Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám hogy hívhatta el...

Az anyám hogy hívhatta el külföldre, ha már szakítottunk? Jogosan érzem, hogy hátba támadt ezzel?

Figyelt kérdés

Ez a fiú volt az első és egyetlen barátom, minden másban is első volt.

Kiskorunk óta jóban voltunk, 21 hónapot voltunk együtt, a nyár végén szakítottunk. Engem ez eléggé megviselt és picit bekattantam... A gardróbjában "átalakítottam" a ruháit, az imádott kütyüi megismerkedtek a vízzel, az xbox játékai kicsit összekarcolódtak és az autója sem maradt sértetlen. Tanulság, hogy ne hagyja a volt barátnőjénél az ajándékkulcsokat, ha szakítanak ő meg elutazik a szüleivel nyaralni.

De Ő még ezek után is visszaakar kapni, nem érti meg, hogy semmi esélye. Úgy volt, hogy anya, a mostohaapám, a mostohatesóm, én és a srác szülei (tehát eredetileg az exem nélkül lett volna az egész, mert "ő nem ér rá, meg kedve sincs ehhez") elutazunk külföldre pihenni, régi családbarátok. Erre tegnap a mostohatestvérem eltöri a kezét, lett valami a lábával is, így nem utazhat. Mondtam anyának ma, hogy akkor megkérdezem pár barátnőmet, erre mondja, hogy nem kell, mert ő már mondta ezt a volt barátom anyukájának és az exem mondta, hogy ő szívesen eljönne a mostohatestvérem helyett. Anya meg még örült is, meg most azzal jön, hogy higgyem el, jó lesz vele kettesben lenni kicsit, meg így legalább átbeszélhetjük az elmúlt hónapokat.

Tudja, hogy hogyan éreztem magam a szakítás után és még csak most kezdek jobban lenni... Ha ott esetleg történik valami közöttünk, amiből mégsem lesz kapcsolat, akkor ugyanott leszek, mint hetekkel ezelőtt. Azért vártam ezt az utat, hogy legalább kipihenhetem magam és nem kell semmivel foglalkoznom.

2014. nov. 14. 17:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
Velem csinálnál ilyet, akkor nem térnél vissza arról a nyaralásról :D
2014. nov. 14. 18:51
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát, akkor ne menj. Mentsd meg magadtól az családtagjaidat, meg úgy az emberiséget, mert te biztosan nem vagy normális, uralkodni sem tudsz magadon. Csak egy elkényeztetett kis csitri vagy, aki nem tudja, hol a határ. Mert tudod nem attól leszel felnőtt, ha bosszút állsz szakítás után, hanem, ha képes vagy az önuralomra legalább... Nem kell neked egy levegőt szívni az exeddel, szegény legalább megúsz téged.
2014. nov. 14. 19:20
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

A srác se lehet százas, ha egy hozzád hasonló idióta pszichopatához vonzódik.

Te mit szóltál volna, ha ő teszi tönkre a cuccaidat? Nagyon gyerekes vagy, és pszichológiai eset.

2014. nov. 14. 19:31
 14/24 anonim ***** válasza:
59%

hát ez van, mai magyar családi körkép.

della van bőven a tájföldi telelésre, csak anyuék annyit sem törődnek a gyerekkel, hogy elhívják azt, akit a legjobban utál a világon.

És lepődjek meg, hogy neurotikus tüneteket produkál az illető?

2014. nov. 14. 19:43
 15/24 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem örülj, hogy nem perelt be szándékos károkozásért.

Nagyon gyerekes vagy.

2014. nov. 14. 20:13
 16/24 anonim ***** válasza:
77%

Engem is hagytak már el, de soha a büdös életbe eszembe sem jutott volna a srácot megkárosítani azzal, hogy tönkreteszem a dolgait. Amit tettél az nemcsak gyerekes, hanem bűncselekmény is. Ugye tudod, hogy a fiú ezért nyugodtan feljelenthetett, vagy beperelhetett volna téged? Nálam a minimum az lett volna, hogy szépen kifizeted az általad tönkretett dolgokat.

Ha ennyire nem tudod hol a határ, és nem tudod magad fékezni, tényleg jobb lenne egy pszichológus. A srác is érdekes, hogy ezek után még akarna téged, én kerülnélek mint a leprát. Ha nem tanulsz meg felnőttként viselkedni, és megoldani egy lelki válságot, akkor soha az életben nem lesz normális párkapcsolatod. Fordított esetben te mit reagáltál volna? Ha a srác tönkreteszi csak úgy bosszúból a drága cuccaidat?

A találkozás itt mellékes, a viselkedéseddel, és a dologhoz való hozzáállásoddal van itt a legnagyobb probléma.

Fékezd magad, és ne játszd a hisztis királylányt, mert ugyanúgy neked sem lehet mindent. Lehet, hogy a következő hasonló húzásodnál egy másik fiú már nem fogja "hagyni" magát.

21/L

2014. nov. 14. 20:29
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
szerintem menj el de szervezz magadnak programokat és ne legyél velük esetleg hívm meg egy barátnődet és vele legyéd
2014. nov. 14. 20:50
 18/24 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, ha a pasi annyira nem tudta magát fékezni, hogy a barátnőddel csalt meg, akkor jogos, hogy te sem fékezted magad. A szüleid meg honnan veszik, hogy jól éreznéd magad, és átbeszélni valód van ezzel a patkánnyal?

Maradj itthon, és csinálj jó programokat magadnak, vagy csak sétálj, menj el egy spába, meg uszodába (usziba jó pasik vannak), rád fér a gondtalan szórakozás.

2014. nov. 14. 21:15
 19/24 anonim ***** válasza:
70%

"Kérdező, ha a pasi annyira nem tudta magát fékezni, hogy a barátnőddel csalt meg, akkor jogos, hogy te sem fékezted magad."

A megcsalásnak, akármennyire is fáj, nincs komoly következménye. Az ember eldönti, hogy akarja-e a kapcsolatot folytatni, vagy sem.

Ellenben a szándékos rongálásnak, károkozásnak igenis van következménye, és bűncselekménynek számít. Engem is megcsalt az első szerelmem, mégis el tudtam kulturáltan intézni a dolgokat, és nem rongáltam meg semmiét. Iszonyat gyerekes, és szánalmas ilyen módon "bosszút állni", mert ez egyrészt sehova sem vezet, másrészt a másik fél fel is jelenthet.

Nem kell játszani a durcás bosszúálló csecsemőt, fel kell nőni és kész. Ha meg kérdező nem tudod kontrollálni a dühödet, vagy nem tudod hol a határ, akkor érdemes lenne felkeresned egy pszichológust vagy pszichiátert.

2014. nov. 14. 22:11
 20/24 anonim ***** válasza:
21%

Heheh.. ezt a sok álszentet:D Kérdező, ha a pasid félrement a barátnőddel, teljes mértékben jogod van dühöngeni. Ha ez azzal jár, hogy az ex cuccain éled ki frusztrációdat, ám legyen. Minek ment félre? Persze joga van mindezt megtéríttetni, gondolom ezzel te is tisztában vagy. Nem ezen van a hangsúly. Ha valaki lealáz, nehogy már a ő pici lelkét kelljen sajnálni. Sírjon csak a játékai romja fölött. Ha utólag kifizeted, akkor is kapott legalább egy kis ízelítőt a csalódásból. Ha meg nem fizetteti ki, akkor nyilván bűnösnek érzi magát, és megért neki ennyit, hogy egálban legyetek. Egyetlen hozzászólónak sincs köze hozzá, hogy ti hogyan intéztétek a szakításotokat.

A probléma ott van, hogy te azért félsz elmenni erre a nyaralásra, mert mi van, ha összejöttök, de nem lesz belőle kapcsolat. Ne haragudj, de te még rá tudsz nézni valakire, aki ezt tette veled? Bottal nem piszkálnám meg az ilyet. A lehetőségeid a következőkben merülnek ki: felhívod az exed, és közlöd, szerinted nem jó ötlet közösen nyaralni. Hátha visszalép. Otthon maradhatsz akár te, ha annyira el akarod kerülni. Elmehetsz, és lezárva magadban a kapcsolatotokat, egyszerűen levegőnek nézheted. De ha komolyan azért tartod magad távol tőle, nehogy az ágyába ugorj, akkor viszont meg is érdemled, ha megismétlődik a dolog.

2014. nov. 15. 01:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!