Szerintetek baj, ha egy gyerek nem kap játékot karácsonyra a szüleitől?
Barátokkal beszélgettünk erről. A 4 éves fiunk tőlünk mesehősös ágyneműgarnitúrát, könyvet és állatos mamuszt kap. Biztos vagyok benne, hogy mindegyiknek örülni fog. De a barátaink szerint a gyerek jobban értékelné a játékot; milyen dolog, hogy karácsonyra nem azt kap.
Ti mit gondoltok erről?
Nem nagy kiadás a lego, de már folyik ki az ajtón. Teljesen feleslegesnek érzem.
A könyveket meg imádja. Nem odaadjuk neki hogy "nesze, nézegesd a képeket", hanem együtt leülünk és elolvassuk. Aztán ő leülteti a plüsseit, és ő is elmondja nekik.
Szerencsére nagyon szeret így "olvasni".
Köszönöm a válaszokat. Valami apró játékot veszünk neki.
Én most is a játékoknak örülök a legjobban.
Amiket felsorolsz azok olyan nagyon kedves, de szükséges tárgyak, amiket egy szülő mindenképpen megvesz a gyerekének. Legalább egy kisautót, vagy robotot, vagy bármit jó lenne adni a gyereknek.
35n
Szerintem meg a Kérdezőnek van igaza.... a jelek szerint a kisfiúnak van elég játéka és most is kap majd, nagyszülőktől, rokonoktól. Amit a szülei szánnak neki, nagyon klassz ajándékok, pláne ha az állatos mamuszra vágyik már hetek óta.
Nem hiszem, hogy kell még pluszba ajándék a szülőktől.
Ez az én véleményem, ami persze nem jelenti azt, hogy a többiekét nem tartom tiszteletben.
Békés karácsonyt mindenkinek!
Én azt az ötletet pártolom, hogy valami olyan játékot kapjon mellé, amit együtt tudtok játszani akár még aznap este. Pl. vannak kártyajátékok meg társasok is, amihez nem kell tudni számolni. Ilyen párosítók, vagy valamilyen ügyességi társas.
Ha amúgyis kap sok játékot, akkor a közös játék élménye lehetne az extra neki.
Nekem rengeteg játékom volt, tényleg az ajtón ömlött már ki, de emlékszem, ennek ellenére mennyire örültem, ha karácsonyra is játékot kaptam.
Mindig adtak ruhákat, hasonló hasznos dolgokat is, azt mindig csak egy pillanatra néztem meg, aztán elhúztam a szám és túrtam tovább a csomagokat, hátha van még játék. Egyébként én 5 éves koromtól (azóta tudok olvasni) nagyon örültem a könyveknek is, de mégis... A játékot semmi nem helyettesíti, bármennyi is van. :)
Egyszóval én vennék neki játékot mellé.
Egy rendesen nevelt, nem elkényeztetett és ájfónon nevelt gyereknek minden tárgy játék. Mi a testvéreimmel kicsi korunkban a faágakkal játszottunk a legjobban, amiket apukám ősszel lemetszett a gyümölcsfáinkról, pedig az a generáció vagyok, akinek már kiskora óta saját számítógépe, telefonja stb. van (14 éves).
Meg aztán minek vegyetek neki játékot? Az öcsém most 5 éves, ő ha kap valami játékot, kb. 2 hétig örül neki, utána többet nem játszik vele. Inkább kapjon akkor olyat, aminek örül is, meg hasznos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!