Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak nekem fura ez? Változhat...

Csak nekem fura ez? Változhat a későbbiekben? Őt nem hívhatja senki nagymamának.

Figyelt kérdés

Tegnap elmondtuk a barátom családjának egy részének, hogy kisbabánk lesz. Mindenki örült és a nagybátyja megkérdezte az anyukájától, hogy akkor most már szólíthatja-e mindenki nagyinak. Erre a barátom anyukája közölte, hogy őt nem fogja senki nagymamázni, mert aki megteszi, az ne akarja többet átlépni a küszöbét, a pici majd a keresztnevén szólítja, mert Ő 48 évesen nem akarja úgy érezni magát, mint egy 70 éves. Kicsit azért meglepett ez.

A barátom azt mondja, hogy ne aggódjak, csak azért reagált erre így, mert rettenetesen fél az öregedéstől.

Ez tényleg így van, látom rajta. Formában van, úgy él, mint egy 30 éves és szinte mindenki előtt titkolja a korát.

De azért ez picit rosszul esett, mert mi van, ha az unokájával teljesen közömbös lesz?!

2014. dec. 9. 13:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Miért szólítaná mindenki nagyinak? Az unokája szólítsa majd annak. Biztos vagyok benne, hogy az unkojával nem lesz közömbös.
2014. dec. 9. 14:06
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Az én anyósom is ezt mondta, az unokának a keresztnevén kellett volna szólítania, sőt a becézett keresztnevén. Ő 44 éves volt amikor nagymama lett. Amikor meglátta az unokáját azt mondta neki, hogy "te vagy mama arany bokrétája". Amikor a kicsi elkezdett beszélni akkor csak annyit mondott neki, hogy Bokréta (nem a keresztnevén szólította). Később amikor megkérdezte, hogy ki jön hozzánk vagy ki ez, nem mondtam neki, hogy egy néni, vagy hogy apának az anyukája. Ezzel csak megkavartam volna a gyereket. Mondtam, hogy mama jön. Így lett bokréta mama. És azóta annyira megkedvelte a mamázást, hogy ő maga is így írja alá a gyerekek ajándékait.
2014. dec. 9. 14:13
 13/19 Rbomb ***** válasza:
42%
Ő lesz a legjobban oda a gyerekért,mert pont olyan korban van hogy éppen csak felnöttek lettek a gyerekei és nincs ki fölött anyáskodni dédelgetni.Ez újra előjön majd benne.ÉS még vicces is lesz amikor szándékosan viccesen a férje rokonok direkt ezért nagyizzák majd meg vénlányozzák.Ha picit is érti a viccet akkor a reakciója is viccesen igy fog hangozni: -an...d pi..ája a vénlány te b..i.Ezt pl a férjének :)
2014. dec. 9. 14:21
 14/19 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk anyós borult ki.

Aztán vqlahogy mégis mama lett. Vagy mami.

2014. dec. 9. 14:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Én anyosóm is azt mondta ő nem lesz mama,ő Klárika.Na bumm. a gyerekek meg szia klári mama:))de sosem szólt nekik érte
2014. dec. 9. 16:01
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
Én is 48 voltam amikor nagymama lettem és én is gyűlöltem az öregedést és még a nagymama szótól is kiborultam! Egészen pontosan addig amikor az első "mamás"ultrahangon az unokám kiintegetett nekem a lányom hasából és én tudtam,hogy kislány lesz!Később alig vártam,hogy kimondja,hogy "mama"!:) Imádom amikor kiabál "szia mama!" Kit érdekel már az öregedés,a ráncok,a lötyiség,meg a heccelődők "nagyizásai"! Büszke vagyok a nagymamaságomra és az imádott unokámra!:)
2014. dec. 9. 18:58
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi fura nincs benne. A nagyapámat én is a keresztnevén szólítom. Gondolom nem szerette ezt a megszólítást, hiszen nem olyan öreg ő, és ez így is maradt. Innentől kezdve a mamámat is a keresztnevén hívtuk, illetve hát egy kedves becéző néven.

A másik mamámat pedig Mamának.

Nekem mondjuk inkább az a fura, hogy unokatestvéremék a szüleimet a keresztnevükön hívják. Persze már rég hozzászoktam, meg sose bántja a fülemet csak néha ha így eszembe juttatják, akkor mindig furcsállom egy kicsit. :)

Ja és ettől még nem közömbösek a nagyszüleim irántunk. Ők a második szüleim, az elvesztésük nagyon fájna, rendkívül szoros a kapcsolatunk. Reméljük még sokáig boldogíthatjuk egymást.

2014. dec. 9. 21:05
 18/19 anonim ***** válasza:
*szüleiket
2014. dec. 9. 21:06
 19/19 anonim ***** válasza:

MIÉRT hívná mindenki nagyinak, akinek nem is a nagymamája? Az unoka hívja annak!

Komolyan, nem értem. Valaki terhes lesz, és azt hiszi, hogy utána körülötte és a gyereke körül forog a nap!

2014. dec. 10. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!