Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez önzőség? (pénzkérdés) 18/f

Ez önzőség? (pénzkérdés) 18/f

Figyelt kérdés

3 éve meghalt apukám, ezért árvasagi ellátást kapnak/kaptak a szüleim. Most töltöttem a 18-at es a nyugdíjfolyósítótol jött is level hogy mostantól engem illet a havi 24000 Ft. Na de a bibi az, hogy ez a pénz segíti ahhoz a családomat hogy kijojjunk a hónapban. Viszont azelőtt is ki jöttünk. Úgyhogy most nemtudom durva dolog lenne e azt a pénzt saját magamra fordítani minden hónapban, vagy maradjon a régi. Ebből a pénzből szépen lassan tudnám torleszteni az adósságot ami rám maradt, plusz tudnám magamra költeni, mert konkrétan több mint egy éve pl nem kapok ruhát. Gondolkodtam olyan kompromisszumon is hogy megtartom a pénzt ha éppen nem kell es ha kell akkor adok belőle. Legyszi segítsetek mi lenne a legjobb megoldás!

Köszi előre is :)

Privátban is jöhet ha valaki úgy gondolja

2014. szept. 17. 19:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez az ellátás szüksége ahhoz, hogy a család ne legyen bajban, akkor ne vedd el az egészet.
2014. szept. 17. 19:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom akkor ezek után nem is eszel meg fürdesz otthon, nem kapcsolsz villanyt és fűteni se fűtenek rád igaz? Szerintem önzőség lenne, hisz anyukádnak is könnyebb lenne ha csak magát kéne eltartania.
2014. szept. 17. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg anyukáddal, és ha kell ruha, akkor vedd meg.
2014. szept. 17. 19:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jár árvaellátás (mondjuk a duplája, plusz húgomnak is ugyanennyi), én mégis odaadom apumnak. Mondjuk én mindig meg kapom, amit kérek, tehát ha szükségem van ruhára, akkor ad pénzt.

Szerintem beszéld meg anyukáddal. :)

2014. szept. 17. 19:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha az adósságot neked kell fizetni, akkor szerintem jogos, hogy te kapd meg ezt a pénzt.
2014. szept. 17. 19:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy elkérjem az árvaellátást 18 éves korom után. Egyetemre mentem, albérletbe az alapképzés alatt nem tudtam dolgozni, ösztöndíjból, szoctámból és anyukám segítségével éltem. Most mesterképzés mellett már dolgozom és nem fogadok már el pénzbeli segítséget, az árvaellátást továbbra is neki adom, mert ő egyedül kell, hogy fenntartson egy 45 m2-es lakást. Viszont most lett egy jobb munkahelye, többet keres, úgyhogy az árvaellátást elrakja nekem megtakarításnak (de inkább az fogja majd felhasználni, akinek épp szüksége lesz rá szerintem).
2014. szept. 17. 20:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk az örökölt adósság megkavarja a helyzetet, ebben az esetben lehet, hogy jogos, amit szeretnél.
2014. szept. 17. 20:49
 8/11 anonim ***** válasza:

orokolt adossag?

miert nem mondtal le rola?

2014. szept. 18. 07:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem lehet lemondani az adósságról csak akkor ha lemond az örökségről is is.

Tegyük fel ha örökölsz 10 milliót és csak 5 millió az adósság akkor nyilván nem érdemes lemondani róla.

2014. szept. 18. 11:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Örököltem egy öreg bömöst e azon van az adósság. Az autóról nem volt kedvem lemondani. De az adósság jött vele.
2014. szept. 18. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!