Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy igazságtalan velem?

Figyelt kérdés
Kb. 10 éves korom óta elvárja anyukám, hogy én takarítsam a szobámat, és 13 éves korom óta már a ruháimat is én mosom. Ezzel szerintem nincs semmi baj, szívesen meg is csinálom, viszont az elmúlt 3 évben egyre több feladatot rak rám, és nem úgy, hogy megkér, hogy segítsek, csak kijelenti, hogy csináljam meg. Mára már ott tartunk, hogy az egész lakást nekem kell(ene) rendben tartani, mert ő fáradt, hiszen dolgozik. A baj ezzel az, hogy nekem is van diákmunkám+ érettségire készülök+ külön órám van+ és még úszni is járok minden nap a gerincem miatt. Szóval általában minden nap hat- hét óra körül érek haza, utána tanulok, és még utána kéne, takarítanom mosnom, vasalnom, nem csak magamra, hanem mindenkire. Ezt én rettenetesen igazságtalannak érzem, és el is mondtam anyának, de én vagyok a rossz amiért nem értem meg, hogy ő milyen "fáradt". Ő négykor hazaér a munkából, főz valamit, aztán meg olvas, vagy tévét néz. A legrosszabb, hogy senki nem áll mellettem, mert mindenkinek azt meséli, hogy ő mennyit gürizik, én meg semmit nem csinálok. Múltkor is kitakarítatta velem az egész házat, mert vendégek jöttek, erre lecseszett, hogy nem így kell porszívózni, erről a csempéről még nem lehetne enni, stb. Már úgy érzem magam, mint egy bejárónő.
2014. okt. 15. 11:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt én is sokallanám.

Nálunk alapszabály volt, hogy első a tanulás, tehát házimunka csak annyi volt, amennyi ezen felül belefért.

Leginkább hétvégén. Mondjuk úgy, hogy egyikünk kiporszívózott, másikunk (testvér) bútort törölgetett, anyu főzött, ebéd után mosogatott, felmosott.

Hét közben max. annyi, hogy rakjuk el a mosogatás után lecsöpögött edényeket, vagy vigyük le a szemetet. Néha egy kifelejtett apróságért leszalajtott a boltba. Ennyi.

Az teljesen elképzelhetetlen lett volna, hogy mi, gyerekek, házimunkát végzünk, anyu meg tévét néz vagy pihen.

2014. okt. 15. 11:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Nagyon sok. Helyesnek tartom, ha a gyerekek is besegítenek otthon, na de ha ez tényleg így van, ahogy mondod, akkor rettenetes túlzás. Az, hogy néha rendszeresen felporszívózol vagy kiteregetsz, elmosogatsz, okés, de nem csak egyedül élsz ott, és nem minden munka a tiéd! Osztozni illik!
2014. okt. 15. 11:29
 3/3 anonim ***** válasza:

EN is ebben a cipoben voltam...

Reggel 5(!!!)kor keltem,cicaknak enni adtam,kutyat levittem,megkv-ztam elkszultem,reggel amit tudtam megcsinaltam ( pl konyhat gyorsan rendbe vagtam) mire hazaertem megint tiszta kosz volt minden... 2 korul hazaertem sulibol,aztan kulonorak,de meg szaladjak a boltba,postara,stb s meg takaritsak is.. anyamek meg?!?!?! egesznap itthon,2-3kor keltek,b..tak csinalni valamit... ma meg?!

Amugy meg: megkell mondani anyuakdnak: anyu! tanulnom kell,erettsegizni fogok,mit akarsz hogy megbukjak es elorol kezdjem az evet?! besegitek takaritani,berakom a mosast,es kitakaritom a szobamat,de te is csinalj valamit,en is faradt vagyok,megertem hogy te is,de nem csak en lakom ebben a hazban... ha nem tetszik neki akkor sajnald le... ne csinald.. tanulj meg,es aztan amire van idod azt megcsinalod.. ha nem tetszik neki majd megfogja azt a porszivot es takarit... na mar..

2014. okt. 15. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!