Mit gondoltok erről? Ti ezt hogy kezelnétek?
A helyzet az, hogy a idén nyáron volt az esküvőnk és már közös kasszán vagyunk a párommal.
Anyumat születésnapjára egy nagyobb 50 ezer Ft-os ajándékkal leptük meg, amit a párjával közösen igénybe tudnak venni.
A lényeg, hogy az én őszi ruhatáram elég gyér volt már, a legtöbb felsőm már 2-3 éves, így vettem magamnak pár új felsőt. Amikor anyumékat látogattuk akkor látta rajtam, hogy ez egy új felső és kérdezte, hogy hol vettem, meg ha látok, akkor vegyek már ne ki is ilyet meg ilyet stb. Erre csak annyit mondtam, hogy hol lehet kapni és ennyivel le is zártam, meg közben megemlítettem, hogy sajnos most nem fogok neki tudni ilyet venni, mert éppen nyelvvizsga díjat kellett befizetem és van még pár rendkívüli költség. Erre Ő nem mondott semmit.
Nyilván ha tudom, néha-néha meglepem valami aprósággal, de a születésnapja szeptemberben volt és mivel az ajándék nem volt olcsó, így nem tudok neki minden hónapban venni valamit, mivel az én fizetésem alapból 70-80 ezer Ft között van. A másik meg az, hogy mivel közös kasszán vagyunk most már a férjemmel, így amiket veszünk azt általában megbeszéljük egymással és ha ajándékot veszek valakinek, akkor nyilván azt vele is illik megbeszélnem, főleg úgy, hogy Ő azért több, mint 2x annyit keres, mint én.
Néha úgy érzem, hogy a kisujjamat nyújtom, akkor már az egész karom kell. Szóval minél több dologgal lepjük meg, annál jobban elvárja majd.
Ti mit tennétek ha ebben a helyzetben lennétek?
Szeretném ezt úgy kezelni, hogy ne legyen bántó a dolog.
Én nem érzem, hogy ez már a "kisujjamat nyújtom, karom kéne" kategória lenne. Egy felsőről beszélünk, bassz, nem azt kérte, hogy hadd költözzön oda hozzátok és hadd lakjon ingyen.
Különben sem mondott rá semmit, nem cirkuszolt, hogy de akkor is vegyél nekem, ha nem nyelvvizsgázol is. Valószínűleg tudomásul vette mi a helyzet.
12-re:
Szerintem meg abnormális dolog, hogy egy szülő nem mindig akarja kifizetni, ha vetet valamit a gyerekével. Pláne, ha ő jobban áll anyagilag, mint a gyereke. Szüleim ebből mindig lelkiismereti kérdést csináltak - annak ellenére, hogy pl. házvásárlásnál ennek a sokszorosával támogattak. Szoktam is mondani, hogy adtak már nekünk annyit, hogy ennyit mi is adhatunk, de ők azt mondják, hogy kinek adtak volna, ha nem a gyereküknek.
A pároddal meg tudod ezt beszélni?
Mert az lenne az első, hogy elmondod neki a helyzetet és az aggályaidat is.
Amúgy nagyon jó ötlet azt válaszolni, édesanyádnak, hogy megbeszélem a párommal, mart a jövedelmünk két harmadát ő hozza a kasszába.
Viszont az se jó ha ez úgy sül el, hogy ő nem engedi hogy vegyél valamit neki.
De az is egy jó válasz lehet, hogy karácsonyra ezt fogod kapni tőlem:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!