Az előbb láttam az utcán egy volt gimis osztálytársamat az anyjával sétálni. Nekem ilyen miért nem jutott?!
1. és 7. válasz írója vagyok ismét. Nagyon sajnálom, ami veled történt, és tiszta szívemből szeretnék neked segíteni, ezért van néhány tanácsom a számodra. Nem kötelező megfogadnod, de talán jobb lenne neked.
1. Anyukád nem muszáj, hogy teljesen eltűnjön az életedből. Ne úgy fogd fel a halált, hogy soha, soha többé nincs veled. Most nem akarok vallási témákba belemenni, mert Te tudod, miben, és miben nem hiszel, neked kell eldöntened, hogyan gondolkodsz erről, de anyukád valamilyen formában veled van. Lehet angyalként, lehet a mennyben, hogy lenézzen rád, és gyönyörködjön benned, amit akarsz. Ha úgy könnyebb, beszélj hozzá. De ne mondd, hogy hiányzik! Beszélj vele úgy, mintha jelen lenne, mondd el neki, mi történt veled ma, és próbálj ne a negatív eseményekre koncentrálni! Miért ne kezdhetnéd azzal, hogy "Képzeld anyu, ma sütöttem apának egy finom sütit! Nagyon ízlett neki. " NBárhol legyen, meghallja, hisz az anyukád.
2. A sütis rész alkalmazása: keress magadnak hobbit! Kevesebb időd lesz azon keseregni, mi történt, ha van valami, ami eltereli a figyelmed. Írtad, hogy gyengélkedsz, ezért elsősorban ne sportra gondolj (habár egy kis séta a friss levegőn néha biztosan nem árt), hanem például fessél, vagy keress valami művészeti tevékenységet, amiről azt gondolod, érdekes lehet. A művészet segít az érzelmek kifejezésében és feldolgozásában, valamint ad egy elég pozitív életérzést, a "van miért élnem" megvalósul.
3. Nem tudom, van - e már valamilyen állatkád. Ha nincs, és megengedheted magadnak anyagilag, valamint szereted az állatokat, miért ne tarthatnál egyet? Az állatról való gondoskodás sok ember depresszióját segített már meggyógyítani. Mindegy milyen állat. Lehet akár egy kis emlős is, pl. nyuszi, vagy tengerimalac.
4. Tűzz ki magad elé célokat! Mutasd meg, hogy van élet így is! Tanulj valamit, amit eddig nem tudtál. Írj regényt, ha akarsz. Az írás segít túllépni a traumákon. A pszichológusok is azt tanácsolják, írd ki magadból a fájdalmat.
Nagyon szorítok neked. Ne haragudj, ha kicsit hosszan írtam. Isten segísen, és vigyázz magadra. Túl értékes vagy ahhoz, hogy így érezd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!