Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Olaszországba költözöm?

Gress Hogan kérdése:

Olaszországba költözöm?

Figyelt kérdés

17 èves vagyok èss egy ismerősömhöz költözöm, Olaszorszàgba. ( Vallàsi okok miatt, ami nagyon durva "most").. ammmm 1. ott fel fognak venni közèpiskolàba? 2. Valamint mik a feltètelek hogy - olasz àllampolgàr legyek, ès- hivatalosan lakjak az adott csalàdnàl?

Köszönöm szépen.

Üdvözlettel :)

2014. nov. 5. 13:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Sosem valaszolok privat uzenetre, kerdezo. Egyik kerdesedben a Jehova tanuirol kerdezel, a masikban 16 evesen szuloket akarsz cserelni, most par hettel-honappal kesobb mar 17 vagy es olaszorszagban kivanod magad orokbefogadtatni. Kezelesre van szukseged.
2014. nov. 5. 19:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Beszélsz egyáltalán folyékonyan olaszul?
2014. nov. 5. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Újabb bizonyítéka, hogy a szektásak zakkantak mint a kerozinos hóember.
2014. nov. 6. 07:21
 14/17 A kérdező kommentje:
Akki nem ismer azz ne irjon le.. (?)
2014. nov. 6. 10:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
De én leírtalak. Nincs hatalmad felettem, mwahahahaha.
2014. nov. 6. 10:39
 16/17 anonim válasza:
79%

Ok, nem ismerlek, és csak ezt a kérdésedet látva megpróbálok tényszerűen válaszolni:

2. Állampolgárság: ha örökbe fogadnak HIVATALOSAN!!!!!, édes szüleid hivatalosan lemondanak rólad, és a két állam között lévő összes megállapodás betartásával az olaszok hivatalosan örökbe fogadnak, akkor szerintem automatikusan, vagy majdnem automatikusan, megkapod az állampolgárságot, hiszen, akinek egyik, illetve mindkét szülője olasz állampolgár, az olasz állampolgár.

Hogy ez mennyi idő és milyen papírok kellenek hozzá, nem tudom, de ebben az örökbe fogadást intéző szervek tudnak segíteni.

Egyébként EU-s állampolgárként (és persze nagykarúként) lehet kérni az olasz állampolgárságot. Ha 4 évig Olaszországban élsz (hivatalos "residenza"-d, azaz állandó lakcímed van Olaszországban, akkor utána beadható a kérelem, amihez egy rakás igazolás, dokumentum, munkahely, és minimum 8000 eurós évi bevétel igazolás szükséges, vagy olasz állampolgárral kötött 2 év házasság. Ekkor is kell egy rakás dokumentum otthonról, de abban a magyar nagykövetség segít.)

Egyébként van kettős állampolgársági lehetőség, de nem tudom, hogy ez az olasz szülők által örökbe fogadott gyerekere érvényes-e.

Egyébként ha az adott család HIVATALOSAN örökbe fogad, akkor természetesen hivatalosan fogsz náluk lakni, egyébként csak turista leszel(30 napos tartózkodási engedéllyel - soggiorno), akit igaziból csak a turistákat megillető jogai lesznek.

1. ha olasz szülők gyermeke vagy, akkor folyékony olasz tudás nélkül is bekerülhetsz egy olasz középiskolába. Valószínűleg járnod kell majd külön olasz kurzusra, amiből itt rakásra van, hiszen ezt az országot ellepték a bevándorlók (és gyerekeik), akik egy szót sem beszélnek olaszul.

Nem lesz könnyű dolgod. Olaszország most nem az ígéret földje. Ha az örökbefogadó szüleid nem tehetősek, akkor nem sok lehetőséged van, hiába leszel olasz állampolgár. A fiatalok munkanélküliségi aránya 42%.

Egyébként a kérdést olvasva én azt javaslom neked, hogy nyugodj meg, ülj le, és gondolkozz egy kicsit.

Utána próbáld megfogalmazni legalább magadnak, mit szeretnél. Mert ebből a kérdésből az derül ki, hogy

1. semmivel nem igazán vagy tisztában

2. jelenleg nem nagyon látsz tisztán.

Adhatsz piros kezet, csak segíteni akartam.

Üdv.

2014. nov. 6. 12:33
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlasz :) ..

Rendben

2014. nov. 6. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!