Sarah200 kérdése:
Idősnek számítanak a szüleim? Már most félek azt elvesztésüktől.
Figyelt kérdés
Anyukám 49, apukám most lett 52 éves. A bátyám most lesz 18 én pedig 15 leszek. Idősnek számítanak igaz? Az egyik barátnőm anyja még csak 35, 20 évesen szült, egy másik barátnőm anyja pedig 57. A szüleim jól tartják magukat. Apukám is elég izmos, erős, van kertje is ahol mindig dolgozik. Már most félek az elveszítésüktől, pedig tudom, természetes folyamat. De, most gondoltam bele először a jövőbe. ÉS félek tőle. Nem vagyok annyira,csúnya. Átlagosnak mondanám magam. 162 cm, átlagos testalkat (se kövér, se vékony) vannak barátaim, jó iskolába járok, barátom nincs (és nem is volt és nem is a világ legtökéletesebbére várok, hanem arra aki az én szememben az). Alapvetően boldog vagyok, sokat nevetek és mosolygok, de félek ha felnőtt leszek elrontok valamit, nem lesz párom, gyerekeim, jó munkám. Pedig, olyan suliba járok ami megadná a lehetőséget, 15 évesen azt viszont nem tudom egy kapcsolathoz mi kell. Félek, az egésztől:)Az apukámmal különösen nagyon jó a kapcsolatom, még a testvéremmel nem, nem tudom a jövőben mennyire számíthatunk majd egymásra2014. dec. 24. 12:46
1/9 anonim válasza:
Próbáld meg a testvéreddel is javítani a kapcsolatodat. A szüleidet még nem mondhatjuk idősnek, én anyukám 48 éves, apukám 50 és 22 éves vagyok. Szerintem nincs ezzel semmi gond, normális az, ha ennyi idősen a szüleid ilyen korban vannak, jobb esetben még 30, de akár 40 évet is élhetnek, addigra neked már családod lesz. Igaz akkor is fájni fog az elvesztésük, de az még sokára lesz. Még 15 éves sem vagy, szerintem nem baj az, ha nem volt még barátod, ráérsz még vele. 15 évesen még előtted az élet, nem kell ilyen dolgoktól tartanod, hogy nem lesz munkád, családod. Koncentrálj most a tanulásra, hogy később minél jobb főiskolára mehess, aztán ha ott jársz, eetleg végeztél koncentrálhatsz majd a munkádra és családodra. Nem baj az, ha ennyire előre gondolkodsz és tervezed a jövődet, de inkább a pozitív oldalát nézd, a rosszra kár gondolni, változtatni úgysem tudsz rajta.
2/9 anonim válasza:
Még csak 52 az apukád, hát ne félj már, a hazai statisztikák szerint legalább 15 éve még kéne hogy legyen. A mai világban nem számít idősnek, 30 éve még az lett volna.
3/9 anonim válasza:
Senki nem lát a jövőbe. Sokan mondják, amikor bekövetkezik valami tragédia: ha tudtam volna, másképp viselkedtem volna...Ezért élj úgy, hogy ne okozz bánatot a szüleidnek, mert a nem kiegyensúlyozott családi élet is okozhatja a betegségek különböző formáit! 15 évesen sok mindent tagad az ember: én nem fogok mosni, főzni másra, kiszolgálni mást, gyereket szülni...Aztán jön valaki - nyilván nem 15 éves korodban, ehhez is érni kell, és átértékelődik a világ.Tanulj, vedd komolyan az Életet, mert akkor nem leszel kiszolgáltatott, ha el tudod majd magad tartani, s ehhez tudás, felkészültség kell. Ma később szülnek a nők, régen kb 20 év különbség volt anya és gyereke között, ma akár 40 év is. Nem biztos, hogy szerencsés, de ha valaki megéli a 80 évet, akkor már nem lényeges:)Szóval ne félj a jövőtől, inkább próbáld a jelent színessé tenni!
4/9 anonim válasza:
akkor én is közel idős vagyok? :-)
42F
5/9 anonim válasza:
A legjobb barátnőm apukája 62-63 éves, az anyukája 58-59 és ő meg csak 12 êves.
6/9 anonim válasza:
Édesanyám 36 évesen szült, édesapám ekkor volt 48 éves. Én most 20 vagyok, és apum alulról súrolja a 70-et. Elgondolkodtat, hogy a legjobb barátnőm édesapja még csak 42 éves. Nekem a kedvesem 38, más korombelinek az apja épphogy tölti a 40-et. Én is félek attól, hogy elveszítem őket, és rossz belegondolni, hogy nekem kevesebb idő jut velük, mint a 15-20 évvel idősebb testvéreimnek, de igyekszem kihasználni minden percet. Nagyon szeretem őket, remek a kapcsolatunk, és őszintén szólva úgy látom, hogy sokkal jobb szülők, mint a környezetemben a fiatalabbak. A 40-es éveikben járó szülők sokkal de sokkal vaskalaposabbak, mint az én szüleim. Mindentől tiltják még a felnőtt gyerekeiket is, megszabják, mikor, hova, kikkel mehetnek, tiltják őket a pasijuktól, nem bulizhatnak, stb. Az én szüleim mindig is lazák voltak, engedték, hogy én tapasztaljam meg, mi jó nekem, és mi nem. Egyszerűen kívánni sem lehetne náluk jobb szülőket, és valószínűleg ezt a koruknak köszönhetem. Annak a rengeteg tapasztalatnak, ami mögöttük van, amivel előttem felneveltek már két gyereket, és amit az a plusz 20-30 év ad, amennyivel idősebbek a 40-es szülőknél.
7/9 anonim válasza:
Azért még ne temessed őket, mert lehet, hogy holnap éppen téged üt el egy autó!!
Amúgy jó lenne, ha megjegyeznéd egy életre az alábbiakat:
"Nem az a kérdés, hogy ki mennyi idős, hanem, hogy ki az aki következik a sorban."
8/9 anonim válasza:
Még a 65 éves is csak az idősödő korban van. Nemtudom mi ez az öregség mánia ebben az országban. Az egyik 24 éves barátnőmnek is folyton azt hangoztatja, hogy már nem fiatal és előre fél a 25-től. Nevetséges.
9/9 anonim válasza:
Nem kell félned,mert van egy csodálatos családod,és adjon neked erőt a tudat,hogy szeretnek,és szerethetsz.
Ha rettegésben élsz,az nagyon lerombolhatja az egészséget.Ne gondolj a roszra,amikor minden rendben van körülötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!