Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kisgyerekes szülők, mi ez az...

Kisgyerekes szülők, mi ez az ostoba divat mostanában, hogy szülés után 4-6 hétig nem engedtek senkit be magatokhoz?

Figyelt kérdés
És utána miért csodálkoznak páran, hogy a nagymama meg van bántódva, és inkább a másik unokával foglalkozik?
2014. nov. 30. 15:29
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
94%

Beszélgettünk erről a szobatársakkal a kórházban, sajnos néhány családban tényleg ki kell kötni, hogy pár hétig nem jöhet senki (mondjuk szerintem 4-6 hét azért sok), mert még a nagymama munkatársnője is bejelentkezett látogatónak. Már a kórházban is többeket úgy elleptek, hogy egész nap alig volt nyugtuk, a frissen szült anyukák nem tudtak pihenni. Ez így nem jó.

Én mondjuk nem zártam ki senkit, de nem is jött a nagyszülőkön és a húgomon kívül senki az első hetekben. A nagyszülők is segíteni ugrottak át, egymás között felosztották, ki mikor jön, mit csinál, voltak előtte bevásárolni, takarítottak, főztek, hogy tudjak pihenni, amíg a baba alszik. Tényleg óriási segítség volt az alig alvó újszülött mellett, nagyon hálás vagyok érte. A távolabbi rokonok még csak mostanság fognak ideérni, eddig csak telefonon érdeklődtek, barátok is vártak legalább egy hónapot a látogatással.

2014. nov. 30. 21:48
 32/33 anonim ***** válasza:
80%

En nem olvastam el a tobbi valaszt csak azt irom le amit en 9honapja ateltem,ereztem.

Mikor meg tterhes voltam mindenki irogatott hivogatott h szoljak ha megyunk szulni es ok azonnal jonnek...na mar itt kiskadtam h ugyan mi a francnak?h ott uljenek a folyoson,en meg szuljek idore..mert hogy "varnak rank"..na neeem.ott megmondtam h felejtsek el.

es olyan szinten tulbuzgok vtak h a hatam kozepere kivantam oket.korhazba a parom a bnom es a szuleim,nagyszuleim jottek be.mikor hazajottunk a korhazbol,na akkor volt ket het mig a parom itthon volt.mondtam h szeretnenk osszeszokni.bar a telefont sem vt idom felvenni,igy azzal sem torodtem...4hetes volt mikor anyosomek es a nagybacsik,nagynenik jottek.elotte csak a bnom aki a fiunk keresztanyukaja,meg a nagypapam jott.utana szepen fokozatosan visszaalltunk a "baratok,rokonok" fogadasara.

En total ki voltam a szoptatastol annyira fajt,eleg fusztrylt voltam mikor tudtam h itt az ido,etetni kell.nem h meg azon idegeskedjek h mit adok enni a vendegeknek...

2014. dec. 1. 07:44
 33/33 anonim ***** válasza:

Az a lényeg hogy legyen elég tej. A babának nem a csilivili ajándékok fontosak abban a korban, hanem a vele töltött idő és az elegendő mennyiségű és megfelelő időben kapott anyatej.

Egy frissen szült anyuka még vendégek nélkül is örül ha fogmosásra van ideje. Luxus perceknek számítanak amikor elalszik a baba és napközben ledőlhet az anyuka is picit.

Sok anyuka éjjel-nappal pizsamában van, és ha nem szoptat fej. Ehhez kell igazodni.

2014. dec. 1. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!