Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csak a babával foglalkoz...

Miért csak a babával foglalkozik? Ez már nem fog változni?

Figyelt kérdés

A mostohaapám és anya gyereke 3 hónapos. Amióta megszületett, én nem is létezek itthon, vagy ha hozzám szólnak, akkor tuti, hogy veszekedni akarnak.

Tegnap is ugye munkanap volt és volt tanítás a gimimbe. Nekem viszont pénteken nincsenek óráim (amúgy van tanítás akkor is, csak nekem ilyen az órarendem) és mivel a pénteki órarend volt, így nem mentem be. Egész reggel hallgattam, hogy megint lógok, meg mi az, hogy nem kell bemennem, azonnal induljak be, stb.

Aztán elmentem pár barátnőmmel vásárolni, hazajöttem, bepakoltam a ruhákat és a cipőket a gardróbomba és anya meglátta őket. Utána hallgathattam, hogy ebből mennyi mindent tudtak volna venni itthonra, meg már így se férek el a cuccaimtól, minek rendelek és vásárolok folyamatosan, fontosabb dolgokra is kell a pénz.

Ne értétek félre, ez a pénz az enyém, nem anyától van. Szóval neki semmi köze hozzá.

De azért próbálkozok, meg szeretnék vele beszélni, mert a baba előtt elég jó volt a kapcsolatunk. Ez viszont lehetetlen, mert a válasz az, hogy hagyjam már békén, ne fárasszam, ő most pihenni akar, nem ér rá az én problémáimmal foglalkozni. Nem azt kérném, hogy oldja meg őket, hanem csak hogy hallgasson meg.

Egész nyáron nem voltam itthon, mikor hazajöttem, anya első mondata az volt, hogy nem igaz, hogy nem tudtam hamarabbi géppel jönni, meg hogy miért nem mentem haza taxival...

Mit csináljak, hogy észrevegye, ez így nagyon nem jó?

2014. okt. 19. 11:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
nem fogja észrevenni, csak amikor már önálló leszel és nem leszel kíváncsi rá.
2014. okt. 19. 11:38
 2/22 anonim ***** válasza:
71%
Ha gimis vagy, és önállóan mész repülőutakra, gondolom anyukád idősebb lehet, akár közel a 40-hez. Ilyen életkorban egy baba nagyon megterhelő az első hónapokban, és gondolom azért viselkedik így, mert fáradt, frusztrált, és nem tudja jól kezelni a helyzetet. Te nem tehetsz semmiről, és ugyanúgy a gyereke vagy, mint a csecsemő, szóval megértem, hogy rosszul érint a dolog. Ha normálisan nem tud hozzád szólni, legalább hagyna békén. Ha úgy ítéled meg, hogy lehet vele nyugodt hangon beszélni, akkor tedd meg, ha nem, akkor pedig próbálj kevesebbet lenni otthon. Ha a féltestvéred nagyobb lesz, javulni fog a helyzet, addig sajnos nem marad más, mint a fogakat összeszorítani.
2014. okt. 19. 11:42
 3/22 anonim ***** válasza:
10%

olyan az órarended, hogy pénteken nincs órád?

Az én lányom végzős gimis, két fakttal van 27 órája egy héten, és oké, hogy vannak lyukas órák, de ilyen nincs, hogy egész nap üres.

2014. okt. 19. 11:45
 4/22 anonim ***** válasza:
30%
Meg tudhatjuk, hogy hány éves vagy?
2014. okt. 19. 11:48
 5/22 anonim ***** válasza:
63%

Nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben bármit is tehetsz.

Önállósulj, amennyire csak lehet:(

2014. okt. 19. 11:52
 6/22 A kérdező kommentje:

40 éves anya.

Sosem lehet vele nyugodtan beszélgetni, mert ahogy hozzászólok, rögtön megkapom, hogy hagyjam már békén, fárasszak mást.

18 órám van egy héten, a 2 idegennyelvből osztályozóvizsgát tettem még tavaly és tavalyelőtt (kellett az érettségi miatt), testnevelésből felmentett vagyok, arra nem kell bejárnom és nem vettem fel semmilyen tárgyat emelt óraszámban fakknak.

17 éves leszek a télen.

2014. okt. 19. 11:52
 7/22 anonim ***** válasza:
58%

Kedves 3., amikor végzős voltam pár éve (három fakttal), nálunk is volt, akinek nem, vagy csak 1 órája volt pénteken (mert más faktot tettek arra a napra, mert előre osztályozózott, stb.). Szóval ez lehetséges.

Kedves kérdező, nehéz ügy.. Persze, édesanyád kimerült, ez pedig rajtad csattan.. Ilyen helyzetben, ha csak a szoba közepén állnál, abban is találna kivetnivalót. Légy vele türelmes, néha próbálj nyitni felé, segíteni neki, takarítás, vásárlás.. Legalább kérdezd meg, tudsz-e valamiben segíteni. Idővel észhez fog térni. Remélem.

Tudom, ez ilyenkor nagyon nehéz, hirtelen lett egy kistestvér, és minden körülötte forog.. De nem vagy már olyan kicsi a leírtak alapján, addig esetleg próbálj más bizalmi pontokat keresni. Az embernek a szülei a szülei, de sajnos van, hogy ez kevés.

2014. okt. 19. 11:56
 8/22 A kérdező kommentje:

De igazából úgy érzem, hogy csak rám nincs ideje.

Pl. kérdeztem, hogy nem megyünk-e el valamikor moziba, vagy valahova kicsit kettesbe. Le lettem kiabálva, hogy elment az eszem, nincs neki ideje ilyenekre (amúgy jár hozzánk bejárónő, a kaját maguknak rendelik, szóval annyira sok dolga nincs).

Mondom jó, akkor mindegy. Erre tegnap mondja, hogy este itt lesz mama, mert mennek el vacsorázni és még nem tudom, hogy hova a férjével, szóval mama jön vigyázni a gyerekükre.

Velem nem tud beszélgetni, de múltkor néztem, másfél órát telefonált valamelyik barátnőjével.

2014. okt. 19. 12:01
 9/22 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, hidd el, hogy nagyon meg tudlak érteni. Nem a szüleimmel, de mással voltam már hasonló helyzetben. A szeretet és a figyelem sajnos olyan dolog, ami vagy van, vagy nincs: sem kiérdemelni, sem kiprovokálni nem lehet. Ha nem adja magától, elhiszem, hogy borzasztóan fáj, de nem tehetsz semmit. Fiatal vagy, a leírtak alapján nem vagy rossz ember, próbálj a körülötted lévők közül találni olyanokat, akik rád figyelnek és meghallgatnak. Úgy tűnik, kicsit előbb kell felnőnöd, de ez egyben egy lehetőség is. Én drukkolok Neked!
2014. okt. 19. 12:06
 10/22 anonim válasza:
11%
Probald ki hogy valamien lány/anya dolgot csinaljatok...pl megyetek el vmien szepseg szalonba vagy ilyesmi es ott talan tudtok nyugodtan beszelni!
2014. okt. 19. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!