Szerintetek egy szülő köteles a 17 éves lányának születendő gyerekét anyagilag támogatni, nevelésben segíteni?
Szerintem nem köteles. Én nem segíteném a gyerekemet. Ha már annyi esze volt, hogy megcsinálta, akkor gondoskodjon róla vagy vetesse el, de azonnal. Esetleg adja örökbe.
20/N
először is nagyon buta a lány, és felszínes. másodszor is a védekezés hiánya nem 1 ember hibája!!
szóval ne csak a lány szívja meg, ott van a gondolom idősebb barátja. szálljon be a tartásdíjba, ha szeretik is egymást költözzenek össze. tegyenek meg mindent, hogy a lány legalább az érettségit letegye.
segítenék a gyerekemnek, és az unokámnak. de ennek ellenére nagyon nagy felelőtlenség , és nem tudnám megbocsátani a lányomnak.
17 évesen ilyet, hogy meg akarta tartani a férit, ezért nem védekeztek? ha 5-10 évvel idősebb lenne, nem érdekelne, de így?
Nem. Dobjátok a kukába a gyereket, gratulálok!
A neveléshez is, meg a hozzáálláshoz is!
Egy dolog a kötelezettség, és egy másik dolog az emberi érzés is.
Nyilván segíteni kell, de meg kell húzni a határt is, hogy mekkora mértékig.
Van annak a gyereknek apja és anyja is!
A rokontartás/gyerektartás jogi kötelesség a szülő részéről,sőt eltartani egész egyszerűen erkölcsi kötelesség is.Úgy gondolom,hogy egy 17 éves teljesen egyedül a mai világban nem képes boldogulni,mondom úgy ezt 19 évesként(lányként),hogy én is látom,hogy nagyon nehéz boldogulni,de egy 17 évesnek még érettségi sincs a kezében.
Terhesség miatt utcára dobni a gyerekedet egy másik gyerekkel pedig maga a gusztustalanság,ezt nem lehet megtenni,de ember legyen a talpán az a szülő,aki ezek után nem szégyelli magát el,ha kidobja az utcára a gyerekét az unokájával.Utolsó baromság lenne,a lányod helyébe nem mennék vissza hozzád(már ha már megtetted ezt az egészet).
Undorító húzás lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!