Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csak a babával foglalkoz...

Miért csak a babával foglalkozik? Ez már nem fog változni?

Figyelt kérdés

A mostohaapám és anya gyereke 3 hónapos. Amióta megszületett, én nem is létezek itthon, vagy ha hozzám szólnak, akkor tuti, hogy veszekedni akarnak.

Tegnap is ugye munkanap volt és volt tanítás a gimimbe. Nekem viszont pénteken nincsenek óráim (amúgy van tanítás akkor is, csak nekem ilyen az órarendem) és mivel a pénteki órarend volt, így nem mentem be. Egész reggel hallgattam, hogy megint lógok, meg mi az, hogy nem kell bemennem, azonnal induljak be, stb.

Aztán elmentem pár barátnőmmel vásárolni, hazajöttem, bepakoltam a ruhákat és a cipőket a gardróbomba és anya meglátta őket. Utána hallgathattam, hogy ebből mennyi mindent tudtak volna venni itthonra, meg már így se férek el a cuccaimtól, minek rendelek és vásárolok folyamatosan, fontosabb dolgokra is kell a pénz.

Ne értétek félre, ez a pénz az enyém, nem anyától van. Szóval neki semmi köze hozzá.

De azért próbálkozok, meg szeretnék vele beszélni, mert a baba előtt elég jó volt a kapcsolatunk. Ez viszont lehetetlen, mert a válasz az, hogy hagyjam már békén, ne fárasszam, ő most pihenni akar, nem ér rá az én problémáimmal foglalkozni. Nem azt kérném, hogy oldja meg őket, hanem csak hogy hallgasson meg.

Egész nyáron nem voltam itthon, mikor hazajöttem, anya első mondata az volt, hogy nem igaz, hogy nem tudtam hamarabbi géppel jönni, meg hogy miért nem mentem haza taxival...

Mit csináljak, hogy észrevegye, ez így nagyon nem jó?

2014. okt. 19. 11:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
"Amikor picik voltak a gyerekeim, akkoriban én is azokat az embereket értékeltem legjobban, akik kedvesen bántak a kisbabámmal." Szóval a nagyobbik gyereknek még külön ki is kell érdemelnie, hogy az anyja figyeljen rá? Miért ő különben nem a gyereke, ha nem bánik kedvesen a babával? Nekünk is volt egy ilyen szánalomtömeg a családban, aki a nagyobbik gyerekét észre se vette, de volt esze azért csinálni egy másodikat. Öeg korára meg ugye kellett volna a nagyobb segítsége, aztán csodálkozott, hogy nem veszi fel a telefont... oké, hogy az anyja, de amilyen az adjon isten.
2014. okt. 22. 21:48
 22/22 Medvi válasza:
Nyugi 21-es én is észrevettem, hogy az anyuka bekattant, és abban akartam segíteni, hogy hogyan zökkenthetné ki a kattanatából, erre próbáltam tanácsot adni, de ha te tudsz jobbat, akkor írjál nyugodtan, ne másokat kritizálj!!! Igen, ez nagyon-nagyon csúnya viselkedés egy anyától, de sajna van ilyen, sajnálatos nagy baj, a kérdező segítséget kért, nem azt, hogy az anyját pocskondiázzátok.
2014. okt. 23. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!