Mit tehet egy szülő, ha nap mint nap olvashatja a gyerek üzenőjében, hogy szaladgál, nem írja fel a házit és emiatt meg sem csinálja másnapra?
Hiperaktív gyermekről van szó.
A héten már három beírásunk van, egy szaladgálásért, a másik kettő házifeladat hiánya miatt.
Minden nap átnézem a feladatokat, hogy nem maradt e el a napköziben valami, gyakorlunk kb egy órát.
Elkeserít mégis a sok negatív visszajelzés.
Beszéltem a tanítónénivel, azt mondta nem fog erre figyelni és egyedül az én kisfiam nem írja fel a házit.
Javasolta beszéljek a napközis tanítóval és kérjék segítséget tőle.
Csalódott vagyok és szomorú, tehetetlennek érzem magamat.
Tudtommal egyedül az én fiam ADHD- s az osztályban persze, hogy nehézséget okoz számára sok dolog.
Hiába az órákig tartó esti gyakorlás, mégsem tudom megfeleltetni a gyereket...
Nagyon szorong azt látom, körmeit tövig rágja, ha a házifeladat készítésekor mondom neki, hogy szerintem házi feladat lehetett az is zokog, hogy ha ő megcsinálja és mégsem volt házi akkor fekete pontot kap.
Tanítónéni számára egy szent, gyakorta hangoztatja, hogy amit a tanítónéni mond azt be kell tartani és csak egyszer mondja el amit kell.
Szomorú vagyok, hogy nem tudok jobban segíteni a gyerekemnek, lehet, hogy túlféltem , de már annyi nehézsége volt idáig, hogy nagyon próbálom őt óvni, védeni.
Súlyos betegségen is átesett már, jelenleg tünetmentes.
Adj egy esélyt a gyerekednek és írasd át. Te is keresnél új munkahelyet, ha szoronganál és félnél a főnöködtől, sosem tudnál megfelelni.
Ha az új iskolában más tanítóval is ugyanez a probléma jelentkezik, csak akkor keresnék komplexebb megoldást.
Szerintem egy próbát megér, hiába hangoztatják, hogy nem szabad átiratni, azért egy lehetőséget hadd kapjon a gyerek. Lehet csak nem férnek össze, egészséges gyereknél is előfordul.
Esetleg valamilyen alternatív pedagógiával foglalkozó iskolát tudnék még elképzelni neki.
A nyafogás és a túlféltés igaz sajnos.
Egyből megnyugodtam mikor ma kinyitottam a tájékoztatót és benne volt, hogy 100% - os lett a matekfelmérő , olvasásból szintén csillagos pirospont.
A -házifeladatot meg majd megtanulja felírni.
Itt legnagyobb gond az anyukával van, aki maximalista és a a átragasztja a saját szorongását a gyerekére...
A teljesítmény és a közérzet két külön dolog. Lehetséges, hogy 100%-os felmérőt ír, még akkor is, ha nem érzi jól magát ott. Ne a tanulmányi eredménye alapján döntsd el szerintem, hogy maradjon-e, vagy sem.
Ha sír amiatt bármikor is az iskola miatt, hát még ha rendszeresen - hiába jó az eredménye, ott valami nincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!