Apa nem engedi, higy profilképet töltsek fel facebook-ra. Mivel tudnám rávenni?
Anya engedné, de apa nem. Egy teljesen normális képet szeretnék felrakni, nem olyat ahol mindent megmutatok.
15/L
Istenem, de nagy erkolcscsoszok vannak itt.. Emberek, nem felpucer, r.bancos kepet akart felrakni, hanem egy sima profilkepet! Es 15 evesen mar jadd legyen facebookja, konyorgom.. Gondolom nem pasizni akar, hanem a barataival kapcsolatot tartani, vagy elkerni az osztalytarsaitol a hazit, ha beteg, stb. Nekem is 14 eves korom ota van facebookom, valo igaz, bejelolt par gyoker, aki fel akart szedni, de ilyenekkel amugy sem allok szoba, szoval nem fenyegetett meg soha az a veszely, hogy barki is bantana, vagy legalabbis biztos nem a facebook profilom miatt.
Kerdezo, szerintem probalj azzal hatni apudra, amit leirtam! Mondd neki, hogy lehet, hogy van profilkeped, de amit ki akarsz tenni, az egy cseppet sem kihivo, es meg ha be is jelolgetnenek olyanok, akiket nem ismersz, nem jelolned vissza oket. Azt is tedd hozza, hogy eleg gyakori neved van, es igy a reg nem latott ismeroseid nem biztos, hogy felismernenek, ezert is kellene a kep.
15 évesen nem mindegy, hogy van-e vagy nincs? :D Komolyra véve a szót miért olyan fontos, hogy legyen profilképed? Apudnak miért olyan fontos, hogy ne legyen?
Csinálj egy képet, amit csak az arcod van, kétlem, hogy nemet mondana.
Röhögni fogsz, de nekem is kommentelnek a szüleim a képeim alá (amit szinte kivétel nélkül a fejem van), hogy kihívó. Nem, nem az, csak belelátják:)
Ráadásul én 22 vagyok
Hát azért szükséges a profilkép, ha megakarják találni az ismerősei.
Írta, hogy elég gyakori neve van
Nem értem én ezt a f*buk marhaságot. Mi az, hogy a tanárok ott üzennek? És akinek nincs netje? Nem mindenkinek van rá pénze, vagy egyszerűen az is létezik, hogy csak horribilis összegért van mobilnet, nem csak városokból áll Magyarország.
A tanár az üzenőbe üzengessen meg telefonon.
Másodsorban, a régi rég nem látott ismerősök. Én azokkal tartom a kapcsolatot akikkel érdemes, akivel nem tartom, annak oka volt. Számos barátom ment ki külföldre, ugyan skype-on beszélek velük de mivel amíg itt éltek, és találkoztam velük rendszeresen tudom, érzem, hogy teljesen más skype-olni egy haverodal mint élőben dumálni, poénkodni.
Számos tanulmány jelent meg a kényszeres f*bukozókról, és arról hogy milyen szociális degenerációt vált ki. De ha már ennyi esze van az embereknek, meg a tanároknak és ennyire elterjedt, akkor arra is lehetne eszük, hogy elmagyarázzák, hogy mire kell használni, és mennyit kéne használni.
Vannak hasznos találmányok mint a mobil, az internet, a GPS, és vannak a haszontalanok mint pl a facebook, ami egyébként észrevehetően legalább megmutatja az emberek jó részének az igazi ostobaságát, amin aztán persze én jókat kacagok.
"vannak a haszontalanok mint pl a facebook, ami egyébként észrevehetően legalább megmutatja az emberek jó részének az igazi ostobaságát, amin aztán persze én jókat kacagok."
Na, erről csak az jut eszembe, hogy ha te ennyire rühelled a fb-ot, azért amiért, akkor mit keresel a GYK-n, ami még véletlenül sem különb a fb-nál?
Kedves kérdező!
Előttem mindent leírtak, remélem, sikerül apukádat meggyőzni!
26.
Valószínű te már nem vagy iskolás, így nem vagy tisztában azzal, hogy középsuliban már nincs "üzenőfüzet".
Elektronikusan működik minden.
E-naplóba írják a jegyeket.
Ez például arra jó, hogy a gyerek nem tudja elsumákolni a jegyeket, a szülő belép, és látja, amit aznap beírt a tanár.
Másrészt, én például elég sok városban laktam már.
Mindenhol vannak barátaim. Arra pénzem nincs, hogy állandóan meglátogassam őket(na meg időm sem), és telefonálgatni sem.
Hogy kéne kommunikáljak velük? Attól, hogy nem találkozhatunk rendszeresen, vannak, akikkel napi szinten beszélek. Felhívni, és 3 órát telefonálni valószínű nem tudnék, nem fogom hetente tölteni a kártyám.
Illetve, ha egy több fős találkozót, bulit akar megbeszélni az ember, szintén elég szar körbetelefonálni.
Facebookon meg ott a csoportos üzenet, esemény, vagy akár egyesével írhatsz az embereknek, akikkel találkát szerveznél.
Itt megint csak jön, hogy telefonon megbeszélni drága, meg ugye nem is lehet elérni mindig mindenkit épp akkor telefonon, amikor én szeretném.
SMS-t írni lehet, de lehet, hogy a másik meg nem tud visszaírni, nincs pénz a kártyáján.
Csomó apró bonyodalom, amit meglehet oldani baromi egyszerűen.
A házifeladat elkérése hiányzás esetén meg ugyan ezeket a gondokat vetné fel, és így egyszerűen megoldódik.
Naponta le lehet írni a hiányzóknak az aznapi anyagot és házifeladatot, nem kell hívogatni, meg zavarni betegen, mászkálni hozzá.
Most ezek magyarázd már meg nekem, hogy nagyon haszontalan a facebook.
Vannak hátrányai, mint mindennek, semmi sem fekete vagy fehér, de azért ezek elég sokat könnyítenek az ember életén.
27. vagyok
Mellékesen: az ált. iskolás elsős gyerekem tanáriai is a fb-on üzennek. Az üzenőfüzetbe csak a havi programot ragasztják be a gyerekek. :)
Na akkor sorjában, először is a válaszolónak, a f*buk meg a gyik között kb annyi a hasonlóság, hogy mindkettőt interneten keresztül lehet elérni és itt ki is fújt.
A második, a másik válaszolónak. Direkt írtam a hozzászólásomban, hogy én is van, hogy skpye-ra vagyok kényszerítve de én látom - mint ugyancsak írtam - ennek hátrányait, mert teljes szociális életet nem lehet interneten élni. Aki nem így gondolja annak a szocializáltságával vannak bajok, de nem kicsik.
Kényszerűségből az ember ráfanyalodik internetes kommunikációs lehetőségekre, de mint ugyancsak írtam, a baj ott kezdődik, hogy sokan ezt természetesnek és elegendőnek élik meg.
Bizonyára okosan felhasználva sok dolog jobbá teszi az ember életét, pl. az atomhasadás is lehet rossz és hasznos is, de ne kerteljünk, jelenleg a f*buk felhasználók jelentős többsége, főleg a fiatalabb korosztály már egyáltalán nem rendeltetésszerűen használja ahogy ezt egy normális szocializációs környezet megkívánná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!