Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy szülő, ha nap...

Mit tehet egy szülő, ha nap mint nap olvashatja a gyerek üzenőjében, hogy szaladgál, nem írja fel a házit és emiatt meg sem csinálja másnapra?

Figyelt kérdés

Hiperaktív gyermekről van szó.

A héten már három beírásunk van, egy szaladgálásért, a másik kettő házifeladat hiánya miatt.

Minden nap átnézem a feladatokat, hogy nem maradt e el a napköziben valami, gyakorlunk kb egy órát.

Elkeserít mégis a sok negatív visszajelzés.

2014. nov. 27. 18:53
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Ez a hét valamiért nagyon rosszul alakuló, hogy már 3 elmarasztalás van az üzenőben.

Rengeteg piros pontunk és dicséretünk is van ám, tanulás jól megy.

2014. nov. 27. 19:33
 22/43 A kérdező kommentje:

Szerintem jó a gyógyszer beállítás, reggel kap 10mg-ot, kb délig hat, olyan vele mint egy angyal, azt mondja sokat segít a gyógyszer a viselkedésben.

Sportiskola? Sportol, de tudni kell, hogy egy ADHD- s gyermek nem fegyelmezett a sportban sem, hanem össze- vissza szaladgál, hamar megun egy sportot, nem kitartó... ebben sem.

2014. nov. 27. 19:38
 23/43 anonim ***** válasza:
17%

Én nem ismerem el a hiperaktivitást létező betegségnek, rengeteg tanulmány szól róla, hogy megfelelő életviteli változtatásokkal lényeges javulás tapasztalható gyógyszer nélkül! Pedagógus vagyok, tudom mit beszélek.

A tanítótok nem végzi jól a munkáját, ha nem képes segíteni egy ilyen probémában. Amúgy meg nincs egy barátja a gyerekednek akitől elkérnéd a leckét? Nálunk a tábla hátára van írva a házi, vagy ha valamit hozni kell másnapra, a szülők is láthatják amikor jönnek a gyerekért.

Vidd a fiad sportolni, ha kell, többfélére is, és keressetek hobbit, ami a koncentrációt segít fejleszteni. Írod, hogy szorong az elmaradt leckék miatt, ezt is orvosolni kell. Azt érzi hogy ő beteg, más mint a többiek és magát hibáztatja. Elfogadónak kell lenni és együtt dolgozni vele, nem a feje fölött. Már 8 éves, meg lehet vele beszélni a dolgokat. A gyógyszert mindenképpen el kell hagyni, azt javaslom.

2014. nov. 27. 19:44
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Ez a tanárnő egy idióta. Mi az,hogy nem szereti,ha zavarják? Amíg bent van,addig kutya kötelessége segíteni,ha minden nap bemész,akkor neked minden nap elmondania a házit..sajnálom,hogy a gyerek ilyen kezekben van. :/
2014. nov. 27. 19:56
 25/43 anonim ***** válasza:
43%
Olyan iskolába kell vinni, ahol ilyen gyerekekkel foglalkoznak. Ez a tanító nem áll a helyzet magaslatán. Valószínűleg szándéka sincs, és nem is ért hozzá.
2014. nov. 27. 20:11
 26/43 anonim válasza:

Ha valóban hiperaktív akkor tanácsos valami sportra beíratni. Mondjuk futás/uszás stb. Suli előtt és után 1-1 óra elegendő. Fontos, hogy a szünetek nagy részét szabadban tölthesse. Az édes dolgokkal csak módjával! A dopamin és endorfin mellett adrenalin is termelődik ami mégjobban felpörgeti a gyerkőcöt. :)

Sajnos a tanárokat nem fizetik meg eléggé és a sok munka mégjobban stresszessé teszi őket. Persze akadnak olyanok akik nem valóak a pedagógusnak, de ez más téma ...

A lényeg, hogy a tanulás résznél sokat.segíthet a nevelési tanácsadó. :)

2014. nov. 27. 20:15
 27/43 anonim ***** válasza:

Kérdés hogy a napközis tanár miért nem veszi észre, hogy hiányzik még valami?

Esetleg vele lehetne megbeszélni, hogyha valamire nem jutott idő, írja be a gyerek üzenőfüzetébe.

2014. nov. 27. 20:15
 28/43 A kérdező kommentje:

Kedves Pedagógus válaszoló!

Nevezhetjük hiperaktivitásnak, vagy idegrendszeri másságnak , sajátosságnak, de tény, hogy vannak az átlagosnál jóval izgágább, figyelni, koncentrálni nehezebben tudó gyerekek, akik közül nagyobb részben felnőttként is sok nehézséggel kénytelenek együttélni

Én így tudom és meggyőződésem, hogy ők így születnek és így élik le az életüket. Együtt kell élni mindezzel és kihozni a legjobbat a helyzetből.

Úgy érzem én mint szülő maximálisán elkövetek minden tőlem telhetőt, már nagyon korán szakemberhez kerültünk és megkapott a kisfiam minden lehető segítséget szerencsére.

Sportolni sportol a kisfiam, de minél fáradtabb annál inkább felpörög, hatalmas tévhit, hogy ki lehet fárasztani ezeket a gyerekeket és akkor majd nyugodtabbak lesznek, természetesen biztosítani kell számukra a mozgáslehetőséget, de a probléma nem oldódik meg ettől.

A gyógyszeres segítséget azok után vettük igénybe, hogy a kisfiam arról kezdett el beszélni, hogy már nincs kedve sem élni az miatt, mert az iskolában annyira nem tud "JÓ" lenni és ez őt nagyon elkeserítette.

2014. nov. 27. 21:31
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

A hiperaktív szóból az aktív rész az, ami miatt a sportot ajánljátok? Akkor inkább nevezzük figyelemhiányosnak. A sporthoz is figyelem kell.

Nem azt jelenti, hogy ugrabugrálhatnékja van, hanem hogy nem tudja a figyelmét huzamosabb ideig egy dologra irányítani.

2014. nov. 27. 21:53
 30/43 A kérdező kommentje:
Így igaz!
2014. nov. 27. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!