Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a szüleim haragszanak rám mert nem dolgozom?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, végzős a középsuliban. Apám nem dolgozik, szüleimnek sok adósságuk van. Rám mérgesek, s velem kiabálnak, hogy miért nem megyek maá el dolgozni. Hiába dolgoznék suli mellett(amúgy szoktam), nem elég az adósságok kifizetésére. Mit kéne csinálnom? Szüleim elhordanak mindennek a hátam mögött.
2014. dec. 11. 23:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

A harag semmiképp sem jogos.

Létezhet olyan helyzet, amikor a szülő rászorul a 19 éves középiskolás gyereke anyagi segítségére. Például egy hirtelen jött súlyos betegség miatt.

De mivel nálatok a helyzetet az idézte elő, hogy eladósodtak (már akkor fölösleges költekezésük volt, amikor kicsi gyerek voltál, és semmi beleszólásod se lehetett a pénzügyeikbe) így semmi ilyesmivel nem tartozol nekik.

Ne hagyd, hogy a vég nélküli segélyforrást lássák benned!

Ha kell a segítséged, nézzétek át közösen a fizetendőket, minden fölösleges kiadást faragjatok le (cigi, pia, ruha, bármi, ami nem alap)

Ezután fiatal felnőttként elég ha annyit adsz a közösbe, amennyibe az eltartásod kerül. Még akkor is, ha már dolgozol! (Ha például elköltözöl, akkor már semmit sem kell adnod)

Az adósságukat rendezzék a saját bevételükből.(átütemezés, munka keresés, felesleges holmik eladása kert művelése, bármi.) Ez a felnőtt hozzáállás. Úgy látszik akárhány évesek a szüleid, ennyire még nem nőttek fel.felnőtt fejjel ugyanis ha pénzügyi gondjaim vannak, elsőre a kiadást csökkentem, összébb húzom magam, nem azt nézem kitől szerezzek gyorsan pénzt, hogy pazarolhassak tovább.

2014. dec. 12. 08:32
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nos, még ha teljes állásban dolgoznál is, csak az lenne elvárható, hogy a rezsibe beszállj a magad részével."

Hát azért egy most végzős középiskolástól elég nehéz elvárni, és szerintem nem is etikus hogy még a puszta létezéséért is fizessen. A szülő csinálta meg, kötelessége lenne támogatni a gyereket ahol csak lehet.

Az meg kifejezetten gáz dolog, ha a szülő a gyerekét is visszahúzza magával, főleg hogy ő maga nem dolgozik, de azért a gyerek menjen már a bányába csak hogy az ő adósságait fizesse.

2014. dec. 12. 08:52
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha végzel, és dolgozni fogsz, akkor azért tedd, hogy el tudj költözni, és nyugalmad legyen. Remélhetőleg lesz még lehetőséged érettségi után tanulni, amellett már vállalj munkát. De ne azért, hogy a szüleid adósságait fizesd, az az ő dolguk, nem a tied. Nagyon csúnyán viselkednek veled. Miért nem apád megy el dolgozni?
2014. dec. 12. 10:42
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Ott volt a HA a mondatban. És ha nem tudnánk azt a kérdésből, hogy végzős a suliban, az életkora alapján következtethetnénk arra is, hogy dolgozik. Erre írtam, hogy ha dolgozna, annyi jogos lehetne, hogy valamennyit adjon a szüleinek, de semmiképp sem elvárható tőle, hogy olyan hitelek törlesztésébe fizetgessen amihez nincs köze.
2014. dec. 12. 11:01
 15/32 anonim ***** válasza:
69%
Sajnálom de nyilvánvalóan tőled várják saját életük "megmentését". Mire lett a sok adósság? A taníttatásodra? Akkor talán részben megérteném a kérésüket, de így elég nagy "bunkóság", tényleg igaza van az egyik hozzászólónak hogy gyereket ne azért vállaljon már az ember hogy öreg korára legyen aki pénzeli. Persze az más ha betegek a szülők, de betegség és betegség közt is van különbség.
2014. dec. 12. 12:05
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
En 18 vagyok,sulis mindennapom 1 horror nagyon faradt,kimerult vagyok,a nyaron gondoltam hogy pihenek,kiszorakozom magam,ehelyett pedig dolgoztam egesz nyaron,volt h napi 12 orat is,igy meg egy italt se tudtam nagyon inni :D amikor unnep volt ( nyar unnepe) akkor is dolgoztam... :S most is kuldenenek,mert 18 lettem akkor irany a munka.. csak azt nem tudom h hogyan csinaljam. 6kor kelek-8tol 2-3ig suli,aztan hazaugrok,edzes,bevasarlas( meg azt se csiinaljak meg..) fozes,es ott van hogy este 5-6-7 ora.. es meg nem tanultam,nem furodtem,nem pihentem.. Nm jogos! Diak vagy hiaba mar felnott,nem kotelezhetnek,tanulj az az elso! Apad menjen dolgozni,ne te. O a csaladfo..
2014. dec. 12. 12:43
 17/32 anonim ***** válasza:
89%

19 évesen én csak ennyit válaszoltam volna:

Majd ha megyek apa mellé segédmunkásnak a munkahelyén:)

Vagy, annyira tisztelem apát, hogy a példáját követem:)

Ne foglalkozz velük, mondjanak amit akarnak a hátad mögött. Amíg apád nem dolgozik addig felesleges műsoroznia, csak könnyebb rád kenni.

2014. dec. 12. 12:49
 18/32 anonim ***** válasza:
10%

"Tudod utolsó amikor az ember gyereket vállal, úgy vállalja,hogy tudja,hogy kb 20-23 éves koráig-míg le nem diplomázik,vagy legalább érettségi- az ő felelőssége..

"

Ez nem volt válasz a kérdésemre. A 19 éves ember már felnőtt (bár elnézve a mai 27 éves egyetemistákat még tényleg gyerek).

2014. dec. 12. 18:38
 19/32 A kérdező kommentje:
Egész nap zsarolnak érzelmileg, ha megmondanám, hogy apám menjen el dolgozni elkezdenének velem kiabálni, rondán beszélnének velem, apám nekem is jönne, mert tudja, hogy gyengébb vagyok. Ma is mondták, hogy egy szemét munkakerülő vagyok, aki csak lógni próbál mindenhonnan. Pedig nem is cigizek, se nem iszok, nincsenek extra költségeim. Ha kapok valamit egyből kiforgatjál, pl., Hogy veszek neked egy csokit, te meg meg sem hálálod, vagy ha apám mondja akkor, bezzeg a csokit megzabálod, de dolgozni már sz.rszbele.
2014. dec. 12. 19:31
 20/32 A kérdező kommentje:
Holnap is megyek dolgozni, de persze így meg suliba nem tudok menni, és ezt egyszerűen nem értik, azt mondják, hogy ez csak kidogas es amugyis szr tanulo vagyok
2014. dec. 12. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!