Hát ha komolyan veszitek, és azért a jelképesség jegyében megajándékozzátok egymást, akkor nagyon támogatandó. Nem kell minden ünnepkor plazmatévét, tabletet, stb. venni, főleg, ha már amúgy is van.
A kézzel készített ajándék meg igazából nem annyira ajándék, (persze az), hanem figyelmesség, a másikra való odafigyelés, figyelemráfordítás. Nem az a kategória, amikor bemész a boltba és veszel egy tabletet.
2014. dec. 8. 07:13
3/11 anonim válasza:
Nálunk már régen így van. Csak a kisgyerekek kapnak nem túl drága ajándékot.
2014. dec. 8. 07:31
4/11 anonim válasza:
Nálunk legalább 10 éve megy így, és azóta nincs veszekedés, hoyg ki mit kapott vagy nem kapott, mit "kell" valakinek venni, stb.
A legtöbbször egy puszi az "ajándék", hacsak nincs olyan, amit saját magunk készítünk és TÉNYLEG örömet okoz a másiknak.
2014. dec. 8. 07:31
5/11 anonim válasza:
Nálunk 3. éve lesz így, hogy csak öcsém és a kisfiam kap boltból vett ajándékot. Mindenki más kézzel készített meglepit kap :) Én első évben hógömböt csináltam, tavaly linzert, idén pedig névre a nők ízesített olajat kapnak névre szóló üvegben (amit a férjem gravíroz), a férfiak pedig névre szóló bort. Sokkal jobb, mert ha igazán hasznos dolgot szeretnél venni, az nagyon sokba kerül az egész családnak. :)
2014. dec. 8. 07:55
6/11 anonim válasza:
Nalunk is igy megy pedig nem elunk rosszul.
Szeretnenk a gyerekeknek tovabbadni a karacsony lenyeget.
Kozos vacsora kozos jatek.
Eddig minden evben kaptak egy tarsast kozosbe vagy valami mas kozos jatekot pl kartya.
Most mar nagyobbak de alig varjak a kozos jatekot es a vacsorat karacsonykor.
Ezen kivul onkentes munkat is vegzunk karacsony elott es 26.is.
2014. dec. 8. 08:24
7/11 anonim válasza:
Nalunk is igy van egy jo ideje. Csak a gyerekek kapnak ajándékot. Es ez igy jo. Inkabb eszunk valami nagyon finomat, osszeulunk tarsasozni, azt evkozben ugysem szoktunk. Es amiota igy van, sokkal jobban erzem magam. Nem azon gorcsolok, hogy jaj xy-nak mit vegyek, esetleg az yz-nek nem tetszik stb. Nalunk a szeretet unnepe tenyleg arrol szol.
2014. dec. 8. 09:44
8/11 anonim válasza:
Én nagyon értékelném ha így lenne. Én az én családommal ezt ki is alakítottam így, a testvéreimnek csak a gyerekük kapnak, ők is csak a mieinknek vesznek. A férjem családjával is ebben állapodtunk meg. Erre tavaly mi volt? Mi vittünk a gyerekeiknek ajándékot, erre ők a kezünkbe nyomtak méregdrága ajándékokat mi meg ott álltunk üres kézzel. Azt hittem elsüllyedek. Idén anyósom meg kompletten előadta, hogy nekik mi kell. ÉS nem olcsó az igényük. De persze megveszem mert nem akarok megint szégyenben maradni, csak éppen elrontották vele az egész Karácsony hangulatát, mert egyrészt nem terveztem ennyi pénzt kiadni, másrészt nekem sincs szükségem azokra a felesleges hülyeségekre amit kapni fogunk. Áh, elegem van már most.
2014. dec. 8. 10:19
9/11 anonim válasza:
Nálunk is így van. A gyerekek kapnak ajándékot, illetve mi viszünk a szülőknek is mindenféle delikátesz dolgot, de ez is inkább jelképes, a többieknek semmit. Pár éve állati nagy botrány volt a tusfürdő csomagokból, meg a piaci kötött sapkákból, akkor megbeszéltük, hogy ez így nem jó.
2014. dec. 9. 14:42
10/11 mi a fene válasza:
Nem is kell, nálunk csak mindenki a saját családját ajándékozza. Felnőtt testvért, sógort nem, testvér gyerekét nem.Dédimama vesz minden dédunokának, kész. nincs cserélgetés, sértődés, számolgatás, nálunk soha nem is volt divat, miután felnőttünk. jó ez igy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!