Szerintetek baj, ha egy gyerek nem kap játékot
karácsonyra a szüleitől?
Figyelt kérdés
Barátokkal beszélgettünk erről. A 4 éves fiunk tőlünk mesehősös ágyneműgarnitúrát, könyvet és állatos mamuszt kap. Biztos vagyok benne, hogy mindegyiknek örülni fog. De a barátaink szerint a gyerek jobban értékelné a játékot; milyen dolog, hogy karácsonyra nem azt kap.
Mindkettőnk szülei elváltak, a fiunk az egyetlen unoka, bőven sok játékot fog kapni.
De a puzzle jó ötlet, szereti az olyan könyveket. Lehet egy olyat még veszek neki; nem is értem miért nem jutott eszembe :-) Köszönöm :-)
2014. dec. 7. 13:37
12/27 anonim válasza:
Én is vennék neki egy kis játékot mellé. Nem hülyeség, hogy a kisgyerekek ennek örülnek a legjobban. 10 évesen tökéletes az, amit leírtál, akkor már értékelik a használati tárgyakat is, ennyi idősen kb. "ahaaa, de jóóó" aztán 2 perc múlva nyúlnak az első játékért, amivel lefoglalhatják magukat. Biztosan örülni fog neki, de nem tud még ezekkel nagyon mit kezdeni.
Tegyük hozzá, hogy szerintem kisgyereknek eleve butaság használati tárgyakat ajándékozni, ezek olyan alapdolgok, amiket a szülőnek eleve biztosítania kellene, nem "extrák".
2014. dec. 7. 13:38
13/27 anonim válasza:
Egy biztos, nem tabletet kell venni ennyi idős gyereknek. A Láttam, hogy sok szülő ezt teszi. (Németországban).
2014. dec. 7. 13:43
14/27 anonim válasza:
Biztos nagyon fog örülni azoknak, amit kap, de miután megkapta, csak ül a fa alatt, és nézegeti őket, mert más nem tud velük csinálni. Én beszereznék még mellé egy társasjátékot, és azzal foglalnám le a családot este.
2014. dec. 7. 13:47
15/27 anonim válasza:
Szerintem teljesen jó ajándékok, főleg, ha erre vágyik, és mástól kap játékot.
2014. dec. 7. 13:59
16/27 anonim válasza:
Valami apró játék jó ötlet lenne mellé. Én például nagyon örültem a zokninak, mamusznak vagy ágyneműgarnitúrának is (pláne ha régóta vágytam rá), de azért egy társasjáték vagy egy plüss mégis jobban lekötött. :)
2014. dec. 7. 14:03
17/27 anonim válasza:
Ok, ez mind szép és jó. De szerinted egy ágynemüvel mihez kezd majd, miután kibontotta? Még ha mesehősös is?
Egy akármilyen apró játékot tegyél mellé:)
2014. dec. 7. 14:04
18/27 anonim válasza:
A mesehősös ágyneműt én olyannak képzelem el, ami alap. Ugye elég alap, hogy ágyneműhuzatot húzunk fel a mindennapokban. Nyilván a gyerekemnek olyan mesehősöst húzok, amit szeret, nem pedig a mezőn nyíló pipacsmintásat... Ágyneműhuzatot ajándékba adni szerintem olyan mint egy kiló kenyeret. A ruha szintén, bár az állatos mamusz nem feltétlenül alapvető fogyasztási cikk, így ha vinnyog érte, akkor biztos fog neki örülni. 4 évesnek könyvet... Azt ugye tudod, hogy még csak a rajzokat nézi meg benne, és nagyjából már dec. 25-re meg fogja unni még azokat is? Ha mástól kap játékot, akkor rendben van, de ha megkérdezitek tőle, minek örült legjobban, ne lepődjetek meg, ha nem az ágynemű lesz idén a kedvenc ajándéka.
2014. dec. 7. 14:24
19/27 anonim válasza:
Szerintem ha megengedhetitek magatoknak, akkor vegyetek neki játékokat.
Egy négy éves gyerek a könyvvel semmit sem tud kezdeni, maximum ha te olvasol belőle, akkor hallgatja. A mamusz meg az ágynemű meg alap dolog. Persze lehet ezt is karácsonyra adni, de én úgy gondolom, hogy egy ilyen picinek játék kell elsősorban. Nem hiszem, hogy olyan nagy kiadás lenne egy csomag legó vagy valami ilyesmi.
2014. dec. 7. 14:29
20/27 anonim válasza:
Szerintem azért jó, hogy ha kap tőletek is ajándékot, mert akkor úgy fog rá emlékezni, hogy számára jó dolgot is kapott. Ellenben berögzülhet neki, hogy annak idején csak a nagyszülőktől kap játékot (ami neki kell) és az nem jó dolog, ha a ti ajándékotokat nem értékeli. Legalább is szerintem. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!