Manapság mennyire "számítanak" a családnevek?
Sziasztok!
Lehet, hogy most butaságot kérdezek, de nagyon nem értek ehhez. A kérdésem az lenne, hogy manapság mennyire számít, hogy kinek milyen eredetű neve van? Értem ezalatt azt, hogy pl: ük-ük anyámnak szláv eredetű neve van, akkor az azt jelenti, hogy nagyon távolról lehetett szláv felmenőm?
Azért merült ez fel bennem, mert ugye a nevek nagyon sokszor keverednek, ez beházasodik ide, az amoda, stb..Kérlek, ne nézzetek butának emiatt :D
S ha esetleg még tudja valaki: A Pál milyen eredetű lehet?
Előre is köszönöm! :)
Nekem olyan felmenőim vannak, hogy csak pislogok :D
Igen, megeshet benned az a vér :)
Én még mondhatom Szovjetuniós és Német Demokratikus Köztársaságból is vannak őseim :D és már megszűnt országokból is
A nevek nem adnak 100% biztonságot a származásról. Lehet, hogy csak az adott területen tartózkodtak, bírtokuk volt ott, stb. Mégis a név az ottani nyevről ragatt rájuk.
Manapság az a divat, felhajtani valami idegen ősöket, nehogy véletlenül csak egyszerű Magyar legyek.
Minálunk meg az a divat, hogy kitalálni valami előkelő, sőt királyi elődöket, mert most az a menő és attól dagad a kebel.
Nekem olasz nemesek voltak az őseim, nem is olyan távolról.
(A nagypapám édesanyja még az ő családnevüket viselte)
Ha akarnám, visszavehetném a nevet (a cím sajna már nem jár mellé), de nem hinném, hogy bármi haszna lenne.
Tehát a neveknek nincs társadalmi jelentőségük.
Ez valóban elég butus kérdés.
Nem számít sem a bőrszíned, sem a származásod, sem semmi semmi. Csak amit teszel :)
" mindegyik tag Pál volt, kivéve a dédmamámat, aki viszont Kubik"
Ezt hogy érted? Mert a férfiak még lehettek Pál vezetéknevüek, de a feleségeiket kizárt, hogy ugyanúgy hívták volna.
Ha rendesen elkezded a családot visszakövetni, akkor kiderül, hogy nincs olyan, aki magyar. Célszerü a feleségek ágáit is visszakövetni, és rövidesen rájössz, hogy mindenféle rokonságod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!