Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak, hogy a legjobb...

Mit mondjak, hogy a legjobb barátnőm ideköltözhessen?

Figyelt kérdés

Ő az a lány, akire más lányok irigykednek, féltékenyek. Aki a fiúk álma és mindenki ismeri. Én általános iskola óta ismerem, de sosem voltunk jóban. Ő az a "jégkirálynő" típus, én pedig a mindig mosolygós, barátságos lány. De 1 éve történt valami és mára a legjobb barátnőm, a nyarat pl. együtt töltöttük és egyáltalán nem olyan, mint gondoltam. Idő kellett neki, de elmondta, hogy a családi háttere miatt ilyen.

Anya viszont nem annyira kedveli, mert csak azt tudja Róla, hogy szeret bulizni, elég nagyvilági és amiért a szülei nem foglalkoznak vele, azt csinál, amit akar (néha hajnalban megy el tőlünk). Általa én is változtam és így sokkal jobb minden. Viszont a lány az apukájával lakik, de onnan azt mondta, hogy biztos eljön, mert nem bírja tovább. Az apja néha iszik, különböző gyógyszerekre általában, előszeretettel válogat 1-2 hetes kapcsolatra nőket/lányokat a lánya korabeliekből, néha a lány barátnői közül is, a legjobb barátnőmmel nem foglalkozik, csak veszekszik vele, legutóbb egy ilyen vitát sikerült végignéznem/hallgatnom és már én is nagyon féltem...

A legjobb barátnőm hotelbe szeretne menni, de simán lakhatna nálunk is. Van 2 vendégszobánk, plusz fürdőnk és anyagilag sem lenne megterhelő, bár a szülei finanszírozzák mindenét, ha esetleg az itteni válaszok erre éleződnének ki.

Mit mondjak Anyának?

Elmondjam az igazat? De a legjobb barátnőm megkért, hogy soha, senkinek ne beszéljek a családi hátteréről, mert mindenki azt hiszi, hogy az apja csak egy gazdag vállalkozó, az anyja meg külföldön él és tökéletes minden... Az én szüleim is így hiszik róla, hogy ő csak lázad. De egyáltalán nem.

(decemberben lesz 18 éves)

2014. nov. 13. 18:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Közel 18 évesen azért már több eszed lehetne!

Nem elég, hogy anyukádnak van egy ilyen lánya, aki ennyi idősen semmit nem képes csinálni otthon, szerinted kellene belőle még egy, csak még rosszabb változatban?! A barátnőd oldja meg az életét, vannak szülei, majd ők segítenek neki. Te meg ha jót akarsz, ne is említs ilyen hüly.séget anyádnak, csak az idegeit tépnéd vele, Egyébként én téged is jól seggbe rúgnálak, hogy ennyi idősen semmit nem lehetne tőled elvárni, még te is mehetnél, nem még a nyakamba vegyek ekkora koloncot! De tudod mit? Ha felnőttek vagytok, el lehet menni dolgozni ha végeztek a sulival, és költözzetek albérletbe. Mellette is lehet tanulni, sokan csinálják. Majd akkor rájöttök miről szól az élet. Két nap után nem lenne egy tiszta tányér, (mondjuk ez lehet nem lenne gond, hiszen főtt étel sem) tiszta ruha, a lakásba nem lehetne beférni a rendetlenségtől. Áhh, agyilag te nem vagy 11 sem!

2014. nov. 13. 20:52
 12/18 A kérdező kommentje:

Mert arra ugye nem gondoltok, hogy bejárónőnk van és anya sem szokott takarítani...

De amúgy, már beszélgettem erről Anyával, jól haladok.

2014. nov. 13. 20:54
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem hagyjátok! A kérdező egy kis újgazdag misspitsa! Az anyja tehet róla, ő nevelte ilyennek. Most vállalja a következményeit! Gondolom majd most sem fog tudni nemet mondani a kis hercegnőnek...

Az a baj, hogy a válaszolók normális emberek, akik magukból indulnak ki a válaszukban, mit reagálnának anyaként. Ebben a családban nem ezek a normák. Szerintem tök felesleges válaszokat adni. Intézd el magad!

2014. nov. 13. 21:00
 14/18 A kérdező kommentje:

Miért lennék az?

Attól, mert telik bejárónőre és a szüleim nem a semmire vállaltak gyereket? Vagy miért?

De nem is érdekel igazából, hogy miért lennék szerintetek az. Furcsa, a környezetemben senki nem gondol elkényeztetettnek... Bár, élőben gondolom ti sem mernétek a szemembe mondani, valahogy a neten mindenki bátrabb lesz név nélkül.

2014. nov. 13. 21:09
 15/18 anonim ***** válasza:
65%
Tudod kislány, én élőben is a szemébe mondom annak, akit ilyen szinten irritáló pitsának tartok. Aztán megpróbálok nem kapcsolatban lenni vele. Tudod, te meg az életben valószínűleg nem mernél felnőtt, tapasztalt emberekkel így beszélni, mint ahogy teszed. Vagy ha igen, akkor csak visszaigazolsz.
2014. nov. 13. 21:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akinek nem telik bejárónőre, az a semmibe vállal gyereket? Ma is tanultam valamit.
2014. nov. 13. 21:43
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Haha, a tipikus magyar támadók :)

Nekünk is van bejárónőnk, senki nem takarít a családból. Ezt nem azt jelenti, hogy nem tudunk. Ha valamiért nem tud jönni, beteg, akármi, mi is meg tudjuk csinálni, tudok mosogatni, felmosni, stb...

De nektek ez mindig óriási probléma, ha valakinek vannak alkalmazottai, hát azt máris el kell küldeni a fenébe, hogy hű meg ha meg hogy képzeli.

Hát úgy képzeli, hogy telik neki, és esetleg ez azzal jár, hogy keveset van itthon, főzni, takarítani nincs idő. Most akkor az ilyen bújjon el?

2014. nov. 13. 22:23
 18/18 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólóval. Szerintetek abból telik bejárónőre, hogy otthon ülnek a szülők egésznap és nem csinálnak semmit?

Egyébként milyen alapon támadtok valakit a neten, úgy hogy nem is ismeritek?? És akkor mi van, ha elkényeztetett p*csa? Nem hiszem, hogy bárkinek is köze lenne a kérdező életéhez, szóval nem is értem, hogy miért pattogtok alaptalanul.

Abban viszont igazat adok a többi válaszolónak, hogy nagy valószínűséggel nem engedi majd meg az anyukád, mert +1 személy egy háztartásban akár van bejárónő, akár nincs, bizony terhet jelent. De azért nem ártana, ha a barátnőd elmondaná a szüleidnek magáról az igazat.

2014. nov. 20. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!