3 lányunk mellé minden vágyunk egy kisfiú. Milyen lehetőségeink vannak?
Bizonyos EU tagországokban engedélyezett a mesterséges megtermékenyítés azon formája, melynél a spermiumokat előre szelektálják a nemek valósszínűsége szerint, így kb. 80%-os eséllyel olyan nemű lesz a gyermek, mint amilyet a pár szeretne.
A félreértések elkerülése végett: semmiféle genetikai módosítás nem történik, csupán a spermiumok tartalmaznak eltérő mértékben X és Y kromoszómákat, és olyat választanak ki itt, amelyik a kívánt nemnek megfelelő kromoszómát hordozza nagyobb mennyiségben.
Magyarországon ha jól tudom erre nincs lehetőség, de utána lehet nézni melyik EU országokban igen.
ELVILEG, de tényleg csak elvileg valamivel nagyobb esély van fiúra, ha a peteéréskor vagytok együtt, azaz inkább a petesejt "vár" a spermiumokra, mint fordítva.
Ez STATISZTIKAILAG valamivel növeli az esélyt, de biztosnak nem mondható módszer.
Amennyiben meg meritek kockáztatni - és utána vállalni-, hogy esetleg újra kislány lesz, akkorezzel próbálkozhattok.
En hallottam olyat hogy egy csaladnak 6 lanya lett, nagyon szerettek fiut es ezt ajanlottak neki!
Mikor a havi bajat befejezte 10 napig ne legyen a ferjevel egyutt. 10 nap utan egy pohar vizet szodabikarbonat (1 kanal) osszekeverni es azt meginnija a nonek. Azon a napon mikor megitta az megoli a (nem tom jol e irom mert hirtelen akartam irni) a lany selyteket es csak a fiu marad meg. Ezutan lehetsz a ferjeddel ,de hogy ezt tobbszor meg e kell ismetelni ezt nem tom, na a lenyeg bejott nekik szuletett egy fiu gyerekuk! De ha akarod meg tudom neked erdeklodni a ferjemnek a nagybacsikajanak a felesegetol, mert neki a csaladjaban tortent ez!!!
7.: ezt nem tudtam, hogy bizonyos számú azonos nemű utód után engedélyezett. Köszi az infót :)
Szerintem egyébként magánklinikákon egész biztosan foglalkoznak vele, ilyen kényes kérdéssel egyébként is csak magánorvoshoz érdemes fordulni a szakszerű eljárás reményében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!