Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő gyermeke között tabuk? L

Szülő gyermeke között tabuk? L

Figyelt kérdés
Szülők,gyermekek válaszait várom.Mennyire beszéltek nyiltan egymás előtt intim dolgokról?Vagy akár szégyenlősség?kor,nem-et kérnék.

2014. nov. 22. 17:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Intim dolgokat nem beszélek meg a szüleimmel. Egyetlen kivétel az, amikor gyerekként, tiniként felvilágosítottak, elmagyaráztak tudnivalókat. Azóta kizárólag a szerelmemmel beszélem meg az intim dolgokat.

Nem mászkálunk egymás előtt meztelenül, bár anyu néha szokott, engem kicsit zavar.

34N

2014. nov. 22. 17:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, de soha nem beszélnék velük intim dolgokról, és nagyon nem szeretnék az ő intim dolgaikról tudni. Ez nem olyan téma, ami a házasfeleken kívül másra tartozik.

Szégyenlősség: serdülőkorom óta nem mutatkozom apukám előtt meztelenül, ez az igény benne előbb merült fel, mint bennem. Amióta elköltöztem otthonról, szerintem anyukám sem látott ruha nélkül.

30/N

2014. nov. 22. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

Jó a kapcsolatunk,mióta elköltöztem. Velem sose beszéltek felvilágosításról,a szex is tabu volt,minden..

Bezzeg a férjem szülei.. :)

Egymás előtt simán pucéran mászkáltak(férjemnek van egy egy évvel idősebb nővére),és kibeszélték a szexuális életüket.. Persze a szülők nem kötötték a gyerekek orrára,mikor hogyan,csak a férjem,és a sógornőm mesélte előszeretettel,hogy milyen béna volt ez a csaj,milyen jó volt a múltheti pasi. Náluk elég nyitott téma a szexuális élet,most is. Persze a férjem részéről már nem(még jó :P),de a sógornőm megy vasárnapi ebédre és meséli anyósoméknak,hogy ott fogja hagyni a pasiját,mert nem hajlandó vele szexelni.. náluk minden másban is nagy volt a családi összetartás,nem csak ebben.. :) Mindent meg tudtak(tudnak) beszélni,nem úgy mint én a szüleimmel. Persze édesanyámmal,már tudok beszélni intimeb dolgokról,de apukámmal soha..

2014. nov. 22. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem es a hugomat egyedul nevelt anyukank. Nem volt klasszikus leulos felvilagositas, folyamatosan valaszolta meg a kerdeseinket. Lattuk egymast puceran is (nem huzamosabb ideig, de pl zuhi utan beszaladni a szobaba, bementunk a furdobe ha a masik ott volt, de epp kellett vmi, stb.). Intim dolgokat annyiban beszeljuk meg, hogy ha pl. nogyogyaszati gondjaim vannak, kerek anyukamtol tamacsot (egeszsegugyben, ebben az iranyban dolgozik), de nyilvan itt is esszeru hatarokon belul.

24/N

2014. nov. 22. 19:37
 5/9 anonim ***** válasza:
44%
Egyedül nevelem a fiamat, és nincs tabu köztünk. Én világosítottam fel, hogyan szerezzen magának örömöt. Meztelenség sem probléma.
2014. nov. 22. 21:14
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos még mindig tabu téma a szexualitás, és az egyéb intim dolgok. Pedig pont most kéne erről beszélni, mert ha nem, akkor az internet és a kortársak nagyon hamar "beavatják", és hall egy csomó hülyeséget, féligazságot. Már egész kicsi kortól lehet erről beszélni, persze csak olyan szinten, amit felfog. és nem csak az "anyu meg apu azért bújnak össze esténként, mert nagyon szeretik egymást", hanem azt is, hogy sok anyu nem akar szexelni, de apu erőlteti, meg hogy van önkielégítés is a világon, meg nemi erőszak, és betegségek, amik ellen védekezni kell, és menstruáció is, ami sokszor kellemetlen, fájdalmas. És nem csak szerelemből született kisbabák vannak, és nem is minden magzat születik meg, abortusz, vetélés, szeretők, homoszexualitás...stb. Mind-mind az élet része, és kell is, hogy -a saját szintjükön- fogalmuk legyen róla, mert amit nem ismersz, az ellen védtelenebb vagy. A "tudás hatalom" mondás itt is érvényes.
2014. nov. 22. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó nagyon le lett pontozva, pedig igaza van. Elég csak megnézni itt egy-egy kategóriát és a "lehetek-e terhes, ha" típusú kérdéseket. Meg sokszor a válaszokat is.

12-13 évesen már 20 éve is egymást világosítottuk fel gyakorlatilag, meg elloptunk könyveket újságokat, amikben ilyen témákról volt szó, manapság már ott a net is. Így pedig ki tudja mit tanul a gyerek! Nálunk is voltak vad sztorik, pl. volt aki azt terjesztette, hogy ha a lány van felül, akkor nem lesz terhes meg ilyenek!

Az iskolai felvilágosítás semmit sem ér, ülnek bent harmincan, negyvenen, csak röhögnek, mint a fakutyák, vagy csak élvezik, hogy nem kell tanulni, kérdezni a többi előtt az se mer, akit érdekelne, a tanárok meg lenyomják csak gyorsan, hogy minél előbb legyenek már túl ezen.

A szülők meg, ha egyáltalán foglalkoznak azzal, hogy fel kéne világosítani a gyereket, akkor többnyire akkor kezdenének bele, mikor a gyerek már rég gyakorolja a dolgokat és úgy van vele, hogy jaj hagyják már békén ezzel a ciki témával és különben is miért tesznek úgy, mintha olyan fontos lenne nekik, mikor már rég magától tud mindent és eddig nem is érdekelte őket.

Anno nekem is anyám valami szerencsétlen szöveget kezdett el hadoválni a férfi nemiszervről egyszer, aztán emlékszem rá, hogy azt gondoltam, hogy te jó ég, ha tudnád mióta tisztában vagyok vele elméletben és gyakorlatban is, hogy mit kell vele csinálni.

Én nagyon remélem, hogy nem járok így a gyerekeinkkel.

2014. dec. 3. 15:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk egy bizonyos kor után már nem tabutéma. Anyummal megbeszéltem annak idején, hogy szeretnék-e gyógyszert szedni, inkább gumi, stb. Pont a múltkor mondta poénból, hogy "Ha apáddal elválnánk, azért heti 3-4x összejárnánk, hogy a szintet tartsuk."

Célzottan nem beszélünk ilyesmiről, de ha kihozza a szó (ha nem is részletekbe menően) de szoktunk róla beszélni. Bár a meztelenül mászkálás soha nem volt szokás nálunk.

Velem később kezdődött az ilyen dolgokkal való poénkodás, beszélgetés, de az öcsém már 14 évesen pajzán vicceken kacarászott anyukámmal.:)

Apumnak meg minden fiatalkori nőügyéről tudok kb., elmesélte a szexkalandjait is. Nem szívbajosak.:)

2014. dec. 3. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk eléggé tabu téma minden szexualitással kapcsolatos dolog, nem is tudom elképzelni, hogy valaha ilyesmiről beszéljek a szüleimmel. Nem is volt soha konkrét szexuális felvilágosítás nálunk, pontosabban a menstruációig jutottunk egyszer, de azt is már csak akkor, amikor rég tudtam mindent a dologról. (Szerencsére nem vagyok egy hülyegyerek, így nem tanultam el sehonnan semmi hülyeséget, de egy kevésbé érdeklődő gyereknél ez szerintem nem így lett volna..)

Az egészségügyi kérdések már más téma, azt úgyse bírom ki, hogy ne mondjam el valakinek, ha nagyon ideges vagyok valami miatt, úgyhogy az ilyesmit el szoktam mondani anyukámnak. Ilyen témákkal kapcsolatban mindig meghallgat, de egyébként pl. a menstruáció egy elég tabu téma számára. Sokáig nem is tudtam, hogy hol tartja a tamponokat meg betéteket, nagyon eltitkolta. Én sosem csinálok ebből nagy ügyet még apukám és az öcsém előtt sem. Pl. nyaraláson is pontosan tudták, hogy mikor van meg nekem, mert megmondtam, hogy lehetőleg ne a legnehezebb napon menjünk már a leghosszabb kirándulásra, ahol valószínűleg még wc se lesz..

21/L

2014. dec. 23. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!