Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim folyton az autóvezetés...

Szüleim folyton az autóvezetéssel piszkálnak. De miért akarnak rám erőltetni olyat, amit gyűlölök és amitől rettegek?

Figyelt kérdés
20éves lány vagyok, 2 éve van jogsim...de ezalatt nem sokat vezettem..utóbbi 1évbe semmit..ha már arról van szó hogy vezetni kéne már akkor rosszul leszek...vezetésbe közbe is nagy idegesség van, utoljára úgy szálltam ki a kocsiból hogy rohadt vörös fejjel, meg vagy 120as pulzussal...pedig tudok vezetni, csak nem hiszek magamba és félek hogy valamit elcseszek, hogy nekimegyek véletlenül valaminek, hogy lefulladok stb... de folyton mondják anyumék h vezessek már, mert ez így csak kidobott pénz! Megértem, de mégis hogyan győzhetném le a félelmem? Persze nekem is megfordul folyton a fejemben h milyen jó lenne most kocsival elugrani ide vagy oda, de egyszerűen képtelen vagyok rászánni magam. Úgyis majd csak anyummal merem rászánni magam, mert ha apummal vezetnék és valamit elcsesznék, lenne ordibálás...még anyum is szigorú miközbe vezetek...nem tudom hogy merem magam újra rászánni a vezetésre...2éve szinte semmi rutint nem szereztem, amit már nagyon bánok, de képtelen vagyok belevágni..most újra mehetek ki vmi földútra gyakorolni, mert már lehet azt is elfelejtettem amit tanultam...bánom is nagyon,viszont nagyon félek...már akkor rámjön az idegesség, mikor arra gondolok, h na mostmár rá kéne szánni magam...mi segíthet ezen? Nagyobb akarat? Mert bízni magamba az soha nem sikerült a 20év alatt, pedig azt is hányszor elhatároztam...de sose hiszek magamba..egy kis depis kis senkinek érzem magam néha =/ :(( Viszont vezetni mindenképp el kell kezdenem, mert addig úgysem hagynak békén + a vita akkor sosem szűnik meg....áhh IDEGBAJ az egész élet...
2014. okt. 31. 18:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ha nem akarsz kuplungos autót vezetni, szerezz 1 automata autót, ott nincs kuplung, és nem fullad le az autó.
2014. nov. 5. 18:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Autómata autóval könnyebb vezetni, nem kell váltani, csak gáz és fék van. ha rutinosabb leszel, akkor majd áttérhetsz a kuplungosra.
2014. nov. 5. 18:32
 13/17 anonim ***** válasza:
anyukáddal menj el gyakorolni, korán reggel vasárnap, amikor nincs forgalom. Ha vasárnap elmentek 1 órát gyakorolni ,hamar bele fogsz jönni. Nem 1 ördöngős dolog, csak kitartás kell hozzá.
2014. nov. 5. 18:35
 14/17 anonim ***** válasza:

Először gyakorolj lakatlat helyen. Gyakorolgasd a különböző manővereket.

Ha már biztosan tudod ezeket, akkor nem köti le a figyelmed maga az autó, és tudsz a forgalomra koncentrálni.

2014. nov. 5. 19:28
 15/17 xeniah ***** válasza:

Megértelek, én sem nagyon mertem friss jogsival vezetni, főleg miután meghúztam egy kicsit apukám kocsiját. Nekem az segített, hogy vettem egy mopedautót, ami igazából segédmotornak számít, ilyesmit, mint itt:

[link]

Mondjuk akkoriban még nem kellett rá rendszám, így olcsóbb volt. Ezek a "kocsik" automata sebváltósak, és kifejezetten élvezet vezetni. Városon belül nagyon jó használni, parkolni is könnyű vele (városon kívül nem annyira ajánlott a max. sebessége miatt). Nekem ennek a használata adott önbizalmat, megszoktam a városi forgalmat, és később, mikor már egy normál autóra cseréltem le, nem okozott gondot a vezetés.

2014. nov. 12. 13:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Komolyan, ezen az oldalon a válaszokon tudok mindig a legtöbbet röhögni. "örülj, h segíteni akarnak" :)

igen, minden gyereknek nagy segítség egy olyan szülő, aki folyton cseszegeti és a véleményét megpróbálja ráerőltetni.

Nem mindenkinek való a vezetés, lehet,h neked sem. Egy ideig még próbálkozhatsz, de ha ekkora stresszel jár, akkor én azt mondom, h kár erőltetni, ennyit nem ér.

Ha szüleid értelmesek ( ezt kétlem abból, amiket leírtál), akkor megértik, ha buták, akkor még toporzékolni fognak.

Én sem vezetek - főleg egészségi okokból -, engem is cseszegetnek ezzel, na de poén az, h az anyám cseszeget a legjobban, aki életében 2 hetet vezetett:)

Szóval a legtöbb szülő nem elég értelmes ahhoz, h elfogadja és megértse a gyereke véleményét, csak a saját marhaságait szajkózza.

Persze, előny ha van jogsid, de anélkül is lehet jó állásod.

2014. nov. 13. 08:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Az utolsónak total igaza van.
2022. máj. 16. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!