Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kisgyerekes szülők, mi ez az...

Kisgyerekes szülők, mi ez az ostoba divat mostanában, hogy szülés után 4-6 hétig nem engedtek senkit be magatokhoz?

Figyelt kérdés
És utána miért csodálkoznak páran, hogy a nagymama meg van bántódva, és inkább a másik unokával foglalkozik?
2014. nov. 30. 15:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%
A cigis kézzel-betegen-kézmosás nélkül a gyerekhez nyúlok és a mindenkit kizárok 6 hétig között van átmenet. A gyerekszobába oda kell tenni egy kézfertőtlenítőt, a látogatókat meg először a fürdőbe vezetni. Aztán ha az anya pihenni, megköszönni a látogatást - látogatótól függ, milyen határozottan.
2014. nov. 30. 15:46
 12/33 anonim ***** válasza:
87%

Én szerintem meg hadd mondja meg mindenki a saját gyerekével és otthonával kapcsolatban azt, hogy mit szeretne és mit lát jónak. Véleménye mindenkinek lehet, de el kell fogadni, hogy az van, amit a család határoz.

Én inkább azt látom ostoba divatnak, hogy mindenki mindenkinek az életébe megpróbál belepofázni.

2014. nov. 30. 15:49
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
4-6 hétről van szó... Akkor az ovis tesókatis kitiltjàk? Ez nem a gyerek óvásáról szól szerintem. Az újszülött osztályon a nővèrektől pont akkora eséllyel kaphat el bármit a gyerek, de ennek az esélye nullára csökkenthető kézmosással. Ahol 4-6 hétig nem engedik be a nagyszülőket, közeli rokonokat, ott tuti olyanok a rokonok, velük szmben van ellenszenv és azért.
2014. nov. 30. 15:52
 14/33 anonim ***** válasza:
47%
nem ostoba divat, sajnos azok ostobák, akik miatt közölni kell a rokonokkal, hogy inkább még ne gyertek. Anyukák, akik betegen vidzik oviba és babalátogatóba a gyeteket, nyilván ostobaságnak tartják.
2014. nov. 30. 15:53
 15/33 anonim ***** válasza:
76%
Mi lesz a 2. gyerek születésekor? Őt akkor kiveszik oviból/iskolából és 6 hétig nem megy sehová? Vagy elköltöztetik 6 hétre nagyszülőkhöz?
2014. nov. 30. 15:53
 16/33 anonim ***** válasza:
54%
Az hogy a tesó otthon lakik, az ugye egy plusz ember a szülőkön kívül, akit anya és apa felügyel kézmosásilag. Amúgy jó eséllyel ugyanabban a bakteriális környezetben van, tehát nem újat visz be. Haza megy, kezet mos. De ez Q-ra nem ugyanaz, mint amikor a család rokonok meg baráotk busójárásra mennek valakihez. Igen, nővértől is kaphatna bacit, de az kezet mos megy 1 ember. És nem a komplett rokonság.
2014. nov. 30. 15:59
 17/33 anonim ***** válasza:
64%

Nagy különbség van Semmelweis között és e között az ostobaság között.

Semmelweis a szülés közbeni higiéniát tartotta fontosnak, de soha nem mondta azt, hogy az újszülöttet is csak steril kézzel szabad megfogni. Tudta, hogy ezzel a baba immunrendszerének ártanak a legtöbbet.

Az érthető, hogy beteg ember ne menjen a baba közelébe. De a fertőtlenítés, mosakodás nem csak ostobaság, de káros is.

2014. nov. 30. 16:00
 18/33 anonim ***** válasza:
94%
Főleg, ha az a testvér közösségbe jár és november-március között születik a baba.
2014. nov. 30. 16:00
 19/33 anonim ***** válasza:
96%
Hát nem tudom, nekem, amikor a fiam megszületett, nem volt problémás, hogy jöttek a rokonok, ismerősök meglátogatni, de igaz az is, hogy ők vannak annyira intelligensek, hogy tudják, ilyenkor nem számíthatnak igazi vendégeskedésre. Eljöttek, megnézték a fiamat, fél órát maradtak, aztán elmentek (és persze nem egyszerre állított be mindenki). Egyértelmű volt a szituáció mindenkinek, már csak azért is, mert az első otthon töltött hét nagy részét még főleg ágyban töltöttem, csak a babához keltem fel, mert eléggé megviselt a szülés (megspékelve az eleve meglévő vashiányommal), nem is várta senki, hogy terülj-terülj asztalkám legyen, meg koktélbár :) Miután már összeszedtem magam, nyilván normális módon fogadtam vendégeket újra, de a babanéző alapvetően nem is arról szól, hogy a frissen szült anyukát ugráltatjuk, hanem arról, hogy megnézzük a bébit, megkérdezzük, hogy van az anyuka, hogy van a család, aztán megyünk, hogy anyuka tudjon pihenni - már amennyire a baba hagyja ugye. Az megint egy másik ügy, ha valaki célzottan segíteni megy, de az meg ugyebár nem vendégség.
2014. nov. 30. 16:01
 20/33 anonim ***** válasza:
72%
Hozzank a sogorno jott majdnem naponta, enni, inni, volt hogy fuvezni akart, eljott keso este, jott kolcsonkerni....egy kisgyerekes csaladhoz.
2014. nov. 30. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!