Csak nekem fura ez? Változhat a későbbiekben? Őt nem hívhatja senki nagymamának.
Tegnap elmondtuk a barátom családjának egy részének, hogy kisbabánk lesz. Mindenki örült és a nagybátyja megkérdezte az anyukájától, hogy akkor most már szólíthatja-e mindenki nagyinak. Erre a barátom anyukája közölte, hogy őt nem fogja senki nagymamázni, mert aki megteszi, az ne akarja többet átlépni a küszöbét, a pici majd a keresztnevén szólítja, mert Ő 48 évesen nem akarja úgy érezni magát, mint egy 70 éves. Kicsit azért meglepett ez.
A barátom azt mondja, hogy ne aggódjak, csak azért reagált erre így, mert rettenetesen fél az öregedéstől.
Ez tényleg így van, látom rajta. Formában van, úgy él, mint egy 30 éves és szinte mindenki előtt titkolja a korát.
De azért ez picit rosszul esett, mert mi van, ha az unokájával teljesen közömbös lesz?!
Nálunk anyós borult ki.
Aztán vqlahogy mégis mama lett. Vagy mami.
Szerintem semmi fura nincs benne. A nagyapámat én is a keresztnevén szólítom. Gondolom nem szerette ezt a megszólítást, hiszen nem olyan öreg ő, és ez így is maradt. Innentől kezdve a mamámat is a keresztnevén hívtuk, illetve hát egy kedves becéző néven.
A másik mamámat pedig Mamának.
Nekem mondjuk inkább az a fura, hogy unokatestvéremék a szüleimet a keresztnevükön hívják. Persze már rég hozzászoktam, meg sose bántja a fülemet csak néha ha így eszembe juttatják, akkor mindig furcsállom egy kicsit. :)
Ja és ettől még nem közömbösek a nagyszüleim irántunk. Ők a második szüleim, az elvesztésük nagyon fájna, rendkívül szoros a kapcsolatunk. Reméljük még sokáig boldogíthatjuk egymást.
MIÉRT hívná mindenki nagyinak, akinek nem is a nagymamája? Az unoka hívja annak!
Komolyan, nem értem. Valaki terhes lesz, és azt hiszi, hogy utána körülötte és a gyereke körül forog a nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!