kolisnak lenni.
Ez csak néhány vélemény , ne ez alapján dönts.
Amúgy még egy tippem van, hogy anyukád nem szeeretné, hogy heti 2x lásson csak. jobban örülne ha mindennap haza járnál. fél óra nem sok.
én 50percet utazok a sulimhoz, pedig egy városban vagyunk. és nem is bp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!