Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált anyukák, ha a gyerek...

Elvált anyukák, ha a gyerek apja sorozatosan felülteti a gyereket, ti mit mondtok neki? "Falaztok" az apának, megmondjátok az igazat, hazudtok vagy simán nem válaszoltok?

Figyelt kérdés

3 éve váltunk el, eddig egy rossz szavam sem lehetett az apára. De pár hónapja összejött egy 19 éves lánnyal, és azóta szinte nem is látta a lányunkat. Az elején türelmes voltam, de már nem vagyok az.

A telefonban mindig ígérgeti, hogy mennek ide-oda, hogy megy érte suliba, hogy a hétvégét együtt töltik. Holnap vitte volna korcsolyázni, de felhívott és lemondta, mert a lánnyal mennek valahová hétvégén.

Már nem tudom, mit mondjak a lányomnak. Eddig azt mondtam, hogy apa dolgozik, de már nem akarok falazni neki, miközben éjszakánként én vigasztalom az apja után síró gyereket.

Ti mit szoktatok mondani?

2014. dec. 5. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hat gratulalok! De nem baj, a gyerek nem hulye, ha nem is most kesobb ugy is levagja, hogy az apja olyan amilyen.

Ne falazz neki, en nem tennem. Legszivesebben elvinnem a gyereket hozza, kivancsi vagyok akkor hogyan bujna ki a felelosseg alol. Csak igy a szegeny kislanynak lenne rossz.

2014. dec. 5. 14:37
 12/16 anonim válasza:
100%

Én nem engedném beszélni a gyerekkel.

Ha látni akarja jöjjön oda.

1-2 alkalommal még elnézném, de állandóan nem.

Sajnos én is voltam hasonló helyzetben, hogy apám mindig csak ígérgetett, és persze mindig lemondta...

A végén már én mondtam anyunak hogy nem akarok vele beszélni. Persze akkor már jött volna,hogy menjünk ide-oda... Mára oda jutottunk, hogy 2éve nem látta az unokáját, és már nem is fogja ha rajtam múlik...

Ja és az lemaradt, hogy azt mondta, hogy az én hibám, hogy megromlott a kapcsolatunk, mivel egy idő után már nem hitte neki, pedig ő komolyan gondolta csak mindig közbe jött valami...

2014. dec. 5. 14:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd, hogy apuka mondja el neki, hogy mégse megy érte. Tőle kérdezze meg, hogy miért.

A legrosszabb az, hogy magadra vállaltad ezt a feladatot. Add oda a telefont a lányodnak, és beszéljen az apjával.

Se nem hazudnék, se nem falaznék neki. Ha megteszi, akkor vállalja a következményeket, ami lesz bőven, ha a lánya majd le se sz.ja egy idő után.

2014. dec. 5. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Ne akard kimenteni te az apukát! Ne te találj ki indokot a miértre, mert az sokkal rosszabb.

Inkább mond azt hogy apa nem tud jönni hétvégén és k ész.

2014. dec. 5. 14:48
 15/16 anonim ***** válasza:
én is a "dolgozik, nem tud jönni" variációt adtam elő amíg kicsi volt...ezzel tudta saját magát is nyugtatni...sosem voltak átsírt éjszakák...én mondjuk a családnak sem engedtem, hogy szidják az apját...most kiskamasz...amikor akarta, felhívhatta, ha jött az apja vihette...valóban nem hülyék, csak nem mindegy milyen korban milyen információt kapnak....kicsiként igenis kímélni kell őket, mindig csak annyi infot átadni amit kérnek...hagyni hogy saját maga alakítson ki véleményt az "apjáról".
2014. dec. 5. 15:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Én nem falaztam, úgyis hamar átlátták. Kb onnantól már nem is ügyeltem a látszatra amikor az egyik azzal jött,hogy anya, tudom, hogy apában nem lehet megbízni, szerinted....?

Nem szidom, de nem is mentegetem. Tisztában vannak vele, hogy nála az a biztos ami már megtörtént.

2014. dec. 5. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!