Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem engedik hogy...

Szüleim nem engedik hogy kollégiumba menjek?

Figyelt kérdés
Győrben van a suli nekem meg Budapestről 1 óra 40 perc lenne AUTÓVAL hogy minden nap bemenjek! Viszont van a sulinak egy kollégiuma de a szüleim azt mondják szó se lehet róla. Apa attól fél hogy lesznek ott hülyegyerekek akik drogoznak, cigiznek. anya pedig azt mondja biztos megbuknék. tudni kell hogy kevés fiú van a gimiben és azt hallottam nagyon kedves emberek járnak oda. Sőt biztos vagyok benne mert ez egy lovas suli. és nem hiszem hogy megbuknék mert nem vagyok rossz tanuló és van x órától tanulás FELÜGYELETTEL. és nagyon tetszik a suli, de nem tudom mit tehetnék hogy megengedjék.

2014. máj. 10. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
14%

Hogy lenne már 1:40 autóval, amikor 1:20 vonattal?!

De részletkérdés. Ha nem engednek, a fejedre is állhatsz. Egyébként középiskolás korban még nem nagy buli a koli, inkább szenvedés.

2014. máj. 10. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
1-es, gondolod, hogy a szülők naponta fogják 300 km-ert autóztatni a gyereket?
2014. máj. 10. 14:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem, mivel el sem engedik. De nem is azon volt a hangsúly, hanem azon, hogy vonattal gyorsabb, mint ami időtartamot ő megjelölt autóval!
2014. máj. 10. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
azért tegyük hozzá hogy reggelente a belvárosból nem annyira könnyű kijutni.
2014. máj. 10. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Na,most.Győrbe járok én is iskolába,de én fél órányira lakok innen.Egy pesti gyerek nem értem meg,hogy miért jön Győrbe.

Na,de az ötletet teljesen támogatom,és valóban kellene a kolesz.De számítanod kell arra,hogy nem mindenhol van "végtelen" meleg víz,na meg a szilencium is hosszú,meg ahogy mesélik,végig csendben kell ülni és kötelező a dolog.

Amúgy egyet megkérdezhetsz a szüleidtől:

-Pesten nem drogoznak?

Szerintem többen,mint Győrben.

Bár én imádom Pestet is(ott születtem) és Győrt is(mert ide járok iskolába-most már gyakorlatilag csak érettségizni),és nem bántam meg,hogy nem a másik kisvárosba mentem,hanem ide.

2014. máj. 10. 15:26
 6/10 anonim ***** válasza:
57%

Ez a legtöbb helyen így van. Vonattal eleve gyorsabban vergődsz át a városokon és viszonylag egyenesebb is az út, mint autóval, szóval igen, a vonat a gyorsabb.

Egyébként pedig pont, hogy az menne a tanulás rovására (szerintem) ha mindennap 3 órákat kéne utazni és utána hulla fáradtan még otthon ülni a könyvek fölött. Ezt nem lehet sokáig bírni. Pláne télen lesz nagy szívás amikor már 4 órakor tök sötét van. Szerintem nem is túl biztonságos.

És biztos, hogy abba a suliba mész kérdező vagy egyenlőre csak tervben van? Mert ha csak tervezel akkor szerintem keress más iskolát.

2014. máj. 10. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Üljetek le és próbáljatok közösen lefektetni szabályokat, amiket te megígérsz, hogy minden körülmények között be fogsz tartani. Pl., hogy naponta min. 2 órát tanulsz, kerülöd a rossz társaságot. Ha pedig nem tartod be és sokat rontasz, félévkor beleegyezel, hogy átiratkozol a szüleid által kiválasztott suliba.
2014. máj. 10. 15:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Vonattal eleve gyorsabban vergődsz át a városokon és viszonylag egyenesebb is az út, mint autóval, szóval igen, a vonat a gyorsabb."

Hol élsz te? A magyar körülmények között? Csak egy példa: Debrecen-Keszthely. Vonattal 9 óra, autóval 5. Vagy másik: Debrecen-Nyíregy. Vonattal 45, autóval 20 perc.

2014. máj. 10. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:

"Vonattal eleve gyorsabban vergődsz át a városokon és viszonylag egyenesebb is az út, mint autóval, szóval igen, a vonat a gyorsabb."

Max ha nincs autópálya, de már kb. mindenhova van.

Vonat a Nyugatiból - Nyíregyházáig 3,5-4 óra, autóval tőlünk a XIII kerületből 2 óra!!!

2014. máj. 10. 16:08
 10/10 A kérdező kommentje:
na akkor tisztázzunk valamit. nem fogok minden nap 5-kor felkelni és nem fognak szállítgatni meg értem jönni. Anya azt mondta hogy mások Pestre jönnek fel koleszba de nekem azért kellene oda járnom mert ez egy lovas szakközépiskola. Ilyen nincsen pesten.
2014. máj. 10. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!