Szerintetek egy szülő köteles a 17 éves lányának születendő gyerekét anyagilag támogatni, nevelésben segíteni?
JOGILAG a szülö köteles a 17 éves lányt is meg a gyerekét is eltartani a lány 18 éves koráig. Utána meg köteles az elsö végzettség megszerzéséig támogatni a lányát, feltéve, hogy nappalin tanul és a lehetö legjobban igyekszik teljesíteni.
Ha a lány nem tanul tovább, nem tanul megfelelö intenzitással, akkor a nagykorúság betöltése után nem köteles a szülö továbbb támogatni.
Az emberi oldala meg eléggé vitatható.
nem tudom miért vagyok lepontozva 15%ra, amikor azt írtam, hogy hatalmas felelőtlenség volt, de nem csak 1 ember felelőssége volt, hogy nem védekeztek... ez így van.
és igen, azt is írtam, hogy támogatnám őket!! hiszen az unokámról lenne szó, és a gyerekemről.
ez miért olyan haszontalan válasz? az hasznosabb lenne, hogy kiraknám mindekettőt az utcára??
Keveritek a szezont a fazonnal.
A kérdés nem az, hogy a jóérzés, az erkölcs mit diktál (s lehet a lány is erre hajt), nem azt jelenti, hogy a nagyszülő köteles eltartani az unokát, ha azt a szülő nem teszi meg.
A törvény a gyerek oldaláról vizsgálódik: megfelelő körülmények között nevelkedik-e a gyerek... ha nem, elveszik a szülőtől,. s ekkor első lépésben általában a nagyszülőket kérdezik meg, hogy vállalják-e a nevelését (feltéve, hogy ott megfelelő körülmények között nevelhető)... nem kötelezik, csak megkérdezik.
Ha nem vállalja a nagyszülő sem, akkor idegenekhez kerül.
A nevelés megtagadása nem erkölcsös, de törvényes, törvényszegét akkor követ el a nevelő, ha a gondjaira bízott gyerekkel nem megfelelően bánik, nem biztosít számára megfelelő körülményeket.
Elsőként elég mélyen elszégyellném magam, hogy az én lányom hogy lehetett ennyire felelőtlen és ostoba...
Nem köteles. De én támogatnám, mivel a lány fiatalkorú, eleve én lennék a gyámja a babának, én nevelném fel, a lányomnak meg adnék egy lehetőséget, hogy leérettségizzen, szakmát tanuljon, normális körülmények között, szabályos szerint. Ha megszegi a szabályokat, mehet, ahova akar, a gyerek meg marad, nem tehet róla, hogy egy buta önző nő az anyja....
Az itt a baj, hogy úgy merül fel ez a kérdés, hogy köteles-e.
Ha a lányom 17 évesen azzal állítana haza, h terhes, apuka nincs de meg akarja szülni, attól még egyáltalán nem szeretném kevésbé. Eszembe sem jutna, h ne támogassam, hogy egyedül hagyjam egy ilyen helyzetben.
El sem tudom képzelni, hogy fordulhat meg egy szülő fejében ilyesmi... :-(
Apuka nincs?
Hát ha az én lányom szüznemzéssel szaporodna akkor rohannék vele azonnal a templomba és átkeresztelném Máriává.
Ez lenne az első dolgom.
Ha a lányom fiu akko rmeg onnantól Máriáss József lenne a neve.
Szerintem nem az számít hogy jogilag mi köteles, és mi nem köteles, hanem inkább az arra kéne koncentrálni, hogy ki, mire vágyik.
Te vagy a várandós lány anyja?
Ha igen, szerintem anya létedre megérthetnéd, milyen amikor abortuszod van, vagy amikor elveszik tőled a gyereket, AZ AKARATOD NÉLKÜL... Mert az anyád nem akar segíteni...
Nincs apja a gyereknek?!
Hát valaki csak meg*****a a lányt! Nem irkáljunk már butaságokat...
Sokan úgy gondolják, hogy a gyereket tutujgatni kell, a széltől is óvni, ha hülyeséget csinál, azonnal mellé kell állni, és fogni a kezét.
Francokat. Néha hagyni kell, hogy az élet leosszon egy-két pofont. Ez a dolgok rendje. A felnőtté válás sosem volt egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!