Apukám elakar tiltani a sporttól, mit csináljak?
Szerintem nem teszi jól, hogy pont a sporttól tilt el. Tiltson el a játéktól vagy nettől, tévétől, telefontól, de a sport a lehető legrosszabb. Bizonyítottan javítja a koncentrációs készséget, agyi oxigénellátást és hasonlókat.
A barátaid hogy állnak a tanulással? Leülhetnétek együtt, és kinek mi megy jól, elmagyarázza a többieknek. Vagy kiokoskodjátok közösen. Esetleg megkérheted a tanárt, hogy óra után vagy délután szánjon rád pár percet és magyarázza el amit nem értesz, javasoljon gyakorló feladatot. Ezzel duplán nyersz: megérted az anyagot és a tanár látja hogy töröd magad, emiatt elnézőbb lesz a legközelebbi feleletnél.
Lehet lepontozni, de szerintem észveszejtő, hogy egyesek azt mondják, ne sportoljon, hanem a tanulásnak szentelje csak magát.
1. Ha meg azt írná, túlsúlyos, de tanul, akkor azzal cseszegetnétek, hogy miért otthon ül, miért nem mozog.
2. Csak magyarországon orientálódik ennyire a logikai intelligenciára az oktatás(hét intelligencia típus van, ebből az egyik a sport, mozgás, testkontroll).
Honnan tudjátok, hogy nem lesz a kérdezőből egy jó személyi edző például? Annak millió ágazata van( fitness, férfi edzés, crossfit, kangoo, spinning, zumba...hirtelen ennyi jutott eszembe)
Az meg a másik, hogy a motiváció sokkal hasznosabb gyermeknevelő eszköz, mint a tiltogatás.
Ahogy a 17es is mondta, számomra is döbbenetes, h a legtöbb válaszoló szerint az a megoldás, h hagyja a sportot a fenébe, vagy csak akkor folytassa ha meg tud belőle élni. Ez valami vicc??
Való igaz, hogy nem a jegyeken és az átlagon múlik, h valaki mennyire lesz sikeres, de ha tovább akar tanulni ahhoz viszont kell a jó átlag.
Én úgy látom az apuka végső soron jót akar, csak nagyon hülye eszközöket választ. Nem segíteni, inkább kierőszakolni akarja a jó eredményt. Lehetne tovább is elemezni, h igen, de valószínűleg sokat dolgozik, h eltartsa a családot ezért nem marad ideje személyesen segíteni, v szimplán nem türelmes, nem jól magyaráz, stb stb de ez nem segít a probléma megoldásában.
Ami szerintem a legcélravezetőbb:
- segítséget kérni valakitől (anyu/osztálytárs/tanár/különtanár/felsőbbéves stb) aki tud neked segíteni azokban a tárgyakban amikben nem vagy jó, mert kevés az iskolai magyarázat
- anyukádtól segítséget kérni abban, h segítsen neked megértetni apukáddal, h te valóban igyekszel az iskolában és a sport nem csak időpazarlás
- próbálni tartani a mostani átlagodat gyakorlással viszont nem az átlagodra koncentrálni (h 3,8 v 4,1) mert ezzel csak plusz stressz ér és lehet h emiatt nem tudod kihozni magadból a maximumot mert egy idő után már csak arra gondolsz h muszáj jónak lennie és onnantól a tanulás már csak kényszer lesz és lehet h azokat a tantárgyakat is meg fogod utálni emiatt amiket most még szeretsz
Nagyon hasznos lehet az is, hha apukádnak beszámolsz róla, h gyakoroltál pluszba. Nem arra gondolok, h neki mond fel a leckéket, csak h 2-3 naponta mikor gyakorolsz akkor este annyit mondani apukádnak, h: apa ma megcsináltam 2/4/8 plusz feladatot, két nap mulva: apa, ma fél órát foglalkoztam pluszba ezzel és ezzel a tantárggyal. Következőnek: ma nem volt időm pluszba készülni mert most írunk a másik tárgyból, de tegnap készültem/gyakoroltam és holnapután megint lesz rá több időm.
Magyarul, hha csak egy-egy mondatban tájékoztatod esténként az is elég, mert 3-4 hét után arra már nem fog emlékezni h mikor mit csináltál, de arra igen h mondtad neki h készültél. Szóval ha ilyen kis pármondatos beszámolókat tartasz neki az ezerszer hasznosabb mint ha a szobádban tanulsz (v esetleg kiköltözöl a nappaliba h lássa is h csinálod) mert azon könnyebben átsiklik hha csak látja h vmi felett ülsz, de ha te hozod szóba akkor látja majd h téged is érdekel az iskola és igyekszel.
Miért tenné tönkre a testépítés?
Úgy imádom eztca sztereotípiát, hogy aki kondizik az már tuti hogy szúrja a koxot.
Ezer féle súlyzós edzés, meg saját testsúly alapú edzésforma van, biztos mindnél alapkövetelmény a kox :DD
ide fogok járni nevetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!