Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tönkreteszwk mindent? Mégis...

Tönkreteszwk mindent? Mégis mi a francot tegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nagyon depressziós vagyok,12 éves vagyok,80-90 órát nem mentem suliba összesen ebben az évben azért mert a stressztől és az izgulástól hányingerem van 3 hónapja és félek hogy mikor hányok be,ezért a poklot járom néha a suliban is a rosszulléttől,most hétfőn haza kellett gozni a suliból mert majdnem hánytam,anya és apa ideges lett rám és ordítoztak is,az orvos úgy írt ki hogy másnap már mennyek,szarul voltam...nem mentem...újabb igazolás...ma se mentem de apáék olyan idegesek lettek hogy ütöttek ordibáltak és hogy én nevelőintézetbe kerülök ha így folytatom és hogy meg fogok bukni..anya már hozzám se szól és azt mondták ha holnap is megcsinálom ezt agyonvernek és kizárnak a házból,de igazolást már nem szerezhetek...hányingerem van,száraz a torkom,alig kapok levegőt és nem eszek,azért félek mert ga rágondolok hogy milyen rosszul voltam akkor elkezdek izgulni hogy mi lesz ha holnap is rosszul leszek...

Hogy nyugodjak le?Mit tegyek?Mit csináljak a suliban ha rámjön?A szüleim már azt mondták nem kapok Karácsonyra semmit és hogy levették a kezemet rólam mert elegük lett...anya amikor elment dolgozni el se köszönt,a csaladom is ellenem fordult mert a mamám is már azt mondta hogy hülyének nézem anyáékat...

Félek a tanároktól is és az osztályomtól hogy mit fognak szólni hogy "jaaj ez olyan hülye,gondol egyet és nem jön"

Sos mit tegyek?Pszchihológushoz járok,nem akarok megvukni se meg semmi!

Hogy legyek holnap erős?Mit tegyek hogy lenyugodjak?

Barátaim vannak,dehát...anyáék voltak a legfontosabbak az életemben!a barátaim is még csak gyerekek és ők sem tudnak úgy tanácsot adni mint anyáék!

SOS BAJ VAN!!!

2014. dec. 10. 17:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Mit mond a pszichológusod?
2014. dec. 10. 17:21
 2/13 anonim ***** válasza:
8%

Jó dolgodban nem tudod mit csinálj, most is az a bajod, hogy nem kapsz karácsonyra semmit.

Próbáld meg kicsit értékelni azt amid van, és máris másképp fogod látni a világot.

2014. dec. 10. 17:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Először is ezt így mondd el a pszichológusodnak. Mindent! Azt, hogy a szüleid miket mondanak neked. Ő majd fog tudni segíteni.

Nem kell pánikolni, nyugodj meg, minek izgulsz? 12 éves vagy, nem mindegy ha becsúszik egy-egy rossz jegy? Az nem a világ vége, majd kijavítod. A barátaiddal foglalkozz, legyél boldog, amiért találkozhatsz velük a suliban, ne arra gondolj, hogy úgyis rossz lesz, mert annak nincs értelme.

Ha holnap a suliban rosszul leszel, menj egy tanárhoz akiben megbízol és neki is elmondhatod mi a helyzet veled.

2014. dec. 10. 17:31
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Láttam tegnap a TV-ben egy helyes csajt. Középsuli elején agyvérzést kapott, azt mondták, hogy élete végéig ágyhoz kötött, pelenkázásra szoruló, etetést igénylő "vegetáló" lesz. Sokat javult már az állapota, sokat dolgozik rajta. Ő mondta, hogy karácsonyra - meg csak úgy egyáltalán - nem kér semmi mást, csak hogy ÚJRA TUDJON JÁRNI! Ezzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy neked lehetőséged van minden segítséget igénybe venni a problémáiddal (pszichológus, gyermekvédelmis, stb) és TEDD IS MEG! Mert megteheted, nem úgy mint egy lebénult lány, akin nem tudnak segíteni, csak talán majd évek múlva!
2014. dec. 10. 17:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez egyértelműen pánikbetegségnek tűnik. Azt viszont lehet kezelni, együtt lehet vele élni, csak persze kell egy orvos, aki felismeri.

A pszichológus mit mond?

2014. dec. 10. 17:50
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Menj oda anyukádhoz, kérj bocsánatot, és mondd el ugyanezt, amit leírtál ide. Minden jóra fordul, hidd el. Csak tedd meg. Ha kell, akkor elvisz a megfelelő orvoshoz, és közösen meg fognak gyógyítani.
2014. dec. 10. 17:52
 7/13 anonim ***** válasza:
Szia! A szüleiddel leültél már megbeszélni az érzéseidet, elmondani nekik azt amit itt is leírtál? Tudnod kéne beszélni velük. Illetve az iskolában is kéne egy tanár akiben meg lehet bízni és tud a problémádról. Abból amit leírtál pánikbetegségnek tűnik mert nekem is az volt csak nekem középsuliban. Mindenképp támaszkodj a barátaidra is és vedd számba a szép dolgokat is ne csak azt amitől félsz és ami rossz. Ilyen egyszerű dolgokra gondolok mint van hol laknod, van mit enned, van lehetőséged tanulni, vannak barátaid, nem vagy tartósan beteg vagy korlátozott. Örülj annak, hogy egészséges vagy és próbálj meg erőt venni a pánikrohamokon. Tudom jól, hogy az elején brutál nehéz de szépen fokozatosan egyre könnyebb lesz ha szembenézel a gondjaiddal és nem elfutsz előlük. Tűzz ki magad elé kis lépésben célokat a javulás útján és menj végig ezen az úton. Csak hidd, hogy sikerül az ilyenből kilábalni és persze akard is de nagyon. Még csak 12 éves vagy előtted van az egész élet!
2014. dec. 10. 18:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ilyen helyzetben voltam 12 évesen,hányingerem volt,nem akartam menni,rosszul voltam,mindig hiányoztam,mindig hazamentem. Nekem is eleinte mérgesek voltak a szüleim, nem értették miért nem vagyok képes csak simán menni,aztán rájöttek, hogy kiabálással csak még rosszabb lesz a dolog. Együtt elmentünk orvoshoz,onnan pszichológus, aki beutalt a kórházba, végig mellettem álltak és ez segített nekem abban a 3 hétben amit bent töltöttem. Egy ideig még kísérgettek iskolába,beszéltek hozzám, hogy ne arra koncentráljak , hogy izgulok..és szép lassan eltűnt a dolog :) még most is 19 évesen is néha van egy kis hányingerem ha izgulok,de már egyáltalán nem nehezíti meg az életem :) próbáld meg megértetni a szüleiddel, hogy ez nem játék,fontos , hogy ott legyenek most veled. Egyik ismerősöm akivel a kórházban találkoztam a mai napig szenved ettől,mivel neki nem voltak ott a szerettei, hogy segítsenek, elfordultak tőle.
2014. dec. 10. 18:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Menj iskolába, és gondolj arra, hogy ha ott leszel rosszul, majd orvost hívnak hozzád. De ne görcsölj rá, csak indulj el otthonról. Tanulj, olvass, figyelj az órán, legyél aktív (bár ennyi mulasztásnál komoly hiányosságaid lehetnek). Segíts egy kicsit a házimunkában. Rendbe jönnek a dolgok, majd meglátod. sok sikert.
2014. dec. 10. 19:44
 10/13 anonim ***** válasza:

A suli egy tök jó dolog. Istenem, mit meg nem tennék, hogy visszaülhessek a padba!

Amikor dogát írtunk, vagy feleltem és kezdett görcsbe rándulni a gyomrom, mindig mély lélegzetet vettem, és feltettem magamnak az alábbi kérdéseket: "Teee, függ ettől az életed? Nem. Ha egyest kapsz nem lesz mit enned? Nem lesz hol aludnod? Más még soha nem kapott egyest? Dehogynem, mindenki túlélte"

2014. dec. 10. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!