Elvált anyukák, ha a gyerek apja sorozatosan felülteti a gyereket, ti mit mondtok neki? "Falaztok" az apának, megmondjátok az igazat, hazudtok vagy simán nem válaszoltok?
3 éve váltunk el, eddig egy rossz szavam sem lehetett az apára. De pár hónapja összejött egy 19 éves lánnyal, és azóta szinte nem is látta a lányunkat. Az elején türelmes voltam, de már nem vagyok az.
A telefonban mindig ígérgeti, hogy mennek ide-oda, hogy megy érte suliba, hogy a hétvégét együtt töltik. Holnap vitte volna korcsolyázni, de felhívott és lemondta, mert a lánnyal mennek valahová hétvégén.
Már nem tudom, mit mondjak a lányomnak. Eddig azt mondtam, hogy apa dolgozik, de már nem akarok falazni neki, miközben éjszakánként én vigasztalom az apja után síró gyereket.
Ti mit szoktatok mondani?
Hát a hazudozás a legrosszabb, amit tehetsz.
Célszerű és praktikus lenne, ha apuka közölné a kislányával, miért nem ér rá vele foglalkozni.
Nem derül ki, hogy mennyi idös a gyerek, de hazudni meg falazni a legrosszabb, amit tehetsz. Egy iskolás gyerek már nem hisz el mindent, és ha rájön, hogy nem mondasz igazat, akkor többé te sem várhatsz töle öszinteséget, ezenkivül benned IS elveszti a bizalmát.
Egyszerüen mondd meg, hogy apa nem ér rá és töle kérdezze meg, hogy miért nem jön, amikor megígérte.
Csak akkor beszél a gyerekkel, amikor beígéri a programokat. Amikor lemondja, akkor érdekes módom mindig munkaidőben hív fel.
Ha mégis a gyerekkel beszél, akkor gyorsan eltereli a témát vagy hazudik hogy dolgoznia kell. A gyerek neki nem sír, csak nekem utána :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!