Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy szülő, ha nap...

Mit tehet egy szülő, ha nap mint nap olvashatja a gyerek üzenőjében, hogy szaladgál, nem írja fel a házit és emiatt meg sem csinálja másnapra?

Figyelt kérdés

Hiperaktív gyermekről van szó.

A héten már három beírásunk van, egy szaladgálásért, a másik kettő házifeladat hiánya miatt.

Minden nap átnézem a feladatokat, hogy nem maradt e el a napköziben valami, gyakorlunk kb egy órát.

Elkeserít mégis a sok negatív visszajelzés.

2014. nov. 27. 18:53
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Ha jóban vagy egy szülővel, kis jóindulattal megoldható lenne, hogy délutánonként átküldje a leckét.
2014. nov. 27. 22:32
 32/43 anonim válasza:
0%
Én a sportot, mint alternatívát azért is említettem, mert megtanít figyelni, összpontosítani.
2014. nov. 27. 23:00
 33/43 A kérdező kommentje:

Beszéltem a tanítónénivel, azt mondta nem fog erre figyelni és egyedül az én kisfiam nem írja fel a házit.

Javasolta beszéljek a napközis tanítóval és kérjék segítséget tőle.

Csalódott vagyok és szomorú, tehetetlennek érzem magamat.

Tudtommal egyedül az én fiam ADHD- s az osztályban persze, hogy nehézséget okoz számára sok dolog.

Hiába az órákig tartó esti gyakorlás, mégsem tudom megfeleltetni a gyereket...

Nagyon szorong azt látom, körmeit tövig rágja, ha a házifeladat készítésekor mondom neki, hogy szerintem házi feladat lehetett az is zokog, hogy ha ő megcsinálja és mégsem volt házi akkor fekete pontot kap.

Tanítónéni számára egy szent, gyakorta hangoztatja, hogy amit a tanítónéni mond azt be kell tartani és csak egyszer mondja el amit kell.

Szomorú vagyok, hogy nem tudok jobban segíteni a gyerekemnek, lehet, hogy túlféltem , de már annyi nehézsége volt idáig, hogy nagyon próbálom őt óvni, védeni.

Súlyos betegségen is átesett már, jelenleg tünetmentes.

2014. nov. 28. 09:47
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Adj egy esélyt a gyerekednek és írasd át. Te is keresnél új munkahelyet, ha szoronganál és félnél a főnöködtől, sosem tudnál megfelelni.

Ha az új iskolában más tanítóval is ugyanez a probléma jelentkezik, csak akkor keresnék komplexebb megoldást.

Szerintem egy próbát megér, hiába hangoztatják, hogy nem szabad átiratni, azért egy lehetőséget hadd kapjon a gyerek. Lehet csak nem férnek össze, egészséges gyereknél is előfordul.

Esetleg valamilyen alternatív pedagógiával foglalkozó iskolát tudnék még elképzelni neki.

2014. nov. 28. 12:03
 35/43 A kérdező kommentje:
Csak legvégső esetben íratnám át.
2014. nov. 28. 12:22
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Van valami oka, hogy ehhez az iskolához/tanítóhoz ennyire ragaszkodsz?
2014. nov. 28. 12:33
 37/43 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kéne beszélni az igazgatóval. Akkor lehet, hogy megköti a tanár kezét és jobban fog a gyermekedre figyelni. Vagy esetleg ha nem vállna be akkor át kellene iratni egy másik osztályba
2014. nov. 28. 15:18
 38/43 anonim ***** válasza:
Szomorú vagy, hogy nem tudsz segíteni? Próbálod óvni? Dehogy próbálod! Csak nyafogsz, ahelyett, hogy cselekednél! Miközben a gyereked egyre méyebbre kerül azon az úton, hogy helyrehozhatatlan károkat szenvedjen! Ezen a ponton már nem a tanító hibás!
2014. nov. 28. 15:40
 39/43 A kérdező kommentje:

A nyafogás és a túlféltés igaz sajnos.

Egyből megnyugodtam mikor ma kinyitottam a tájékoztatót és benne volt, hogy 100% - os lett a matekfelmérő , olvasásból szintén csillagos pirospont.

A -házifeladatot meg majd megtanulja felírni.

Itt legnagyobb gond az anyukával van, aki maximalista és a a átragasztja a saját szorongását a gyerekére...

2014. nov. 28. 17:03
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

A teljesítmény és a közérzet két külön dolog. Lehetséges, hogy 100%-os felmérőt ír, még akkor is, ha nem érzi jól magát ott. Ne a tanulmányi eredménye alapján döntsd el szerintem, hogy maradjon-e, vagy sem.

Ha sír amiatt bármikor is az iskola miatt, hát még ha rendszeresen - hiába jó az eredménye, ott valami nincs rendben.

2014. nov. 28. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!