Mennyire büntetnétek meg a fiatokat ilyen félévi jegyek miatt?
15/F vagyok, a környék egyik legerősebb gimnáziumába járok, szeptemberben kezdtem.
Valószínűleg ilyen lesz a félévi bizim:
Természettudomány: 4
Magyar irodalom: 5
Történelem: 4
Német nyelv: 5 (dicséretes)
Matematika: 3
Fizika: 3
Kémia: 4 (vagy 3, ez még nagyon kérdéses)
Földrajz: 4
Informatika: 5
Rajz: 4
Ének: 5
Testnevelés: 4
Magyar nyelvtan: 4
Angol nyelv: 3 (még lehet, hogy 4)
Ezeket a jegyeket napi max háromnegyed óra tanulással szereztem meg.
Sokak szerint ennél jobbat is tudnék, csak lusta vagyok.
Egy ilyen bizonyítvány után mennyire lennétek büszkék/mérgesek a fiatokra?
Az a gáz, hogy mindkét nővérem ugyanebbe az iskolába jár.
Az egyik tizenkettedikes és eddig mindig kitűnő volt, a másik tizenharmadikos, ő nem kitűnő de egy-két fokkal jobb mint én.
Hülye kérdésnek hangzik, de kíváncsi vagyok.
Én nagyon büszke lennék!!
3 gyerekes anyuka
Nem büntetném meg!
Nem kell feltétlenül mindenből ötösnek lenni. Látszik, hogy a reál tárgyak nem a te világod. De nem baj. Az iskolán kívül sem mindenki jó mindenben. Az a lényeg, hogy legyen valami, amiben jó vagy, abban fejlődj.
Viszont ha ezt igen kevés tanulással sikerült elérned, azért valahogy próbálnálak motiválni, hogy kicsit többet tanulj. De semmiképpen sem büntetéssel! Képzeld mi lenne, ha még tanulnál is, ha így is ilyen jó jegyeket sikerült elérned! :)
Igaz, nekem csak másfél éves a fiam, de azt most tudom, hogy nem jegy alapján fogom értékelni az átlagát, hanem az érte tett munka alapján.
Mert lehet hogy a 3-ast kemény munkával érte el (pl ha hülye a matekhoz), de lehet kisujjából rázza ki az 5-öst.
Szóval ha több tanulással jobb lenne a bizid, nem ez a maximum, amit ki tudsz hozni magadból, akkor nem ugrálnék örömömben ettől a bizonyítványtól, hanem elmagyaráznám, miért fontos az, hogy hozz ki magadból minél többet. Ne legyen elég, ha csak az elvárt szintet teljesíted, pedig tudnál többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!