Mennyire büntetnétek meg a fiatokat ilyen félévi jegyek miatt?
15/F vagyok, a környék egyik legerősebb gimnáziumába járok, szeptemberben kezdtem.
Valószínűleg ilyen lesz a félévi bizim:
Természettudomány: 4
Magyar irodalom: 5
Történelem: 4
Német nyelv: 5 (dicséretes)
Matematika: 3
Fizika: 3
Kémia: 4 (vagy 3, ez még nagyon kérdéses)
Földrajz: 4
Informatika: 5
Rajz: 4
Ének: 5
Testnevelés: 4
Magyar nyelvtan: 4
Angol nyelv: 3 (még lehet, hogy 4)
Ezeket a jegyeket napi max háromnegyed óra tanulással szereztem meg.
Sokak szerint ennél jobbat is tudnék, csak lusta vagyok.
Egy ilyen bizonyítvány után mennyire lennétek büszkék/mérgesek a fiatokra?
Az a gáz, hogy mindkét nővérem ugyanebbe az iskolába jár.
Az egyik tizenkettedikes és eddig mindig kitűnő volt, a másik tizenharmadikos, ő nem kitűnő de egy-két fokkal jobb mint én.
Hülye kérdésnek hangzik, de kíváncsi vagyok.
Nem büntetnélek meg, de megbeszélném veled, hogy mi a gond a matekkal és a fizikával. Nem érted, unod vagy mi. Esetleg keresnék neked egy tanárt vagy egyetemistát hogy korrepetáljon.
Az angol hármas egyébként fura főleg, mert németből olyan jó vagy. Legalább kaparj össze februárig egy 4-est belőle.
:D Tetszik a kérdés...
Pozitív, hogy nem lesz 1-es
Negatív, hogy nem szín 5-ös
kettő között meg tök mindegy!
Jegyeket lehet szerezni úgy hogy tanulsz és/vagy puskázol.
Senki sem fogja neked sehol sem számon kérni, hogy miért csak 4-es.
A lényeg, hogy tudd alkalmazni azt amit megtanultál (pl nyelv)
Félévi bizonyítvány miatt sosem büntetném meg a gyereket. Évközi jegyért, ha tudhatőan azért sikerült rosszul, mer nem teljesített tudásának megfelelően, azet mert nm késült, akkor.. Amúgy akkor sem.
Egyébkét a jegyeiden látszik,hogy a reál nem a te irányod..
Én életemben nem tanultam napi 45 percet szerintem folyamatosan ( vizsgák kivételt képeznek) mindig 4,5 felett voktam
Mindenkinek mások a képességei,mazt heked kell tudnod,mhogy mindent megteszlel -e ezért ajegyekért, amit tudsz.
Szerintem ezek teljesen átlagos, normális jegyek.
Persze nem mindegy, hogy ezelőtt milyen jegyeid voltak. Ha mindenből ötös voltál, akkor ez rontásnak számít, ha meg kettes, akkor javulásnak :D
De úgy összességében szerintem nincs baj a jegyekkel.
Hát a matek, a fizika és az angol miatt kapnál egy kétórás intenzív fejmosást.
A történelem, irodalom, meg ének a francot sem érdekli.
Szerintem ez akkor lenne megfelelő bizonyítvány, ha a szorgalmaddal "csak" ennyit tudtál volna összehozni. Akkor ez nagyon jó lenne. De mivel te is tudod és belátod, hogy tudnál többet csak lusta vagy, így a hármasoknak nem örülnék. Persze a többi nagyon jó eredmény, de azt a három (vagy négy) 3-mast év végére tuti fel tudod hozni 4-esre ha kicsit többet tanulsz. Nem sokkal, mondjuk egy fél órával.
A többihez gratulálok és amúgy egyáltalán nem büntetnélek meg, de elbeszélgetnék veled egy kicsit a lustaságról.
Töriből és magyarból akarok emeltezni...
MAJD...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!