Mit mondjak, hogy a legjobb barátnőm ideköltözhessen?
Ő az a lány, akire más lányok irigykednek, féltékenyek. Aki a fiúk álma és mindenki ismeri. Én általános iskola óta ismerem, de sosem voltunk jóban. Ő az a "jégkirálynő" típus, én pedig a mindig mosolygós, barátságos lány. De 1 éve történt valami és mára a legjobb barátnőm, a nyarat pl. együtt töltöttük és egyáltalán nem olyan, mint gondoltam. Idő kellett neki, de elmondta, hogy a családi háttere miatt ilyen.
Anya viszont nem annyira kedveli, mert csak azt tudja Róla, hogy szeret bulizni, elég nagyvilági és amiért a szülei nem foglalkoznak vele, azt csinál, amit akar (néha hajnalban megy el tőlünk). Általa én is változtam és így sokkal jobb minden. Viszont a lány az apukájával lakik, de onnan azt mondta, hogy biztos eljön, mert nem bírja tovább. Az apja néha iszik, különböző gyógyszerekre általában, előszeretettel válogat 1-2 hetes kapcsolatra nőket/lányokat a lánya korabeliekből, néha a lány barátnői közül is, a legjobb barátnőmmel nem foglalkozik, csak veszekszik vele, legutóbb egy ilyen vitát sikerült végignéznem/hallgatnom és már én is nagyon féltem...
A legjobb barátnőm hotelbe szeretne menni, de simán lakhatna nálunk is. Van 2 vendégszobánk, plusz fürdőnk és anyagilag sem lenne megterhelő, bár a szülei finanszírozzák mindenét, ha esetleg az itteni válaszok erre éleződnének ki.
Mit mondjak Anyának?
Elmondjam az igazat? De a legjobb barátnőm megkért, hogy soha, senkinek ne beszéljek a családi hátteréről, mert mindenki azt hiszi, hogy az apja csak egy gazdag vállalkozó, az anyja meg külföldön él és tökéletes minden... Az én szüleim is így hiszik róla, hogy ő csak lázad. De egyáltalán nem.
(decemberben lesz 18 éves)
A barátnőd egyáltalán szeretné ezt?
Szerintem nem túl jó ötlet, ha a szüleid helyében lennék tuti nem engednék egy ilyen kérésnek, de ha mégis eléjük akarnád tárni, kérd meg a barátnődet, hogy az okokról inkább ő beszéljen a te szüleiddel.
Másként nem fog menni, csak ha elmond mindent őszintén.
A szüleidtől nem kérhetsz ekkora szívességet őszinteség nélkül. A valóságot kell tudniuk ha esetleg nálatok lakna végül a lány.
Őszintén szólva én egyébként nem javasolnám neked ezt a vendéglátást. A saját szüleid nyakába tennél olyan plusz terheket egy ilyen kicsapongó lánnyal amit ők nem érdemelnek meg. Az anyagiakról nem írok semmit.
Nagyon sok kellemetlenséget szabadítanál a saját meghitt családi életetekre. Tudod lakva ismerni meg igazán az embert.
Tudod sok valóságshow is arra épül hogy sok egymást egyébként még kedvelő embertípusok is az együtt éléstől hogyan készülnek ki egymástól. Lehet hogy egy-két hét és nem lesz a barátnőd többet.
Apró dolgokon is bukhat minden. Például hogy az édesanyádnak vendégként ki kellene szolgálnia őt folyamatosan, és nem venne részt a házimunkában.... vagy késő éjjel vendéget fogadna a házatokban... vagy a családja hozzátok járna cirkuszolni.... Ezt kívánod a szüleidnek? A helyedben inkább örülnék hogy a saját helyzetem rendezett és nem tenném tönkre.
Ő költözne hozzánk is.
Írtam, hogy az anyagi része nem lenne baj.
3 hónapig együtt laktunk kb, tudom, hogy milyen még a legrosszabb napján is.
Anya sosem szolgálta ki vendégként, ha akar valamit inni pl., akkor feláll, bemegy a konyhába és kiszolgálja magát. Ha itt alszik és hamarabb kel fel, mint én, akkor reggelit csinál magának. Szóval nem vendégként tekintünk rá.
Házimunkába én sem veszek részt, szóval neki sem kellene majd.
A családja nem az a cirkuszoló típus, meg az anyukája a föld másik végéről nem hiszem, hogy nagyon megerőltetné magát. Az apja meg egész nyáron egyszer nem hívta fel, szerintem fel sem tűnne neki, hogy nincs otthon.
Neked a barátnőd, a szüleidnek nem. Ezért nem tudod elképzelni, mekkora teher lenne számukra a személye.
Ha megengedheti magának a hotelt, akkor menjen oda, bár ez eléggé hihetetlenük hangzik.
Ne haragudj, de úgy beszélsz arról a lányról, mintha a szerelmed lenne. Így-úgy csodálatos és mindenki álma, pedig csupán egy éve barátkozol vele, előtte utáltad. Ez olyan "végre észrevett, talán az árnyékában én is érvényesülök" kapcsolat, vagy tényleg szerelem.
Mindenesetre a szüleidtől egyáltalán nem kérhetsz ilyet. Senki nem vágyik olyasmire, hogy a saját házában máshoz kelljen alkalmazkodnia, főleg, ha még csak nem is ismeri/kedveli az illetőt. Neked még buli az élet, a szüleid pedig valószínűleg arra vágynak, amire a legtöbb szülő: legalább az otthonukban ne kelljen idegeneket bámulniuk, bájcsevegniük a konyhában, és úgy alapvetően alkalmazkodni a 24 órás jelenlétéhez. Úgy őszintén, ha a barátnődnek nem jelent problémát a pénz, kötve hiszem, hogy olyan helyre akarna költözni, ahol ő csak vendég, és mindenki máshoz alkalmazkodnia kell.
Mivel a barátnőd azt kérte, őrizd meg a titkát és legyél mellette, mint barát. Nem fog neki ártani egy kis élettapasztalat, ha különköltözik. Ráfér egy kis önállósodás a reális világban a leírtak alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!