Elvált anyukák, ha a gyerek apja sorozatosan felülteti a gyereket, ti mit mondtok neki? "Falaztok" az apának, megmondjátok az igazat, hazudtok vagy simán nem válaszoltok?
3 éve váltunk el, eddig egy rossz szavam sem lehetett az apára. De pár hónapja összejött egy 19 éves lánnyal, és azóta szinte nem is látta a lányunkat. Az elején türelmes voltam, de már nem vagyok az.
A telefonban mindig ígérgeti, hogy mennek ide-oda, hogy megy érte suliba, hogy a hétvégét együtt töltik. Holnap vitte volna korcsolyázni, de felhívott és lemondta, mert a lánnyal mennek valahová hétvégén.
Már nem tudom, mit mondjak a lányomnak. Eddig azt mondtam, hogy apa dolgozik, de már nem akarok falazni neki, miközben éjszakánként én vigasztalom az apja után síró gyereket.
Ti mit szoktatok mondani?
Hat gratulalok! De nem baj, a gyerek nem hulye, ha nem is most kesobb ugy is levagja, hogy az apja olyan amilyen.
Ne falazz neki, en nem tennem. Legszivesebben elvinnem a gyereket hozza, kivancsi vagyok akkor hogyan bujna ki a felelosseg alol. Csak igy a szegeny kislanynak lenne rossz.
Én nem engedném beszélni a gyerekkel.
Ha látni akarja jöjjön oda.
1-2 alkalommal még elnézném, de állandóan nem.
Sajnos én is voltam hasonló helyzetben, hogy apám mindig csak ígérgetett, és persze mindig lemondta...
A végén már én mondtam anyunak hogy nem akarok vele beszélni. Persze akkor már jött volna,hogy menjünk ide-oda... Mára oda jutottunk, hogy 2éve nem látta az unokáját, és már nem is fogja ha rajtam múlik...
Ja és az lemaradt, hogy azt mondta, hogy az én hibám, hogy megromlott a kapcsolatunk, mivel egy idő után már nem hitte neki, pedig ő komolyan gondolta csak mindig közbe jött valami...
Hagyd, hogy apuka mondja el neki, hogy mégse megy érte. Tőle kérdezze meg, hogy miért.
A legrosszabb az, hogy magadra vállaltad ezt a feladatot. Add oda a telefont a lányodnak, és beszéljen az apjával.
Se nem hazudnék, se nem falaznék neki. Ha megteszi, akkor vállalja a következményeket, ami lesz bőven, ha a lánya majd le se sz.ja egy idő után.
Ne akard kimenteni te az apukát! Ne te találj ki indokot a miértre, mert az sokkal rosszabb.
Inkább mond azt hogy apa nem tud jönni hétvégén és k ész.
Én nem falaztam, úgyis hamar átlátták. Kb onnantól már nem is ügyeltem a látszatra amikor az egyik azzal jött,hogy anya, tudom, hogy apában nem lehet megbízni, szerinted....?
Nem szidom, de nem is mentegetem. Tisztában vannak vele, hogy nála az a biztos ami már megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!