Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondhat ilyet egy anya?

Hogy mondhat ilyet egy anya?

Figyelt kérdés
Azt mondta én rontottam el az egész életét, én tettem beteggé. Pedig nem csináltam semmit, csak szeretném elkezdeni a saját életemet neki ez meg nem tetszik. Most az egész család ellenem van, mamám is, anyám tesói is. Addig fajultak a dolgok, hogy a barátom is meg lett fenyegetve anyámnak köszönhetően. Nem fogadja el senki, hogy saját életem van. Elvárják, hogy egész nap itthon üljek, gyűjtsem a bizonyítványokat és ápolgassam őket. Anyám már mindenkinek elmondta, hogy én milyen szemét vagyok, mert egyedül hagytam őt, és fontosabb nekem, hogy egy pasival fetrengjek. Mégis hogy lehet ilyen egy anya? 22/L
2014. dec. 8. 12:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
22 éves vagy, felnőttél. Anyukád elveszíti anyai szerepét, mert te kilépsz az életéből. Van valakije anyukádnak? Párja, vagy tesód? Ha ezek nincsenek, akkor mégjobban magányos, ezért akar magához láncolni. Érzelmileg akar zsarolni, hogy ott maradj vele társaságnak. Ő úgy érzi, hogy az életét elbszta és most hisztizik, hogy ha neki nem jó, akkor másnak se legyen az. A család meg látja, hogy mennyire kikészíti anyukádat, hogy el akarsz menni és azért tartanak szemétnek, mert szerintük cserben hagyod anyukádat, aki az életét adta neked azzal, hogy felnevelt. Beszélgess el anyukáddal. Mond el neki, hogy attól, hogy te elmész, majd visszajársz látogatni olyan sűrűn, ahogy csak tudsz, hogy számodra mindig az anyukád marad és hogy tanácsokban mindig szeretnél rátámaszkodni és hogy bármilyen segítségre szorul, akkor szóljon, te ott leszel, de amit mond, az neked nagyon fáj és értse meg, hogy felnőttél és szeretnél a saját lábadra állni és mindazt, amit neked tanított felhasználod a saját életedben. Nyugtasd meg arról, hogy nem felejted őt el. Ha szeret téged, belátja, hogy csúnyán viselkedett és kibékültök. Próbálj meg kedvesen közeledni hozzá.
2014. dec. 8. 12:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Az ilyenektol jobb megszabadulni, pakolj ossze es kesz
2014. dec. 8. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Bocsi kerdezo, de meg szeretnem azt kerdezni mivel 22 eves vagy, hogy van e vegzetseged? Es miota vagy egyutt a parodal?

Mert ha pl 16.17 eves korodtol nem tanulsz es pasizol akkor ertheto az egesz csalad felhabotodasa!

Mert nekem csak az a furcsa hogy az egesz csalad a nagymamt is belertve mindenki ellened van, miert? Valoban te artalmatlan vagy.?

Kicsit hianyos szerintem a leirasod, te mit tettel az ellen hogy mindenkit magad ellen fordits?

Hat igen meghallgatnam azert a szulok felol is az miertre a valaszt.

Ha viszont van egy szkamad es nem 15 evesen kezdted a paiszast akkor azt mondom neked van igazad es kezd az eletedet alakitani.

de ha mind ez hianyos, akkor viszont igazuk van a szuloknek.

2014. dec. 8. 13:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Anyukád gondolom egyedül nevelt téged. Ez a hozzáállás nem túl fairplay tőle. Eléggé önző felfogás ez, mert sose támogatta senki érzelmileg. Nem várhatja el tőled, hogy istápold őt élete végéig, aztán te majd talán negyven évesen kezdheted el a saját életedet. Én azt mondom, ülj le vele kicsit, beszéld meg vele, hogy mi a stájz. Gondolom az ő anyagi támogatásából járhatsz iskolába. Költözz el, keress diákmunkát a barátoddal és élj. Attól te nem fogod kevésbé szeretni, mert külön leszel tőle. Ebbe nem fog tudni belekötni. Ha mégis, majd idővel beletörődik. Neki is be kell látnia, hogy te vagy az egyszem leánya. Szeret ő téged, csak így mutatja ki a ragaszkodását, mert megijedt, hogy egyedül fog maradni.

2014. dec. 8. 15:12
 15/16 A kérdező kommentje:
Dolgozom,több szakmám,érettségim is van.Másodéves vagyok az orvosin. 18 éves voltam,sőt 19 amikor hazavittem az első párom bemutatni. Sosem jártam szórakozni,mindig kitűnő tanuló voltam. Anya egyedül nevelt,apámmal elváltak mikor 2 éves voltam. Anyámnak voltak futó kapcsolatai de senki mellett nem maradt meg.
2014. dec. 8. 19:27
 16/16 anonim ***** válasza:

10-es válaszoló nagyon komoly, sajnos igaza van.

próbáld érzelemmentesen kezelni a helyzetet, amennyire lehet.

a legfontosabb, hogy ne engedd, hogy bűntudatot ébresszenek benned.

sajnos van ilyen szülő, van ilyen rokonság, akik visszahúzzák az embert, és csak az energiáját akarják.

sajnos közelről ismerem a problémát.

2014. dec. 8. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!