Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegyem tönkre a családommal...

Tegyem tönkre a családommal való kapcsolatomat egy fiú becsülete miatt? Elmondjam, hogy az nem az övé volt? Mi lesz, ha tényleg nem hinnének nekem?

Figyelt kérdés

Az egyik fiú osztálytársam (akivel kicsit több volt közöttünk, mint sima ismeretség, csak titkoltuk), bevállalta azt, hogy azt mondta valamire, ami igazából az enyém volt, hogy az övé. Ezért kirúgták, mert csak az alkalmat kereste rá a vezetőség, mivel tavaly és tavalyelőtt nagyon sok gond volt vele (csak az apja mindenből kihúzta).

De ez így nekem szörnyű, hogy miattam tette ezt... A nővérem szerint most már maradjak csendbe, úgysem hinne nekem senki és csodákat még én sem tudok tenni, ezen felül ha ilyet tudna meg bárki, anya attól kiborulna.

Viszont Ő is tudja, hogy az egész családunk egy képmutató hazugság és csak a pénz érdekel mindenkit.

Amióta ez az eset volt, nem mentem ki a házból és próbálom meggyőzni magam, hogy itt már nem lehet semmit tenni, stb. De mégis azt hiszem, hogy beszélnem kellene erről másokkal.

Viszont akkor nagy eséllyel az én életem változik meg.

17L

2014. dec. 11. 10:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
Kérdezt meg tőle, elöbb hogy jó lenne e neki hogy ha felvállalnád
2014. dec. 11. 11:02
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Ne húzd az időt hanem beszélj vele és kérdezd meg hogy jó lenne e ha feladnád magad neki? Ha meghúzod magad egy életen át cipeled ezt a súlyt amit most érzel. Tisztázd a dolgot és hidd el minden megoldódik.
2014. dec. 11. 11:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Mikor történt az eset? Mennyi időre rá rúgták ki? A srácnak elég nagy törés történt az életében azért, mert bevállalta a te bűnöd, bármi is volt ez a titokzatos tárgy.

"Viszont akkor nagy eséllyel az én életem változik meg." - Erről azt gondolom, hogy mindenkinek vállalnia kell a tetteiért a felelősséget. Gerinc kérdése. Valamiért úgy érzékelem, hogy a srácnak több vesztenivalója volt, mégis hagytad, hogy ő vigye el a balhét helyetted. A szülőkkel mindenképp beszélnék, mind a sajátjaiddal, mind az ő apjával. Annak nem tudom, lenne-e értelme, hogy a suliban bevalld a dolgot: mint írtad, örültek, hogy volt miért kirúgni, ráadásul az iskolák sajnos nem arról híresek, hogy a pedagógusaik belássák ha tévedtek, nem helyesen cselekedtek. Nem is hiszem, hogy vissza lehet csinálni, ha valakit már egyszer kirúgtak. Azt gondolom, ez a családodnak is egy józanító pofon lenne, ha valóban csak a pénz érdekli őket. Talán oda kéne rád figyelniük, és megtanítani pár dologra. Bármerre is halad a világ, azért a diákok többségénél a mai napig nem lehetne olyan szinten szabálybaütköző cuccot találni, ami miatt kirúgják őket. És szerintem a többségben van annyi gerinc, még a legbalhésabbakban is, hogy ne hagyjanak mást bűnhődni maguk helyett.

2014. dec. 11. 11:47
 14/18 Ravel ***** válasza:
100%

Arra nem derül fény, h egész pontosan milyen súlyos dolgot vállalt be helyetted. Szerintem azért ezt lényeges lenne tudni.

Ha bűntudatod van az már jó, mert beláttad, h hibáztál (remélhetőleg tanulsz is az esetből).

Én úgy látom, h a srác miatt aggódsz, h a te tetted miatt mit kell kiállnia.

Ezért semmi értelme felvállalni nyilvánosan. Igen, szépen hangzik az, h az igazság mindennél fontosabb, de (sajnos v sem) nem helytálló a mai világban.

Ami biztos, hha utólag el is mondanád a suliban, akkor sem vennék vissza a srácot, szóval ezért felesleges lenne.

Azt jó ötletnek tartom, h beszélj az apjával, de a legjobb szerintem az lenne, hogyha a sráchoz mennél oda személyesen és először vele beszélnél.

Elmondhatnád neki, h mennyire sajnálod, és csak most utólagosan jöttél rá, h mekkora hülyeséget csináltál és h ezzel mennyit ártottál neki, de bármennyire is akarod visszafordítani már nem tudod. Ajánld fel neki (és ne csak rákérdezz h szeretné-e!) h elmondod az igazat az apukájának, ha ezt nem szeretné akkor úgy is szólni fog. Ezen kívül kérdezz még rá nála, h mivel tudnád -ha nem is helyrehozni- de valamennyit javítani a dolgon. Pl hha ő kéri h mond el a suliban is akk tedd meg, h lássa h nem csak beszélsz, hanem komolyan meg is bántad, magyarul tettekkel is támaszd alá a bocsánatkérést.

2014. dec. 11. 12:28
 15/18 anonim ***** válasza:
Na, mi a szöszt csináltatok? Már komolyan érdekel!
2014. dec. 11. 14:48
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát ezt bizony tisztázni kell, mert egy másik ember becsülete árán úgysem maradsz jókislány. Te mindig tudni fogod magadról az igazat.

Lényeg, hogy ne a baráti körben pendítsd meg, kérj egy megbízható felnőttől tanácsot. Talán az osztályfőnök lenne jó: ha igazi tanár tudni fogja mit tegyen úgy, hogy neked se ártson vele, és mégse tálaljon ki mindenkinek, meg rendeződjön is a dolog.

2014. dec. 12. 09:46
 17/18 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Én azt gondolom, a te életed már megváltozott, nem attól fog változni, ha felvállalod. Beleérezve magam a helyedbe, most biztosan nagyon félelmetesnek tűnik elmondani az igazat, de felnőttként nagyon fogod bánni szerintem, ha most nem teszed meg, és a bűntudat kísér tovább... Nekem serdülőkoromban egy kicsit hasonló élményem volt, bár nem ilyen kaliberű tiltott dologgal buktunk le, hanem enyhébbel, házimásolással. Rólam másolták, és az volt a mindenkori megegyezés, hogy ha lebuknak, akkor én nem tudtam róla... egyszer lebuktak, és tartották magukat a megegyezéshez, hogy a tudtom nélkül vették el a füzetet a padomról (különben én is osztályfőnökit kapok én is). Engem is megkérdezett a tanár, és a félelmem miatt azt mondtam, hogy igen, nem tudtam róla... Itt csak osztályfőnökiről volt szó, csak ennyi volt a büntetésük, de én a mai napig is nagyon szégyellem magam a gyávaságomért, hogy végighallgattam a prédikálást, hogy milyen utolsó szemetek, hogy a tudtomon kívül elvették a füzetemet, ők csendben álltak és erkölcsileg megsemmisültek, én meg nem szóltam egy szót sem. Ha visszamehetnék az időben, megmondanám az igazat! Neked van lehetőséged most megszabadulni a bűntudattól és bátran viselkedni, és ahogy leírod, hogy mit élsz meg, látszik, bánt téged ez az egész, csak félsz színt vallani. Ne félj, bármi is lesz a következmény, az biztosan jobb, mint bűntudattal élni!

2014. dec. 12. 11:37
 18/18 anonim ***** válasza:
67%
kérdezd meg a sráctól hogy akarja-e hogy te beszélj az apukájával, és akkor talán nem küldi el. az iskola már nem fogja visszavenni, de téged biztos kirúgnak ha kiderűl az igazság. mi volt a balhé amit elvitt a srác?
2014. dec. 13. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!