Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért eszik anyám a tányéromból?

Miért eszik anyám a tányéromból?

Figyelt kérdés

(Torokgyulladásom van, nem vagyok iskolában, egyébként jól tanulok és nem lógok, kérlek benneteket, ne erről beszélgessünk.)

Észrevettem, hogy anyám ha utánam reggelizik vagy vacsorázik, nem vesz elő magának tiszta tányért, hanem abból eszik, amiből előtte én. Nem csak kenyeret, hanem például tésztát is. Nagyon szeretem őt, de nem merek szólni neki, hogy ez zavar és szerintem igénytelenség is. Én soha nem ennék más után...

2014. nov. 14. 09:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
98%

Jaj, gyerekek...

Figyelj, kisfiú / kislány:

- anyukád nunijából jöttél ki

- anyukád törölte a kakis popsidat baba korodban

- anyukád csöcsét szoptad

Szerinted igénytelenség, divatos szóval élve, "ciki", hogy eszik a tányérodból?

2014. nov. 14. 10:13
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha téged ez zavar, akkor mosogass el magad után, és máris nem eszik használt tányérból anyukád!
2014. nov. 14. 10:13
 13/24 anonim ***** válasza:
95%
Anyuka vagyok, és eszem a gyerekeim tányérjából. Tök egyszerű, akkor amikor az embernek egy nap 60 tányért, fazekat, poharat kell elmosogatnia, akkor nem vesz elő másikat ha nem muszáj. Persze tudom, csak egy tányér, de azon kívül a háztartásban még egymillió dolog van, és számít az az egy tányér is. Nem igénytelen, ellenben a gyerekeimnek pl nem adnék abból amiből én ettem. Egyébként nem ennék én sem a gyerekem tányérjából, ha evés után fogná szépen és elmosogatná.
2014. nov. 14. 10:32
 14/24 intrepid ***** válasza:
100%
Nem tudom, ismered-e, milyen az a Ceglédi kanna. Mikor még nem volt minden falusi házban vízvezeték, kútról, ilyenben hordták az ivóvizet. Ez egy zománcozott fém kanna volt, 6 - vagy 10 literes. Volt egy fedője, amit bögrének is lehetett használni, nagyon sokan (szinte mindenki) abból ivott vizet, ha megszomjazott. Még a vendégek is ittak belőle. Ez szokás volt akkoriban. Félreértés ne legyen, 1 fedőről van szó.
2014. nov. 14. 10:47
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire zavar, miután ettél, felkelsz, elmosod a tányérodat. Rettentő megeröltető feladat. Rögtön nem lenne mi miatt balhéznod.
2014. nov. 14. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nincs benne egészségileg sem semmi kifogásolható, megnyugodhatsz.

Amíg a gyerek még nem került ki abba az életkorba, amikor már más személyek fertőzésveszélyei is felmerülhetnek, addig a szülők nyugodtan esznek ugyanabból a tányérból, hiszen tudják azt, hogy a családban senkinek sincsenek egészségügyi problémái.

2014. nov. 14. 11:40
 17/24 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk is mindenki a kanna fedeléből ivott! :) Tök jó, hogy beugrott ez az emlék, érzem a fém ízét a számban! :)

És a mamám mindig a mosogatóronggyal törölte meg a számat! Viszont érdekes módon én soha nem ettem bele a gyerekem ételébe, meg se kóstoltam az övét és nem ennék a tányérjából. Finnyás lettem felnőtt koromra. :)

2014. nov. 14. 12:30
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

ez az a kanna:

[link]

Nálunk 9-en ittunk a fedőből, mert mamáméknál laktunk, sokan voltunk. :) Nem voltunk mégsem betegesek.

2014. nov. 14. 12:33
 19/24 anonim ***** válasza:
44%
Mosogass el, problema megoldva:-). En megertem a kerdezot, en sem birom ezeket, a ferjem kanalaval nem eszek bele a kajajaba, a gyerekem kanalat nem nyalom le, a poharukba beleiszok, nincs ertelmes magyarazat, nekem ez tuti valami elcseszett fobia, de nem igenytelenseg ha valaki ezt csinalja! :)
2014. nov. 14. 12:38
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Műhiszti. A tányérnak semmi baja nem lesz attól, hogy ettek belőle. Ellenben gondolom, anyukád egyedül mosogat mindenki után, naná hogy igyekszik csökkenteni a mosatlant.
2014. nov. 14. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!