Az unokatestvéremet megverték a szülei. Mit tegyek?
Szigorúan nevelik a szülei. A facebook-ját olvassák, telefonját elveszik és megnézik benne a hívás listát, képeket. Nem találkozhat senkivel, nem engedik el sehova. A hosszabb iskolai szüneteket szobafogságban tölti. Sőt egyszer ájultra verték egy 15 perces késés miatt.
Szeretnék neki segíteni, mert nem bírom nézni, hogy így bánnak vele a szülei. A családból ezt többen is tudják. De senki nem csinál semmit és ez kikészít. Ha más nem cselekszik, akkor majd én kiállok érte. Számomra ő nagyon fontos ember. Bármit megtennék, hogy jó legyen neki.
Tudom semmi közöm hozzá, hogyan nevelik a gyereküket. Sőr nevelésben sincs tapasztalatom, lévén még csak 18 vagyok.
A családból senki nem támogat ebben. De ha úgy alakulna unokatesómat a mamámja magához venné.
Ebben szeretném a segítségeteket lérni. Szertintetek mi lenne a legjobb döntés? Beleavatkozzak-e? Ha igen kihez fordulhatok?
Elrőre is köszönöm a válaszokat. 18/F
Örülhet az unokatesód, hogy ilyen unokatestvére van, mint TE.
Ha kiskorúról van szó, azonnal helyretenném a szüleit. A felnőttek már elfelejtették, milyen kiszolgáltatott helyzetben van egy gyermek. Pláne, ha verik. Símán fel is jelenthetnéd őket a gyermekvédelmieknél
Beszélj megint a szüleiddel, a struccpolitikájuk egyfajta bűnrészesség vállalás a verő szülőkkel.
Alapvetően én is azt mondom és úgy cselekszem, hogy nem tartozik rám, ha másról van szó. Egy bántalmazott gyermek azonban más! Rosszabb annál is, amikor a férfi veri a nőt. Ott a nő felnőtt ember, saját döntési joggal, de persze ugyan olyan elszomorító dolog.
Sok sikert! Írd meg, hogy döntöttél és hogyan alakult.
Egyetértek azokkal, akik a gyámügyet javasolták. Meg tudod keresni a neten, hogy hol van az unokatesód lakóhelye szerint területileg illetékes Gyámügyi Hivatal, ügyfélfogadási időben bemehetsz, (vagy esetleg felhívhatod őket telefonon is) és kérhetsz tanácsot, hogy ilyen esetben mi a teendő.
Remélhetőleg soha nem fordul elő többet, hogy megverik a szülei, de ha mégis, akkor a helyeden elkísérném a háziorvosához, hogy vegyen róla látleletet.
Mert hiába mondotok igazat, utólag sajnos nem tudjátok bizonyítani, hogy korábban ájultra verték a szülei.
Jó, hogy így a szíveden viseled a sorsát, és próbálsz érte tenni valamit!
Lehet, hogy valóban szigorúan fogják, nevelik az unoka-tesódat a szülei. Gondolom, korábban valami olyasmit követett el, amivel ahogy mondani szokták, végképp kihúzta a gyufát...
Én nem gondolom, hogy szülők ok nélkül, fognának egy 15 éves lányt ennyire keményen... valami gond lehet a viselkedésével.
Erről esetleg nem tudsz, nem tudunk meg valamivel többet is?
Arra már nem is merek gondolni, hogy esetleg te magad vagy az a 15 éves lány, az unokatesó.
# 8
Ezt meg miből gondolod? Abból, hogy lepontozták a válaszodat, valószínűleg azok a felhasználók, akik szerint egy 15 éves gyerek nem adhat arra okot, hogy ájultra verjék - sem egy 15 perces késéssel, sem mással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!