Szerintetek jogos, hogy a szüleim haragszanak rám mert nem dolgozom?
A harag semmiképp sem jogos.
Létezhet olyan helyzet, amikor a szülő rászorul a 19 éves középiskolás gyereke anyagi segítségére. Például egy hirtelen jött súlyos betegség miatt.
De mivel nálatok a helyzetet az idézte elő, hogy eladósodtak (már akkor fölösleges költekezésük volt, amikor kicsi gyerek voltál, és semmi beleszólásod se lehetett a pénzügyeikbe) így semmi ilyesmivel nem tartozol nekik.
Ne hagyd, hogy a vég nélküli segélyforrást lássák benned!
Ha kell a segítséged, nézzétek át közösen a fizetendőket, minden fölösleges kiadást faragjatok le (cigi, pia, ruha, bármi, ami nem alap)
Ezután fiatal felnőttként elég ha annyit adsz a közösbe, amennyibe az eltartásod kerül. Még akkor is, ha már dolgozol! (Ha például elköltözöl, akkor már semmit sem kell adnod)
Az adósságukat rendezzék a saját bevételükből.(átütemezés, munka keresés, felesleges holmik eladása kert művelése, bármi.) Ez a felnőtt hozzáállás. Úgy látszik akárhány évesek a szüleid, ennyire még nem nőttek fel.felnőtt fejjel ugyanis ha pénzügyi gondjaim vannak, elsőre a kiadást csökkentem, összébb húzom magam, nem azt nézem kitől szerezzek gyorsan pénzt, hogy pazarolhassak tovább.
"Nos, még ha teljes állásban dolgoznál is, csak az lenne elvárható, hogy a rezsibe beszállj a magad részével."
Hát azért egy most végzős középiskolástól elég nehéz elvárni, és szerintem nem is etikus hogy még a puszta létezéséért is fizessen. A szülő csinálta meg, kötelessége lenne támogatni a gyereket ahol csak lehet.
Az meg kifejezetten gáz dolog, ha a szülő a gyerekét is visszahúzza magával, főleg hogy ő maga nem dolgozik, de azért a gyerek menjen már a bányába csak hogy az ő adósságait fizesse.
19 évesen én csak ennyit válaszoltam volna:
Majd ha megyek apa mellé segédmunkásnak a munkahelyén:)
Vagy, annyira tisztelem apát, hogy a példáját követem:)
Ne foglalkozz velük, mondjanak amit akarnak a hátad mögött. Amíg apád nem dolgozik addig felesleges műsoroznia, csak könnyebb rád kenni.
"Tudod utolsó amikor az ember gyereket vállal, úgy vállalja,hogy tudja,hogy kb 20-23 éves koráig-míg le nem diplomázik,vagy legalább érettségi- az ő felelőssége..
"
Ez nem volt válasz a kérdésemre. A 19 éves ember már felnőtt (bár elnézve a mai 27 éves egyetemistákat még tényleg gyerek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!