Kismamik! Mennyit foglalkozik a párotok a pici babával? A miénk 2 hónapos, de nem erőlteti meg magát apa :- ( Fog ez változni ha nagyobb lesz?
Fog változni!!
Egyszerűen ha tetszik ha nem, a leg gyerekszeretőbb apa is elbizonytalanodik, hogy mit is lehet kezdeni egy ilyen pici babával, aki esetleg semmi visszajelzést nem ad.
Nálunk ugyanez volt a szitu, sokat veszekedtünk is miatta, meg voltak naaaagy beszélgetéseink, mire én is megértettem mi zajlik a páromban és hogyan éli ezt meg, és fordítva is.
+ segítettem neki, hogy mi tetszik a babának, miket csináljon amit én is szoktam, és ezáltal magabiztosabbá vált (nem kioktatóan). Lányunk jelenleg 4 hónapos, már örül a világnak, mosolyog, kommunikál a maga nyelvén, és hihetetlen aranyosak együtt.
Szia
Én azt hiszem a szerencsések közé tartozom! Az én férjem nagyon sokat foglalkozik a kicsivel, amikor hazajön a munkából. Eteti, itatja, pelenkázza stb. szóval mindent ami kell. Amikor én már nagyon fáradt vagyok, akkor éjszaka ő ébred fel hozzá megetetni, nekem ez nagyon nagy segítség, mert a mi babánk beteg és napközben rengeteget foglalkozom vele és én is elfáradok. Szerintem add a párod kezébe a babát és nem fogja letenni:-)
Sok férfi nem "ért" a kisbabákhoz. Nem tud velük mitkezdeni, nem hogy ellátni nem tudja, de mivel még a babák nem tudnak beszélni, nem tud velük mitkezdeni. Mikor a gyerek már tud komunikálni, menni ez megszokott változni. Sok ilyen barátom van ahol apuka a csecsemökkel nem foglalkozik, aztán nagyon jó apa lesz.
Pl apukám is ilyen az unokáival. Mikor az unokák kicsik voltak hozzájuk sem nyúlt, kb 1-2 éves kortól már nagyon tud velük játszani. Apám a pelenkát sem cseréli ki, söt a seggét sem törli ki a gyerekeknek, mindig azt mondja ö ehhez nem ért, meg büdös. De órákig képes a 4 éves gyereknek válaszolni a kérdéseire nyugodtan akár ha már 10x kérdezte ugyan azt.
Személyesen ugyan nem ismerem a párodat, de általában ez változik!
A csecsemőkkel még nem nagyon tudnak mit kezdeni a férfiak. Valahogy azt sem nagyon tudják, hogy mit csináljanak ők egy törékeny kis babával. Egy kicsit idétlenek a feladathoz, de ezt persze nagy férfiúi büszkeséggel eltitkolják, és esetleg azzal is jönnek, hogy ez "egy anya feladata". Pedig valójában csak egy kicsit bénák, és félnek ezt bevallani, mert akkor csorba esne a férfiúi önérzetükön. :-) Ez egészen addig tart, amíg akkora nem lesz a gyerek, hogy már lehet vele haverkodni, játszani, jönni-menni, érdekes dolgokat csinálni. Ez múlik a gyerek temperamentumán is, illetve az apáén is.
Például én azt vettem észre, hogy olyan 1 éves kor után kezdődött el az igazi együttes időtöltés apa és a kisgyerekünk közt. Akkor már jól eljátszottak, mentek mindenfelé együtt. Ennek az volt az oka, hogy egy ilyen korú gyerekkel már jól tudott kommunikálni a férjem is, hiszen már elég egyértelmű volt, hogy mit akar. Mostmár teljesen jól elvannak órákig is, és nem hozza nekem vissza a gyereket 10 perc után, hogy kezdjek már vele valamit :-).
Persze van olyan apa, akinél ez később jön elő, a gyerek 2-3 éves kora körül, de szerintem akkor már mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!