Hogyan kezelnetek ezt a szituaciot ha a ferjetek gyereke igy viselkedne?
A szavaidat kiforgatós kommentelőn én is jót mosolyogtam - és még meg is magyarázza :D
De!
- apjának kéne az anyjával beszélni, hogy fejezze be
- meg a gyerek nevelése is az ő feladata elsősorban (bár én lekaptam volna a tíz körméről a kissrácot, ha lek.váz)
- pszichológus nem biztos, hogy elég, én vizsgálatot kérnék, hogy minden rendben-e vele (autizmus, ADHD, egyéb viselkedészavar...)
Nekemis van egy potfiam es ugyan szeret engem de most h kamaszodik, total kiszamithatatlan. Nekem meg soha nem mondott ilyesmit, egyszer volt egy beszolasa, valami olyasmi h "te szedd fel a szemetet"namire en tok nyugodtan, akkuratusan elmagyaraztam h az az o szemete, o szedi fel es itthon ilyen stilusban nem beszelunk.
Aztan atrendezte egyszer a hazat (anyuka lakberendezo) es amikor hazajottem minden mashol volt.Kb.egy ora alatt szepen visszatett mindent a helyere miutan elmondtam neki, h ez az en hazam es ha itt valaki rendezkedik az en vagyok (nem emeltem fel a hangom).Megertette:-))))
Nalunk a ferjemmel van egyfajta egyesseg azaz ha minosithetetlen stilust ut meg es az valamelyikunknek nem tetszik akkor raszolunk, es a masik mellenk all. Kiabalni nem szoktunk se vele, se elotte.
Szoval szerintem mergelodes helyett egyszer amikor le..vaz mosolyogj ra, es kedvesen kerdezd meg, h "ezt mire alapozza?". Utana pedig ismet kedvesen mondd el neki, h ebben a hazban igy nem beszelunk:-)Probalj vele beszelgetni, mik a kedvenc filmeji, hobbija....biztos van kozos pontotok (gyurmazni mindenki szeret:-)))))
Szoval a lenyege vegulis az, h azon felul h elmondod neki h igy ne beszeljen, probald kideriteni h mi az oka es beszelgess vele errol.A gyerekek nagyon ertelmesek, es nincs olyan h rosszindulatu gyerek, olyan van akit rosszul neveltek:-)
A sogorom fia 17 fojtogattta az apjat, utalja a vilagot, mindenkit meg akar kinozni es nem tulzok az egesz csalad utalja.Ahelyett h megprobalnanak vele beszelni, azaz kideriteni h mi a manoert viselkedik ugy ahogy, csak uvoltoznek vele.Persze a srac egesz nap olyanokat mond, h "tudom h egy rohadek vagyok, meg ronda is vagyok,meg a noket is utalom mert mindegyik budos k".
Ilyenkor leulok vele es baromi turelmesen elbeszelgetunk arrol h miert erez igy.Ilyenkor kiderul, h a suliban ignoralja a csaj aki tetszik neki, par gyerek meg erte, szoval issonyu frusztraciok vannak a hatterben ki kell oket beszeltetni:-)))
Szoval turelem jo gyereket terem:-))))
5 éves azt hittem egy tiniről beszélsz, probálgatja a határokat nehogy már ettől kiborulj
nem beszélni kel egy ekora gyerekkel hanem törödni vele a kulcs hogy minél több időt tölts vele ketesben,
közösen menjetek a boltba, süsetek... csak te és a gyerek, de nölj fel a helyzethez ő 5 éves te felnött viselkedj is úgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!