Anya nem foglalkozik magával! Mit tegyek?
Először is sziasztok. 15-ik éves lány vagyok,a kamaszkor közepén járok. Anyám egész nap dolgozik a "megélhetőségért",pedig élünk,sőt apám elég sok fizetést kap,hogy ne robotoljon anyám,jól éljünk és stb...
Na szóval, a lényeg azon van,hogy anyám egy cseppet sem foglalkozik magával,úgyszólván semmit . Rongyos ruhába jár,igénytelen,és mindig azt mondja "nem vagyok én úrinő" .
Apám és én már sokszor mondtuk neki,hogy vegyen magának valamit,sőt,felajánlottam a saját pénzem annak érdekébe,hogy vegyen magának valamit. Sokszor a fejéhez vágtam már,lehet megsértődött,de nem tudom mit tehetnék. Nem akarom,hogy anya a munka rabja legyen. A mamám többet foglalkozik magával,az ő anyja,sőt,olyan nagyon jó ízlése van. Mit tehetnénk? Próbáltam beszélni vele,de ő csak azt hajtogassa,hogy "ne szóljak bele", vagy "azért nincs , mert neked van" , "nem feszítek"...
Jön az év vége, a karácsony- jó alkalom lehet ez arra is, hogy olyan ajándékkal kedveskedjetek neki, amivel finoman 8!) a tudtára tudjátok adni, hogy szüksége van a változásra.
Kérd édesapád és nagymamád segítségét, hogy fogjatok össze: pl. a mama jó ízléssel választhatna neki egy csinos télikabátot vagy egy szép pulcsit, nadrágot, édesapád vehetne neki egy ajándékutalványt pl. a közeletekben lévő fodrászhoz (és hogy nem lógjon ki a lóláb, neked is valami hasonlót, meg a mamának is, így hárman is elmehettek pl. a két ünnep között), esetleg egy szép táskát- ha megkapja, talán használni fogja
Jobb ötletem nincs.
Bevallom, én nagyon nem szeretem a mártír típusú anyákat.
...pedig én is édesanya vagyok.
Szerintem régi fényképeket lenne jó elővenni,hogy az a ruha milyen jól állt neki,pl.
Külön jó lenne,ha hasonlítanál rá,hogy látsszon.
Vagy kibírható lenne-e olyan ruhákban járni,mint ő?Esetleg a gyerekén ő sem szeretne olyat látni,és akkor segíteni szeretne rajtad azzal,hogy példát mutatna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!