Lányom 14 évesen elvesztette a szüzességét. Ti hogy viszonyulnátok ehhez a helyzethez?
Én biztosan nem szólnám le. Bár nem vagyok felnőtt. Én is 14 évesen vesztettem el, de én nem mondhattam el, mert tudtam, hogy leszednék érte a fejemet. Ha kiderült volna, és leszidtak volna érte, biztosan összeroppantam volna. De ez azért van, mert én megbántam. Nem azért, mert nem volt jó, hanem mert folyton éreztem a bűntudatot, amiért eltitkolom, de azt is tudtam, hogy nem könnyíthetek magamon.
Ezért nem reagálnék negatívan. Persze nem is gratulálnék. De ha ő mondta el, talán sokat gyötrődött, mire elárulta, vagy ha a magadtól jöttél rá, akkor talán ő is fél. Ha a kapcsolatotok ennél rugalmasabb, akkor nyilván más a helyzet. Ahogyan írták, biztosan én is óvatosságra inteném, de semmiképp sem hibáztatnám sem a lányt, sem pedig téged. (Ez utóbbit az egyik válaszoló írta, de véleményem szerint attól még nem rossz szülő valaki, hogy a gyermeke hamar vesztette el. Elvégre ha jön a szerelem, ott már nem a szülőn múlnak a dolgok.)
Én is 14 évesen veszítettem el és a férjem a második ember, akivel életemben lefeküdtem. Minkét esetben kizárólag kapcsolatban történt a dolog, tehát komoly volt. Nem gondolom hogy hátrány ért azokhoz képest, akik 18 - 20 évesen veszítik el, aztán ilyen - olyan okokból több f-szt fognak 25 - 30 éves korukig, mint kilincset. :)
Kérdező, itt elsősorban az számít, hogy a lányod mennyire érett és mennyire gondolta ezt komolyan. Aggódni akkor kell, ha a szex mögött nem volt komoly szándék a fiúval. Értem ez alatt azt, ha például a lányod még egyértelműen éretlen gondolkodású és könnyen befolyásolható. Akkor nagyon el kell vele beszélgetni, hogy ne sorozatos kihasználásokkal végződjön a dolog. Ha ez nem áll fenn, egyszerűen csak hagyd hogy elmondja neked amit kell, a bizalmába fogadjon és adj neki tanácsokat arra vonatkozóan, hogy mire figyeljen nagyon. Általában az olyan családokban történnek a tragédiák, ahol a szülők tiltanak és elzárkóznak.
Ennyi hülye választ......... 14 éves az még kislány, konkrétan még a teste sem érett meg a szexre, attól, hogy már menstruál, még nem minden áll úgy, ahogyan kellene, hüvely, méh, stb. Ettől függetlenül persze nem szokott komolyabb gondot okozni a szex, de simán lehet, hogy fáj tőle a hasa a lányodnak és mehetsz vele a gyereknőgyógy-ra.
Másrészt, mivel a nőknek tanulni kell az orgazmust, kétlem, hogy egy 14 éves kislány bármi jót érezhet szex közben.
Vannak olyan lányok, akik tényleg nagyon hamar érnek testileg, de ha beszélgetek velük, akkor látható, hogy kis csitrik még.
Kivel feküdt le a lányod? Úgy értem ez valamilyen párkapcsolat, vagy csak valami pedofil horgára akadt?
Egyébként az átlagos életkor, az első szexet tekintve, 17 év a lányoknál. És azért az nem ugyanaz, mint a 14.
Nagyon fiatal..annyi idősen eszembe se jutott hasonló..
Őszintén leülnék vele beszélgetni a szexről. Ez nagyon fontos. Megmutatnám és elmagyaráznám neki a nemi betegségeket, elmondanám neki, hogy óvszerrel sem védett ám teljes mértékben (pl: nemi herpesz, ami ráadásul örökre megmarad), szóval hogy érezze kicsit a dolgok súlyát, hogy mostantól kétszer meggondolja mit tesz (kivel?..?)
Nem megijeszteni, csak jelezni felé, hogy amit tett akár következményekkel is járhatott volna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!