Anyai minta leutánzása a párkapcsolatban?
"mert ha pl. elsőre sikerül megoldani ezt a tudat alatti traumát,"
Ez megoldható szakember nélkül is? Vagy mindenképp kell pszichológus.
"lányok után csorgatja a nyálát (de tovább nem fajul a dolog)"
10:25
...és mit mondasz a rendőrségen???
Az, hogy felnőttként leutánozza-e a szülejét, az leginkább agyban dől el, ő választ és nem törvényszerűség...
Gyerekként minden nem normális dolog trauma persze, mert bár ha nem is tudja mi a jó, mi a helyes a sok látott rossz miatt, attól még érzi, hogy mi az ami nem jó. És ha okos, intelligens gyerekről van szó, akkor minden trauma ellenére ahogy nő, egyre jobban átlát mindent, és tudja, hogy mi az, amit ő a saját felnőtt életében nem szeretne megtenni, követni... Ez persze hosszú folyamat, mert sok év, mire saját lábára tud állni és élni önálló életét, de ha már ott tart, akkor tudatosan fogja kerülni az olyan dolgokat, mait nem szeretne a saját életébe...
Csak azok követik a szülő negatív példáját, akiknek nincs annyi eszük felnőtt korukra se, hogy átlássák, hogy miért történt a szüleikkel az, ami....
Továbbá még ott a véletlen is, amikor az illető tudja kit és mit kell kerülni, de puszta véletlenből vele is megtörténik. Azonban az okos ember ennek első jeleit felismeri, és nem fog sokáig benne lenni egy már ismert rosszban...
"lányok után csorgatja a nyálát (de tovább nem fajul a dolog)" Ezt mondanám a rendőrségen, és még azt is, hogy nagyon különösen viselkedik, és a lányom barátnői sem mernek eljönni hozzá, mint ahogy a kérdező írta. Idézem őt is: "Az apa amúgy jó apa, igen. Ezt leszámítva, hogy a lány nem meri a barátnőit hazahozni, mert a föld alá süllyed szégyenében."
Ennyi. Ezt mondanám a rendőrségen. Engem nem érdekel, ha valaki bántja a gyerekemet engem nem érdekel, hogy ki az, lehet maga a szentlélek, akkor is megvédem a gyerekemet az életem árán is!
Kérdező: először próbálj meg beszélgetni a lányoddal, hogy milyennek látja az apját, próbáld valahogy megbeszélni vele, hogy mit érez. De arra készülj fel, hogy nem biztos, hogy szóba áll veled, vagy mindent elmond. Ezért kell a szakszerű segítség, de akkor viszont készülj fel arra, hogy az orvos fog elmenni a rendőrségre, mert neki kötelessége jelenteni még a gyanút is.
" akkor tudatosan fogja kerülni az olyan dolgokat, mait nem szeretne a saját életébe..."
Remélem, így lesz. Csak nehogy pont az teljesüljön be, amitől fél, amit mindenáron el akar kerülni. Mert sokan elhatározzák, hogy más életet fognak élni, másmilyen párral, mint a szüleik, aztán egyszer csak azon kapják magukat, hogy akaratuk ellenére egy az egyben lemásolták a szülői mintát.
nem azért ...
hanem mert én biztos vagyok a nőiességemben :-)
pedofília akkor lenne ha nem csak nyálat csorgatna...
példaképet nem kell látnia azt mindenki magának választ és nem feltétlen a családból, ezt majd eldönti a gyerek h neki ki az és ki nem ....
és igen szerintem fontos h egy 12 éves megkapja a megfelelő önállóságot ez attól függ h milyen a személyisége és mennyit igényel
pl: nekem is 12 a lányom de ö neki elég sok minden meg van engedve
pl mobil fész egyedül jár a suliba és haza már évek óta konkréten 2.-os kora óta
ha akar és szól akkor maradhat a osztálytársaival délután
ha akar majd mehet megint kocsonyázni a barátaival
de nálunk alap h ha átvág akkor jön a bünti szal inkább nem kockáztat
alapban minden évben kicsit több szabadság és döntés és ezzel együtt több felelősség is jár neki
párválasztás : pont mert ennyire zavarja a gyereket nem fog ilyen pasit választani magának majd
ami a férjedet illeti : beszéltél már vele?
pl elmondhatnád h pont miatt nem tud a lányka normális társadalmi életet élni miatta nem meri felhozni a barátnőit
szal érdemes esetleg orvoshoz fordulni - pszichiáterhez
am szexuálisan rendben vagytok? szal számodra van megfelelő mennyiségű és minőségű szex?
a párkapcsolatotok rendben van ezt kivéve?
10:56
Egy orvos, az esetleg rajtad is tudna segíteni!!
Szerencsére még senkit nem csuknak le azért, mert te a fejedben kreáltál egy "bűnesetet".
A pasas meg azt néz akit akar!
Ha ennél nem megy tovább, akkor NINCSEN BŰNCSELEKMÉNY! Hiába mész a rendőrségre.
Ééérteeed??!
"pedofília akkor lenne ha nem csak nyálat csorgatna..."
Jó, a szótári megfelelője lehet, hogy magát a bűncselekményt jelenti. De a vágy se normális szerintem, pl ha a párom a neten kecske képeket keresne önkielégítés szempontjából, akkor se rándítanék egyet a vállamon, hogy istenem, ez nem bűn.
A gyerek nálunk is ugyanezt az önállóságot kapja, amit írsz. Talán csak túlérzékeny egy kicsit.
A szex részemről rendben van, részéről ezek szerint nem annyira, mármint talán hiányérzete van. De nem szívesen fonnám be a hajam két copfba, rózsaszín masnikkal. (Na jó, nem akarok ízléstelenségbe belemenni.)
A párommal még nem beszéltem erről, egyfajta "nyílt tabu" ez nálunk, de amikor érik azok a bizonyos vizuális ingerek, olyan szinten elszáll az esze, hogy nem tud magáról, szerintem ezt nem tudja kontrollálni. És hát ez számomra is elég megalázó, bármennyire is tisztában vagyok a nőiességemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!