18 éves kor előtt elköltözés?
Olyannal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy édesapám elhunyt, így a gyámságot édesanyámra ruházták át.
Hogyan tudnám elintézni, hogy a gyámhatóság és a családsegítő tudjon lépni valamit, hogy el tudjak otthonról költözni?
17 éves vagyok s ami otthon megy édesanyám és én közöttem az már a párom családja szerint se normális.
Nevelési tanácsadóhoz kell járnom, aki azt mondta, üljünk le megbeszélni, de eddig sosem tudtuk.
Mindíg nagyobb probléma lett belőle.
Jó, de hova?
Ezt is kitaláltad?
Illetve a miből is elég kardinális kérdés.
Ha ez megvan, lehet tanácsot adni.
ezt nem kitaláltam, hanem az első ilyen kérdésem.
Amúgy a vőlegényem családja már azt várja mikor költözök.
Azért tettem fel a kérdést, mert édesanyám nen egyezne bele, s hogy esetleg az ő segítségére lennének a hivatalban.
Most már vőlegény? Hű de komoly 17 évesen.
Egyébként nem a szülő engedélye kell, hanem pont a gyámhatóságé. A sima költözéshez ugyanúgy, mint a házassághoz.
"hogy a gyámhatóság és a családsegítő tudjon lépni valamit"
NEM nekik kell lépniük, hanem neked és a téged befogadó családnak.
De milyen segítséget kérsz???
Odamégy b+ és megmondod, hogy nem akarsz anyáddal élni! Viszed a "párod" szüleit, akik aláírják, hogy ezentúl ők tartanak el, amíg be nem töltöd a 18-at!
Ha a gyámhatóság úgy véli, hogy náluk jó helyen leszel, akkor áment mond rá.
Ha nem, akkor verheted magad a falhoz, akkor is anyukádnál maradsz.
Fogtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!