Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beleszólhat-e a szülő/család...

Beleszólhat-e a szülő/család a továbbtanulásba?

Figyelt kérdés

Jó tanuló vagyok, ennek ellenére nem szeretnék egyetemre/főiskolára járni, csak egy tanfolyamot elvégezni, mert ahhoz amit csinálni szeretnék, az is tökéletesen elég. De ezt a szüleim nem tudják elfogadni, szerintük mindenféleképpen egyetemre/főiskolára kellene mennem. Akkor is, ha ott nincs semmi, ami érdekelne, nem beszélve arról, hogy jóval drágább (nyilván az elején ők is besegítenének anyagilag, de dolgoznék is, ha lenne elég pénzem, onnantól már nem kérném a segítségüket.)

Beleszólhatnak-e ebbe? Hogyan értessem meg velük, hogy nem akarok egyetemre járni?

2014. nov. 11. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Mit szeretnél csinálni?
2014. nov. 11. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, beleszólhatnak.

Ha hagyod...

2014. nov. 11. 19:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Szociális gondozó szeretnék lenni. Ezzel egyébként nincs semmi bajuk, mégis jönnek ötletekkel. (Amik engem nem érdekelnek.)
2014. nov. 11. 20:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azt, hogy elmondhatják a véleményüket.
2014. nov. 11. 20:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, 18 fölött te döntöd el, hogy mit kezdessz az életeddel. A szülő max azt mondhatja, hogy jó, de akkor ne várj tőlem egy vasat se.

Én egyébként lehúztam egy pár évet szociális gondozóként, szakirányú végzettség nélkül. Egyszerűen beszédültem egy fogyatékosokkal foglalkozó lakóotthonba, és megkérdeztem, kell-e nekik önkéntes. Kértek egy erkölcsit, és már dolgozhattam is.

Azt javasolnám, próbáld ki mielőtt elköteleződsz. Pl. Egy camphillbe menj el egy évre önkéntesnek, megvan a szállásod, a kajád, van egy zsebpénzed és beledobnak a dolog sűrűjébe.

Nem arról van szó, pl. Németországban elég jól fizetik ezt ha van végzettséged és alkalmazott vagy (máshol nem annyira), de nagyon kemény meló.

Lesz minden, rüh, bolha, ágyi poloska, kaka, pisi, hányás, vér, lábgomba, gyógyszer, nyál, meg egyebek... és emellé elég durva fizikai és mentális igénybevétel.

Ezt nem mindenki bírja, és kár lenne x éven át tanulni, hogy utánna pár hónap után bedobd a kesztyűt.

Ha egy év önkéntesség után még mindig mennél, akkor egyrészt már van munkatapasztalatod, másrészt a szüleid is látni fogják, hogy komolyan gondolod.

Ha meg nem jön be, két hét után hazamész és kész.

2014. nov. 11. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
A szociális gondozó jó, és tökéletesen elég, de nincs feljebblépési lehetőség, mint egy diplomás ápoló esetében, és nem is annyi a fizetés, bár az ápoló magába foglalja a szociális gondozót is. Gondold meg, ha tényleg tehetséges diák vagy érdemes egy kicsit feljebb nézned.
2014. nov. 11. 21:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a segítséget mindenkinek! Megpróbálok beszélni velük, vagy elfogadják, vagy nem.
2014. nov. 12. 16:25
 8/8 anonim válasza:
sztem ne zárkózz el az ötleteiktől, ha nem kényszerítenek nincs baj, ha meg igen nagykorosíttatod magad és eldöntöd... bár én megbeszélném velül észérvekkel meggyőzném őket, vagy ők engem...
2014. dec. 2. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!