Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a szüleim haragszanak rám mert nem dolgozom?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, végzős a középsuliban. Apám nem dolgozik, szüleimnek sok adósságuk van. Rám mérgesek, s velem kiabálnak, hogy miért nem megyek maá el dolgozni. Hiába dolgoznék suli mellett(amúgy szoktam), nem elég az adósságok kifizetésére. Mit kéne csinálnom? Szüleim elhordanak mindennek a hátam mögött.
2014. dec. 11. 23:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Én is egyetemista vagyok 27 évesen. Nem azért mert lébecoltam,hanem mert dolgoztam gimi óta. Sajnos érettségivel meg nem sokra mentem. Kicsit többre vágyok mint minimálbéres szalagmunkás. 27 n
2014. dec. 12. 20:39
 22/32 anonim ***** válasza:
78%

Már ne haragudj kérdező, de a szüleid tapló idióták.

Nem a gyerek dolga a szülei adósságát rendezni!

Egy 19 évesnek az a fő feladata, hogy tanuljon. Meg mi az, hogy veled kiabálnak, meg elzavarnának dolgozni, de anyádnak semmi gondja nincs azzal, hogy apád nem dolgozik?

A tanulásodra tett kijelentésüknél én kerek-perec megmondtam volna, hogy szégyelljék magukat, hogy egy 19 éves gyerektől várják a felelőtlen adósságuk rendezését, és a tanulással már így is többre fogod vinni, mint ők. Ne foglalkozz velük.

Egyetemnél meg nem kell a koliból hazajönni, és nem kell hallgatnod őket.

2014. dec. 13. 08:58
 23/32 anonim ***** válasza:

nevetséges az egész. a szüleid agyilag zoknik. 19 éves középiskolásként persze hogy nem neked kéne dolgozni, hanem inkább apádnak.

az meg, h veled ordibálnak, az ő szegénységi bizonyítványuk.

2014. dec. 13. 11:11
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Fúj de utálom az ilyen szülőnek aligha nevezhető lényeket, akik a gyerekkel fizettetnék ki a saját tartozásaikat. Kérdező, neked semmi dolgod nincs azzal, hogy anyád és apád sokkal tartoznak. Nem a te feladatod azt kifizetni, pláne úgy, hogy apád nem is dolgozik, de ő az elégedetlen, hogy te miért nem dolgozol. Sajnos amíg el nem tudsz költözni, v koliba nem tudsz menni, addig nincs más választás, mint egyik füleden be, a másikon ki.

De a szüleid intelligenciaszintjét mutatja, hogy téged beszélnek ki, és küldenének el iskola helyett dolgozni, ahelyett, hogy felnőtt módjára vállalnák a felelősséget a költekezésükért. Én az apádnak konkrétan megmondtam volna, hogy szégyellje magát, amiért arra nem képes, hogy családfőként dolgozzon mert luxus neki a munka, de a 19 éves gimis gyerekét elzavarná dolgozni. Amennyi neuronnal anyád rendelkezik, meg is értem, hogy őt ez miért nem zavarja, nem látja át, ő csak annyit lát, hogy te tanulsz, és alig dolgozol. Ha őt nem zavarja, hogy apád lopja a napot, az az ő hibája.

2014. dec. 13. 11:47
 25/32 anonim ***** válasza:

Bírd ki valahogy májusig, aztán keress valamilyen bentlakásos munkát és költözz el.

Ezt nem lehet hosszú távon bírni.

2014. dec. 13. 12:26
 26/32 anonim ***** válasza:

Szia Nagyon elkanyarodtunk, de lenne pár ötletem.

Legyél minél kevesebbet otthon. Feküdj neki a tanulásnak, hogy jó legyen az érettségid. Maradj a suli könyvtárában tanulni, és használd ki akár a szüneteket, lyukasórákat is.

A keresetedből fizess be a sulis menzára . Nálunk fél három után hatalmasat lehet repetázni,( ha még az is baj, hogy otthon eszel.)

Nézz ki valami jó OKJ-s képzést, ami ösztöndíjat is ad, és elég távol van otthontól, hogy kolis lehess. Ha a koliban a nagykorúként hétvégén is bent maradhatsz, ( meg kell kérdezni van-e ilyen: sportolóknak, szoc. rászorultaknak meg szokták adni)akkor hétvégi diákmunkával, meg az ösztöndíjaddal már önfenntartó is lettél, és vissza se kell nézned.

Ha jól választasz, az okj-vel még a továbbtanulásodhoz is szerzel pontot, meg lesz egy szakmád, amivel egyetemistaként többet lehet keresni, mint a szokásos diákmelókkal.

Sok sikert!

2014. dec. 13. 12:32
 27/32 anonim ***** válasza:

"es amugyis szr tanulo vagyok"

Fogadni mertem volna, hogy ez a helyzet. Tán jobben kellene a suliban teljesítened, vagy ha nem tudsz, akkor tényleg elhúzni melózni.

2014. dec. 19. 17:22
 28/32 anonim ***** válasza:

Majdnem szín ötös voltam, mégis az aktuális nevelőapám lehülyézett, és szar tanulónak nevezett.

Már a 3-as jegy miatt elvert, így már amikor megkaptam az iskolába a jegyet, sírtam, az osztálytársaim pedig nem tudták, hogy miért.

Jelenleg már felnőtt vagyok, tele megfelelési vággyal, munka nélkül. Nem mentem semmire sem azzal, hogy én próbáltam tanulni, megkövetelték, hogy jó tanuló legyek.

Szerencsére nem kiabálták rám, hogy sok adósságuk van, csak a nevelőapám mindenért vert, még ha nem is mondta ki, útba voltunk neki.

Kedves kérdező: A szüleid halmozták fel a tartozásaikat, nem te, valamint te még tanulsz.

Menj el nyári munkákra, valamint hetente pár nap tudsz menni diákmunkázni, és ennél többet ne igen vállalj be.Mielőtt vége lenne a sulinak, nézelődj munka után, utána suli után nyomás dolgozni, elköltözni otthonról, és a munka mellett még esti képzésen tanulhatsz, képezheted magad.

Fel a fejjel, lehet jobb is.

2014. dec. 19. 21:21
 29/32 anonim ***** válasza:

26-osnak igaza van.

Kérdező, iparkodjál a tanulással, mert valahogy muszáj a saját lábadra állj, ha vége a sulinak.

Ne menj dolgozni iskola helyett semmiképpen!

Mindent meg kell tenned, hogy jó eredménnyel érettségizz és érts a szakmához amit tanulsz (ha szakmát tanulsz), mert ilyen családi háttérrel, a szüleidtől később sem sok jóra számíthatsz.

Alig fél év van a suliból azt már kibírod. Utána csak magadra kell keress ha dolgozol.

2014. dec. 19. 21:21
 30/32 anonim ***** válasza:

Nem jogos. Arra kell összpontosítanod, hogy sikeres legyen az érettségid, hogy tovább tudj tanulni felsőfokon, vagy valamilyen szakmát!

Ha mégis hozzájárulsz a családi kasszához, és néha dolgozgatsz, az becsülendő! Elismerésem. De a tanulás legyen az első.

2014. dec. 19. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!