Normális apám? Elegem van már ebből a szigorból 17L
anyukadhoz miert nem mehetsz?
a kerdesedre valaszolva nem normális amit apad csinal. de sejthetne, hogy ha elutazik napokra akkor nem ulsz otthon egesz nap, betartva a szabalyait.
de hidd el az se normális amit te csinalsz. termeszetes a lazadas, de ne vidd ennyire tulzasba.
a tanulas meg erdekeljen, nem apadert tanulsz, hanem hogy kesobb ne legyel masokra utalva, es legyen munkad.
Ezt a választ egy másik ehhez hasonló kérdéshez írtam:
Hát elmondanám nektek, hogy a lehető legrosszabb dolog amit szülő tehet gyermekének, ha ilyen dolgokat tilt, mint amit a kérdezőnek is. És ez saját tapasztalat. Én 17 évesen hasonló helyzetben voltam. Nem mehettem sehová, nem sportolhattam, nem járhattam el futni még a háztömb köré se, pedig biztonságos környék volt. Nem pasizhattam bulizhattam, stb. Aztán próbáltam belenyugodni, mondogattam magamban, hogy ez így biztosan jó, mert a szüleim biztosan csak jót akarnak nekem, stb. Magyarán kényszerítettem saját magamat a helyzet elfogadására. Aztán a lelkem mélyén kínlódtam és minden este sírva aludtam el. Lefogytam, a hajam elkezdett hullani. Aztán 19 évesen ideg összeroppanást kaptam. Én nagyon szerettem volna megfelelni a szüleimnek, szerettem és szeretem őket de ez nem ment, mert ez nem élet, mondhattok bármit. És igen, veszélyes egy 17 évesnek egyedül, ez az egy igaz, de ki mondta, hogy egyedül menne haza? Egyébként egy 27 éves nőnek is ugyanolyan veszélyes lehet. Ami még felháborít, az az, ha valaki a híradóval jön. Persze a híradóban nem hallhattatok arról az esetről, amikor a saját unoka nővéremet, akit olyan szigorúan neveltek mint engem, a saját bátyja akart megerőszakolni, mert kiderült róla, hogy őrült. Magatokba véstek egy "alap sztorit", hogy "a 16 éves Timikét megerőszakolták részegen egy discoba és terhes lett, mi ez már, ne engedjük a gyereket sehová" és itt be is zárul a kör. Pedig a való letben a dolgok nem így mentek. Az ideg összeroppanásom után a szüleim észhez tértek, bár kb. 1 éven át depressziós voltam, felálltam, és összeszedtem magam, új életet kezdtem. Higyjétek el, ha valaki szabad akar lenni, hiába mondjátok, hogy "én tartom el" ha egyszer ő nem attól lesz boldog. Most 23 éves vagyok, jövő hónapban leszek 24 éves, és valahol hálás vagyok az ideg összeroppanásomnak, és depressziómnak, ha lehet ilyet mondani, ennek az esetnek köszönhetem, hogy nem bolondultam meg, mert ha a szüleim tovább folytatják azt, hogy nem engednek élni, biztosan megbolondulok.
Jól van, akkor ribi leszek, köszönöm a jóslatot. Inkább az, mint hogy egész életemben itthon üljek apámmal és még a rohadt boltba se mehessek le. Rgyszer direkt csináltam olyat is, hogy hajnal kettőkor mentem le a Tescoba :DD
Köszönöm a hosszú választ, lassan én is az idegősszeroppanás határán állok. Tördelem a kezem, bele-bele ütök a lábamba, falba...stb. Depresszióval már kezeltek egy éve, szedtem gyógyszert is.
Jól magadra hagytak szegénykém, de épp ezért vigyázz magadra.
Ezek a szabályok egy szerető családban még elmennének, mert meg lehetne őket beszélni, és ésszel módosítani.
A bibi ott van, hogy két életed lett: egy tökéletesen korlátozott, és egy teljesen féktelen. A cigi, pia nem megoldás semmire, és ha csak dacból alszol a barátoddal, mert most éppen megteheted azt amit máskor nem, az se igazán építi a kapcsolatot.
Keress lelki segítőt, szakembert.
Tisztázd magadban, hogy akarsz élni egy-két- három év múlva. A jövődbe érdemes energiát fecolnod, az apukáddal való küzdelembe nem, ha valóban ennyire hajthatatlan.
Törődj csak magaddal, tanulj, hogy mielőbb a saját lábadra állhass.
A cigi pia sokba van, ha önállósodni akarsz, ne szokj rá, saját pénzből venni kész öngól. Helyette, mozogj, sportolj, légy jóban magaddal.
Sok sikert!
Apád fél! Leginkább magától. Mivel be van szarva, hogy elrontja ezért mindent tilt. Ha téged berak egy kalickába akkor milyen marha jól biztonságba leszel. Ha foglalkozna veled akkor észr venné, hogy értelmes vagy, hogy vannak igényeid. Mint minden embernek.
Tanulj és Figyelj magadra mert máskülönben csak saját magaddal tolsz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!