Szerintetek baj, hogy a szüleim fizetik az albérletet? Sokan furcsának tartják.
Én még tanulok, mellette dolgozok ha van rá időm. A rezsit én állom, ők a lakbért. Így egyeztünk meg, hogy amíg megtehetik, és be nem fejezem a sulit, addig ezzel támogatni fognak.
Egyesek ezért furán néznek rá, a rokonok meg főleg. Miért baj ez?
Én szülő vagyok, és szerintem nem baj.
Mi is fizetjük a gyerekeinknek. Mi a férjemmel végigdolgoztuk a középiskolás éveket, aztán munka mellett, levelezőn végeztünk egyetemet. Minden "egyetemistás" dolog kimaradt az életünkből. A gyerekeinknek ez megadatik, örülünk, hogy tudjuk biztosítani nekik.
Ennek ellenére a 2 nagy már dolgozik egyetem mellett, és a kicsi is úgy tervezi, hogy fog (ő idén érettségizik).
Miert furcsa?
Meg ha felre is tesszuk az erzelmi oldalat, mertugye szulokent nyilvan segitem a gyerekemet amig el nem indul az eletben (es nem a 18. szuletesnapjan ejfelig), es nezzuk pusztan az onzo anyagit:
A szulo gondol a jovore. Ha most nem segit, es egyetem mellett gurcolve elsz meg, akkor kevesebbet tudsz tanulni, kevesbe jo eredemnnyel vegzed el, rosszabb lehetosegeid lesznek a jovoben, kevesebbet fogsz keeresni, es oket se tudod majd annyira segiteni mikor majd nyugdijaskent radszorulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!