Normális ez? Egyre többször olvasom itt, hogy 15-16 évesek írják, hogy nem bírják, hogy otthon megmondják mit csináljanak.
Tudod Kérdező, egy dolog a kötelességtudat meg a felelősség, és egy teljesen másik dolog a szülő által a gyerekre kényszeríteni akart értékrend, életmód, normarendszer, szabályok.
Szóval azért nem mindegy, hogy most a gyereknek tényleg nincs kötelességtudata és felelősségtudata, vagy arról van szó, hogy a törvény adta kereteken belül egyszerűen másként akar élni....
Tizenévesen senki se bírja, ha parancsolnak neki, a szülő meg még nem állt rá a szófogadó gyerekkor után, hogy partnerként kezelje a gyerekét.
Erről szól a kamaszkor.
Normális esetben a gyerek felfogja, hogy mi az ő érdeke és azt teszi amivel később jobbá válik az élete (hahaha...).
Eszembe jutott az a vicces dolog:
- Eleged van a szülőkből, hogy mindig mindenbe beleszólnak?
- Itt a tökéletes megoldás! Költözz el otthonról és tartsd el magad!
Azért nem bírják, mert mindenütt azt olvassák/hallják, hogy nekik jogaik vannak, a szülőknek csak kötelességük.
De már a kicsi gyereket is elrontják, amikor mindent ráhagy a szülő.
kedves 6-os!
Akkor ha szülő azt akarja hogy tanuljon a gyereke, ne csavarogjon, miközben Ő mindent megad Neki, dolgozik mint egy barom, és jobb életet akar neki biztosítani, tanítatni akarja, akkor a gyerek meneküljön?
Szerintem normális, mert kamaszok. Minden kamasz marha okosnak és érettnek hiszi magát, és mindegyik utálja, hogy "parancsolgatnak" neki (értsd: nem tehet azt, amit akar, haza kell jönni időben, és normálisan kell tanulni, ne adj isten még a szobáját is ki kell takarítania...).
Eltelik pár év, és mikor tényleg felnő, majd reálisan látja a helyzetet, de amíg ennyi idős, szinte biztos, hogy idegesíti a rendszabályozás, azt hiszi, hogy okosabb mindenkinél, és őt meg a gondjait senki se érti meg. Én is ugyanilyen voltam, csak azóta eltelt 10 év, és már látom, hogy anyámnak igaza volt :D
Amúgy én nem értek egyet azzal, hogy egy 16 éves tudja, mi a jó neki. Ha ezt anno rám bízták volna, otthagytam volna a gimit egy szar szakközépért, csak mert a legjobb barátnőm odajárt, hajnalig buliztam volna állandóan, és hétközben is jobban érdekelt volna a bandázás, mint az, hogy reggel suliba kell menni. Nyilván nem minden 16 éves ilyen, de a legtöbb igen, sőt, most már talán rosszabbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!